MHP, 31 Mart Yerel seçimler öncesinde seçim koordinasyon merkezleri açmaya devam ediyor.

Yoğun katılımın olduğu Kovancılar ilçesi Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına MHP İl Başkanı Semih Işıkver, MHP Kovancılar Belediye Başkan Adayı Nuri Çolak, MHP Palu Belediye Başkan Adayı Muhammed Septioğlu, MHP Beyhan Belediye Başkan Adayı Bayram Öztürk, partililer ve vatandaşlar katıldı.

IŞIKVER: KOVANCILARDA FARKLI BİR SES, FARKLI BİR NEFES, FARKLI BİR İRADE VAR ARTIK

MHP il Başkanı Semih Işıkver, “ Yaklaşık 3-4 gün önce genel merkez ziyareti yaptım. Partimizin kuruluşlunun 50. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bazı faaliyetler düzenlenmişti. O esnada yerel yönetimler masası özel görüşmeye çağırıyor dediler ve yaklaşık yarım saat Kovancıları konuştuk. Projeniz, projeksiyonuz nedir diyerek beni terlettiler. Geleceğiz dedim, getireceğiz dedim ama genel başkanımızın hasetten sorduklarını söylediler. Şimdi söylüyorlar ve her taraftan duyuyor. Kardeşim iktidar partisi bellidir, şudur budur, nasıl bir hizmet getireceksiniz diye sahada adaylarımız hakkında propaganda düzenleyenler var. Ve bugünden sonra daha güçlü gelecekler. Belki her gün belki her hafta yeni yeni abiler ablalar yelip büyük büyük vaatler verecekler. Kovancılarda olmazı yapacağız diyecekler. Kovancılarda hiç kimsenin düşünmediklerini bir araya getireceğiz, Kovancıları bu şehrin cazibe merkezi haline getireceğiz diyecekler. Çok kez dinlediniz bunları. Kovancılarda farklı bir ses, farklı bir nefes, farklı bir irade var artık” diye kaydetti.

IŞIKVER: GENEL BAŞKANIMIZIN RUHUNU YANSITTIĞINI GÖRÜYORUM

Başkan Işıkver, “Bizim belediyecilik anlayışımız ayrıştıran değil, birleştiren bire belediyecilik. Devletle vatandaşı buluşturan bir belediyecilik. İş ile aşı buluşturan bir belediyecilik. Fikir ile yatırımı buluşturan bir belediyecilik. Kent ile kentliği, hizmet ile toplumu birleştiren bir belediyecilik. Geçim ile geleceği buluşturan bir belediyecilik. Doğallıkla estetiği buluşturan bir belediyecilik. Kent ile kentliyi buluşturan bir belediyecilik. En önemlisi üretici ile pazarı buluşturan bir belediyecilik. Sayın başkanımla biz projeler nazarında konuştuk. Neler yapabilir, bakanım ben nelerin sözünü verebilirim dedi. Ben burada vizyon farkı görmüyorum, ben burada başkanımızın genel merkezden habersiz bir şekilde genel başkanımızın ruhunu yansıttığını görüyorum. Allah razı olsun” dedi.

ÇOLAK: İNŞALLAH VEFALI BİR İNSAN OLACAĞIM

MHP Kovancılar Belediye Başkan Adayı Nuri Çolak ise, “Ülkemizin geleceği adına, geçmiş dönemdeki değişimde kol kola yürüyen, omuz omuza güç birliği yapan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a buradan şükranlarımı sunuyorum. Bu kutlu yolda Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayan hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, menfaati, makamı, maddeyi, her şeyi elinin teri ile iten bilge lider Devlet Bahçeli beyefendiyi hu görevi bize taktim ettiği içinde kendisine şükranlarımı sunuyorum. İnşallah vefalı bir insan olacağım. Cenab-ı hak ilçemize güzellikler vermiş. 50 yılı aşkın, ömrü hayatını Kovancılarda geçiren bir kardeşinizin. Kovancılarda eğitim noktasında binlerce insan yetiştirdim. Sosyal hayata karışmış ve bugün en değerli en kıymetli varlık olan eşref-i mahlûkat olan, insanları yetiştiren çok kıymetli hocalar yetiştirdik” ifadelerine yer verdi.

ÇOLAK: KOVANCILARIMIZ GERÇEKTEN COĞRAFYA OLARAK ÇOK ÖNEMLİ BİR NOKTADADIR

Başkan Adayı Çolak, “Buradan açık net bir şekilde ifade ediyorum; Nuri Çolak buraya Belediye Başkanı olmak, böyle bir vasfı şahsında barındırmak için gelmiyor. Kovancıların insanına hizmetkar olmak için huzurunuzdadır. Kovancılarımız gerçekten coğrafya olarak çok önemli bir noktadadır. Vilayet olmak adına vilayet nakzetti bir ilçemizdir. Ancak bugüne kadar görüyoruz ki bir küçülme başlamış bir nüfus yoğunluğu olarak her geçen gün istatistik rakamlarımız düşmektedir. Balıksırtında duruyoruz. Dokunsalar büyük bir köy olacak. İyi bir el, iyi bir yürek, güzel bir güç, iyi bir kadro dokunursa Kovancıları vilayet yapma yolu olacaktır inşallah” ifadelerini kullandı.

ÇOLAK: BİR KEDİYİ BİLE ÇAĞIRIP KANDIRMAYIN

Başkan Adayı Çolak, "Seçildiğimiz gün ilk talimatımız, belediyenin giriş kapısında yıldızlı harflerle büyük okunaklı bir şekilde. Hakkı olan buyursun yazacağız. Hiç kimse korkmasın. Hiç kimse endişelenmesin. Düşmanımızda olsa onun hakkını vermek bu insanın boynunun borcudur. Aziz hemşerilerim ikinci talimatımız. Hiç kimse yoktur ki üzerinde bir gözetleyici olmasın. Sürekli kayıt altına alındığımızı düşünerek bu hassasiyet içerisinde bir yönetim anlayışımız olacak ve böyle sizin haklarınızı koruyacağız. 40 gündür meydandayım. Bir tane insana verilmiş bir sözüm var mı? Neden biliyor musunuz? Peygamber efendimiz ‘elinizde olmayan bir şeyle bir kediyi bile çağırıp kandırmayın ahirette onun hakkını ödeyemezsiniz’ diyor” dedi.

Konuşmaların ardından önce belediye encümenleri tanıtıldı.

Ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışı gerçekleşti.