MHP’den, “Millet Bahçesi” Kararına Açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Adayı Oğuzhan Demir, Eski Emniyet Müdürlüğü alanına millet bahçesi ve şehitler anıtı yapılması konusunun seçim vaatleri arasında yer aldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alana konut yapılmasına müsaade etmemesini cumhur ittifakının bir başarı olarak nitelendirilmesi gerektiğini söyledi. Demir, "Bizim açıklamalarımız tarih tarih ortadadır. Sosyal medya hesaplarımız ortadadır. Televizyon programlarımız ortadadır ama buna rağmen emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

MHP’den, “Millet Bahçesi” Kararına Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı mitinginde Elazığ'la ilgili müjde vermiş ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün eski yerine konut değil, millet bahçesi yapılacağını söylemişti.

“ELAZIĞ MİLLİYETÇİ MUHAFAZAKAR KİMLİĞİYLE HEM ŞEHİTLERİMİZE HEM YARALILARIMIZA SAHİP ÇIKMIŞTI”

Konuyla ilgili açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Adayı Oğuzhan Demir, konunun kendisinin seçim vaatleri arasında yer aldığını belirterek, “Milletvekili seçilsem de seçilmesem de oraya konut yapılmasına asla müsaade etmeyecektik” diyerek “18 ağustos 2016 tarihinde şehrimizin Emniyet Müdürlüğü binasına yapılmış meful bir saldırı yapılmış  ve saldırı neticesinde yaklaşık 5 ton ağırlığında ki bir araç bomba yüklü olarak canlı bomba eyleminde bulunmuş, Elazığ emniyet müdürlüğü binamız kullanılamaz hale gelmişti. 3 polis memuru kardeşimiz şehit olmuş, 248’e yakın polis memuru ve sivil vatandaşımız yaralanmış ve Elazığ tarihinde görülmemiş bir netice doğurmuştur.  Elazığlı hemşerilerimiz hem hastanelere hem emniyet müdürlüğü binasına akın akın yönelmişler ve muazzam bir sahiplenmeyle Türkiye’de ki hiçbir ilde aynı saldırı neticesi görülmemiş bir hadiseyle Elazığ milliyetçi muhafazakar kimliğiyle hem şehitlerimize hem yaralılarımıza sahip çıkmıştı. Teröre karşı dimdik ayakta duracak görüntüyü, ölümü hiçe sayarak muazzam bir cesaret örneği göstererek hem Türkiye’ye hem Türk milletinin dostlarına hem de Türk milletinin düşmanlarına göstermiştir. Tabi bu hadiseden sonra kullanılamaz hale gelen emniyet müdürlüğü binası taşınmış yeni bir emniyet müdürlüğü yapılması için TOKİ’yle anlaşılmış. TOKİ’yle yapılan anlaşma neticesinde ise yeni binanın yapım maliyeti karşılığına emniyet müdürlüğüne eski binası TOKİ’ye tahsis edilmiştir. Bu süre içerisinde TOKİ ilki 53 milyon bedelle satış ihalesine, ikincisi 68 milyon bedelli satış ihalesine bu arsayı çıkarmış. İkisinde de talip çıkmayan ihale üçüncü ve dördüncü evrelere tehir edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

“MÜSAADE ETMEYECEĞİMİZİ BEYAN ETMİŞ VE BUNU DA SEÇİM VAADİ OLARAK DUYURMUŞTUK”

