MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Elazığ’ın Palu İlçesi seçimleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“VİCDANLARDA DERİN BİR YARA AÇILACAĞI NOKTASINDA FİKİR BİRLİĞİNE VARILMIŞTIR”

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, “Değerli Elazığlılar… Hiçbir şekilde doğru bulmadığımız ancak saygı duymak zorunda olduğumuz (YSK) Yüksek Seçim Kurulu kararına istinaden dün ve bugün yapılan 3 oturum sonunda Palu Belediye Meclisinden Palu Belediye Başkanı seçilmiştir. Daha önce Palu İlçe Teşkilatımız ve 4 Belediye Meclis Üyemizle yapmış olduğumuz istişarelerde, kendi adayımızı çıkarmak suretiyle seçime katılarak kaybetmemizin birlik ve beraberliğimizi ortaya koyacağı yönünde bir kanaat hasıl olmuş ve bu yöndeki kanaatimiz şahsım tarafından çıkmış olduğum televizyon programında ifade edilmiş olmasına rağmen; Belediye Meclisinin ilk oturumu öncesinde yapmış olduğumuz son değerlendirmeler sonucunda, YSK Kararının Palu Halkının gönlünde bir karşılık bulmadığı, bu şekilde kaybedeceğimizi bile bile bu seçime girmemiz halinde bu karar ve yöntemi kabullenmiş ve benimsemiş olacağımız yönünde vicdanlarda derin bir yara açılacağı noktasında fikir birliğine varılmıştır.

“MHP VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ TARAFINDAN REFAKAT EDİLMEMİŞ VE KATILIM SAĞLANMAMIŞTIR”

Dolayısıyla almış olduğumuz karar neticesinde encümen üyelerinden birisinin Belediye Başkanı olarak seçilmesi işlemine Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyeleri tarafından refakat edilmemiş ve katılım sağlanmamıştır. Bu karar ve karara istinaden yapılan işlemler her ne kadar kanuna uygun olsa da mahşeri vicdanlarda hiçbir zaman karşılık bulamayacaktır. Katılmadığımız ve Palu insanı adına endişe ile izlediğimiz bütün bu işlemlerin sonuçlanmasına müteakip Ak parti İl Başkanı ve 31 Mart 2019 Seçimlerinde Ak parti Adayı olan şahıs tarafından yerel tv ve gazetelere yapılan açıklamalar tarafımızca takip edilmiştir.

“ABESLE İŞTİGALDEN BAŞKA BİŞEY DEĞİLDİR”

31 Mart Seçimleri öncesinde yapmış olduğumuz mitinglerin birinde, Palu’da geceleri ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine giderek işe alma vaadiyle insanımızdan kimlik toplayan ve yine ihtiyaç sahibi ailelere beyaz eşya dağıtımı yaptığı söylenen ve insanımızı ekmeğinden işinden etmekle tehdit eden kişileri hedef alan ve kendisi ile zerre kadar alakası olmayan ifadelerimi sanki Ak partiye oy veren bütün Palululara söylemişim gibi kullanmaktan imtina etmeyen başkan adayı zâtın, bu ifadeleri seçim öncesi ve seçimden bugüne geçen 60 günde bir kere dahi kullanmadığı halde, Belediye Meclisinden Başkan seçiminin tamamlanması ile birlikte 3 aylık mevzuları ısıtarak dillendirmeye başlaması da abesle iştigalden başka bişey değildir.

“ÖYLE YADA BÖYLE BİR SÜREÇ TAMAMLANMIŞTIR”

Daha evvel yapmış olduğum açıklamalar, basın bildirileri ve yerel haberlerden de görüleceği üzere, birisini kasteden bir ifade kullanmam gerektiğinde karşıdakinin kimliği ve görevi ne olursa olsun, sözü direkt muhatabına söylemekten zerre kadar çekinmediğim de başta ittifak ortağımız Akparti olmak üzere bütün siyasi çevrelerin de malumu üzeredir. ‘Düşmez kalkmaz bir Allah’tır’ sözünü istikamet edinmemiz sebebiyle bugüne dek bir kez olsun hakkında yaralayıcı bir ifade kullanmadığım, adı her geçtiğinde ‘itibar sahibi seçkin bir şahıs’ olduğuna dair beyanlarda bulunduğum yerel tv ve gazete haberleriyle sabit olan ve ilgili basın açıklamaları esnasında şahsımı hedef alarak, Palu Halkını şahsıma karşı galeyana getirmek maksadını taşıyan açıklamalarda bulunan bu zât, bulunduğum makam itibariyle muhatabım olmadığı gibi yaptığı açıklamaların da herhangi bir kıymeti harbiyesi yoktur. Öyle yada böyle bir süreç tamamlanmıştır.

“BİZLERİ ZİYADESİYLE RAHATSIZ ETMİŞ VE ÜZMÜŞTÜR”

Muhatabım AK parti İl Başkanının bugün ifade ettiği duygulara paralel bir şekilde, bizim için de Palu’nun gerçek ve meşru belediye başkanı Sayın Muhammed Septioğlu’dur. Cumhur İttifakının, Türkiye’nin geleceği adına bu denli hayati önem taşıdığı bir süreçte, Sn.Genel Başkanımızın emriyle bizler, İstanbul’da Cumhur İttifakının başarısı için mücadele ederken, Akparti İl Başkanı Sn.Ramazan Gürgöze’nin yanı başında yapılan bu açıklamalar bizleri ziyadesiyle rahatsız etmiş ve üzmüştür. Sözlerime burada son verirken, seçim kampanyasının başladığı günden bugüne kadar yanımızda olan, kavgamıza omuz veren bütün hemşehrilerimize ve hasseten herhangi bir şekilde zerre kadar hedeften şaşmadan parti teşkilatımızın ve adayımızın yanında yer alan, göstermiş oldukları anlamlı duruş ve tavırla dava adamı kimliğinin gereğini harfiyen yerine getiren 4 Belediye Meclis Üyemizi de canı gönülden kutluyor, Elazığ MHP İl Teşkilatı olarak kendileriyle iftihar ettiğimizi de gururla beyan ediyorum. Böylesine mühim ve bin aydan kıymetli bir gecede bu şekilde bir tavra muhatap olmaktan ve şahsımı hedef alan açıklamaları cevaplamak zorunda kalmaktan ötürü başta gözümün nuru Palulu ağabey ve kardeşlerimin olmak üzere bütün Elazığlı Hemşehrilerimin affına sığınıyorum. Kadir Gecemiz mübarek olsun. Affımıza vesile olsun inşallah” dedi.