2 – 8 Kasım Tarihleri arası lösemiye dikkat çekmek amacıyla Dünya Lösemili Çocuklar Haftası olarak belirlendi.

Hafta nedeniyle Kızılay Kadın Kolları tarafından farkındalık oluşturmak adına, kan ve kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı.   

Kampanyaya vatandaşların yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları İl Teşkilatından da tam destek geldi.

OĞUZHAN: 365 GÜN LAZIM OLAN BİR ŞEY

Kanın bir günlük değil 365 gün boyunca lazım olduğunu söyleyen MHP Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan, “Kan bir günlük değil. 365 gün lazım olan bir şey. Tüm hastalarımıza damarlarımızda ki asil Türk kanının hastalarımıza şifa olmasını diliyoruz. Bugün burada kan bağışında bulunuyoruz. Ayrıca maskelerimizi takarak da o maskenin lösemi hastalığının bulaşıcı olmadığını fakat dışarıdan gelebilecek mikroplardan koruma adına takıldığını anlatmak için, dikkat çekmek için maskelerimizi taktık. Maskeli bir lösemi hastası gördüğümüz zaman bize mikrop saçacakmış, bulaşacakmış gibi düşünmeden onlara destek verelim” ifadelerinde bulundu.

AKBULUT: KAN VE KÖK HÜCRE BAĞIŞLAMAK İÇİN BEKLİYORUZ

Kızılay Kadın Kolları Başkanı Mihrab Akbulut ise, “Bugün burada bir farkındalık günündeyiz. 2 8 Kasım lösemi çocuklar gününü burada etkinlik olarak kutlamaktaydık. Milliyetçi Hareket Partisi sağ olsunlar bugün kadın kolları olarak bize destek vermeye geldiler. Hem il yönetiminden arkadaşlarımız hem ilçe yönetiminden hem de kadın kollarımızdan bulunan arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi borç biliyoruz. Kan vermek ya da kök hücre bağışlamak organ eksikliği değildir. Çünkü sizin bağışlayacağınız bir kök hücre belki 6 aylık bir bebeğin hayatını kurtaracak. Biz bugün burada bunun duyurusunu yapmak için bulunuyoruz. Ve tüm halkımızı da aynı şekilde yıl boyunca aracımıza kan ve kök hücre bağışlamak için bekliyoruz” diye konuştu.