MHP İstanbul Milletvekili Erdem, Elazığ’la İlgili Soru Önergesi Verdi

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Elazığ'da kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Milletvekili Erdem, sorusunun çevre ve şehircilik bakanı murat kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP İstanbul Milletvekili Erdem, Elazığ’la İlgili Soru Önergesi Verdi

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Elazığ'da kentsel dönüşüm ile ilgili yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı.

Erdem, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in soruları:

1- Bugüne kadar Elazığ'da gerek Fırat Üniversitesi gerekse ilgili kamu kurum ve kuruluşların deprem hususunda herhangi bir çalışması mevcut mudur? Mevcutsa bu çalışmalar birleştirilerek ilgililerin yararlanabilmesi için kamuoyuna açık bir şekilde sunulmuş mudur? Sunulmamışsa sebebi nedir? Bu hususta bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?

2- Yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında Elazığ'daki yapı stokunun ne kadarının yıkılmasına, ne kadarının güçlendirilmesine karar verişmiştir?

3- Elazığ'da Kentsel Dönüşüm kapsamına alınıp hala uygulanmayan projeler mevcut mudur?

4- Elazığ'da Kentsel Dönüşüm kapsamında Elazığ'da bugüne kadar kaç yapı inşa edilmiştir?

5- Elazığ ilimizin depreme dayanıklı yapı stoku ne kadardır? Bu konuda bir çalışma mevcut mudur? Değilse yapılmamasının sebebi nedir?

6- 1999 yılı itibariyle deprem sonrasında Elazığ ilindeki toplanma ve çadır alanı yeri olarak belirlenen alanlar hangileridir? Bu alanların bugün de aynı amaçla kullanılması mümkün müdür?

7- Tabii bir afet sonrası için belirlenen toplanma yeri ve çadır alanları tüm şehrin kolayca intikal edebileceği bölgelerde bulunmakta mıdır? Bu alanların altyapı hazırlığı yapılmış mıdır?

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2019, 16:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Nihat
Nihat - 4 yıl Önce

Elazığ da Kentsel dönüşüm olmadı ama Rantsal dönüşümde Türkiye de rekora koştu. 4 katlı binaları yıkarak aynı yere tek santim geri çekmeden 8 kat 10 kat 15 kat altı dükkanlı bina yapmayı kentsel dönüşüm olarak yutturdular. Müteahhitlere kazndırdı, şehir halkına kaybettirdiler. Memleket Kentsel dönüşüm ucubeleri ile dolu,

HARPUT
HARPUT - 4 yıl Önce

BİZİM MİLLETVEKİLLERİ YOK GALİBA

Mehmet Ali yüngül
Mehmet Ali yüngül - 4 yıl Önce

Arzu erdem vekilimiz tam yerinde sormuştur bir elazılı olarak bu kente çarpuk bir yapılandırma var bilinsinki Elazığda iki fay hatı var tiken üstünde bir şehir bu yetmemiş gibi 13.ve 15 ve 25.katlar yükselmiştir ova bir şehire bu katlara ruhsat veren lerden hesap sorulmalı şehirçilik bakannın haberi varm Allah etmesin yarın orda bir deprem olsa bunun hesabını kimse veremez .vesselam.

?
? - 4 yıl Önce

Doğukent yolu üstünde yıkılması gereken çok eski siteler var depreme dayanıksız

mert
mert - 4 yıl Önce

elazığspor kazandı elazığ kaybetti...

İbrahim
İbrahim - 4 yıl Önce

Elaziğ ünuversite hastanesi arka cephe tarafı mustakil tekli evler len dolu kentsel dönuşumu bırakın elaziğ il olmak dan cıkmış yakında ilce olur

SIRADAKİ HABER

banner137