31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Palu’da AK Parti’nin adayı Efraim Ünalan başkanlık yarışını kazanmış ve Palu Belediye Başkanlığı görevine başlamıştı.

Ancak Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Teşkilatı Palu Belediye Başkanlığına seçilen Efrayim Ünalan’la ilgili olağan üstü itirazda bulundu.

YSK’YA OLAĞAN ÜSTÜ İTİRAZ

Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin 19 Mart 2019 tarihinde Efraim Ünalan’ın suçunu onandığını açıklayan MHP İl Teşkilatı YSK’nın yolunu tuttu.

MHP İl Teşkilatı onanan suçundan dolayı Efrayim Ünalan’ın Belediye Başkanlığı yapamayacağı ve Başkanlık Mazbatasının alınacağını belirtiyor.

Yapılan itirazların ardından konuyla ilgili mahkemeden gelen karar bekleniyor.

ÜNALAN AÇIKLAMA YAPTI

Palu Belediye Başkanı Efrayim Ünalan konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ünalan, “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, şahsımla ilgili sürmekte olan hukuki bir sürece dair gerçek dışı bazı iddia ve karalamalar yayımlanmaktadır. Bahse konu olan hukuki süreç devam etmektedir, kesinleşmiş bir durum söz konusu değildir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına bu açıklamayı yaptığımı belirtir, saygılarımı sunarım” dedi.

OLASI BİR DURUMDA NE OLACAK?

Öte yandan olası bir duruma karşı iki seçenek ortaya çıkıyor.

Efrayim Ünalan’ın belediye başkanlığının düşmesi halinde seçeneklerden biri Palu Belediye Meclis Üyeliğine seçilen isimler arasından birinin belediye başkanlığına getirilmesi. Bu durumda AK Parti’nin 5 MHP’nin ise 4 Belediye meclis üyesi bulunuyor. Meclis üyelerinin kendi içlerinde yapacağı seçimin ardından bir meclis üyesi belediye başkanlığı görevine getirile biliniyor.

İkinci seçenek ise YSK’dan gelecek karara göre İlçede en yüksek oy alan ikinci partinin adayına belediye başkanlığı görevini vermek olacak. Bu durumda MHP’nin adayı Muhammet Septioğlu, en yüksek oy alan ikinci isim olduğu için Palu Belediye Başkanlığı yolu açılabilecek.

Durumun nasıl işleyeceği olası bir durumda hangi seçenek üzerinde karar verileceği henüz netlik kazanmadı.