Demir, Sivil Toplum Kuruluşlarının bir kısmının konu ilgili açıklamalarda bulunduğunu belirterek “Bu süre içerisinde Elazığ sivil toplum kuruluşlarının bir kısmı medya programları üzerinde ve medya mensuplarının kendi yaptığı programlar üzerinden buranın ticari alan konuta ve ranta çevrilememesi gerektiğini şehit kanı üzerinden her an bir şekilde ticari faaliyet yürütülmeden park alanı olarak tahsis edilmesini dile getirmişlerdi. Siyasi parti olarak o gün ki görevimiz MHP il başkanı olarak bizde şehit kanı üzerinden ranta müsaade etmeyeceğimizi hiçbir şart altında orada bina yapılmasına müsaade etmeyeceğimizi katıldığımız her programda bulunduğumuz her ortamda dile getirmiş, 24 Şubat tarihinde sosyal medya hesabımızdan da bunu herkese ilan etmiştik. Süreç daha ilerleyen zamanda seçim kararıyla beraber boyut değiştirmiş şahsımızla alakalı MHP il başkanlığın görevinden ayrılıp MHP milletvekili adayı bugünde vatandaşlarımızın huzurundayız. Bu süre içerisinde özellikle 12 Haziran tarihinde Kanal Fırat’ta Furkan Dilaver beyin yapmış olduğu programda projelerimizle alakalı sorulan sorulara kısmi olarak her gittiğimiz yerde vatandaşlarımızın sorunlarını biliyoruz. Sorunlara çözüm önerilerimiz hazırdır. Bizim için memleketimiz için çok önem arz edene Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasının yerini TOKİ tarafından şehitlerimizin kanınızın üzerine rant hesabı yapılmasına müsaade etmeyeceğimizi bizim Allah nasip ederse seçilmemiz halinde seçilmesek dahi hiçbir şart altında buraya yapılana müsaade etmeyeceğimizi beyan etmiş ve bunu da seçim vaadi olarak duyurmuştuk” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM VAADİ OLARAK ANLATAN TEK MİLLETVEKİLİYİM”

Seçim vaadi olarak buranın muhakkak şehitlik parkı ve şehitleri anıtı tahsis edilmesini TOKİ’nin burayı Elazığ’a devretmesi gerektiğini söylediklerini aktaran Oğuzhan Demir “Örnek olarak Atatürk Havalimanı’nın arsasını göstermiştik. Oranın millet parkı olma ihtimali var ise buranında millet dönüştürülüp şehitlik anıtının içinde güzel bir şekilde Elazığ’ın hem o gün ki şehitlere saygı hem saygı hem de cesaretinin timsali olacak bir anıtında yapılacağı bir park haline dönüştürülmesi gerektiğini sayın cumhurbaşkanımızın da bu konuda yetkisinin olduğunu düşündüğümüzü söylemiştik. Tabi 17 Haziran tarihli cumhurbaşkanımızın Yenikapı’da ki mitinginde Elazığ’la alakalı bizim birçok sivil toplum kuruluşunun talepleri doğrultusunda siyasi olarak Elazığ’da milletvekili olarak bu konuyu seçim vaadi projesi olarak anlatan tek milletvekili olarak adayı olarak bugün karşınızdayım. Sahiplenen birçok sivil toplum kuruluşları vardır. Hepsine de ayriyeten çok teşekkür ediyoruz. Çünkü bu konuyu her zaman gündemde tutturmuş, Elazığ çok hassas olan konuyu gündemden hiç düşürmemişlerdir. Özellikle sayın cumhurbaşkanımızın dün ki açıklamasında sonra sesimiz cevap bulmuş. Sayın cumhurbaşkanımız Elazığ Emniyet Müdürlüğü binası arsasının şehitlik anıtı ve milli park olarak tahsis edileceğini TOKİ’ye projelendirmesi için talimat verdiğini Çarşamba günü itibariyle bu projenin yapılıp önüne getirileceğini Elazığlı hemşerilerimize müjde olarak sundular” diye kaydetti.

 

“CUMHUR İTTİFAKI RUHUNUN BİR BAŞARIN OLARAK ALGILANMASINI HEMŞERİLERİMİZDEN TALEP EDİYORUM”

Sayın Cumhurbaşkanımız emeği geçen herkese bu konuyu sahiplenen herkese teşekkür ettiğini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Oğuzhan Demir “ Biz bu konuyu illa ki MHP adayı olarak benim başarım olarak anlatmaktan ziyade Elazığlı hemşerimizin bu konuyu sahiplenen herkesin ortak bir başarısının olarak cumhur ittifakı ruhunun bir başarın olarak algılanmasını hemşerilerimizden talep ediyorum. Bizim açıklamalarımız tarih tarih ortadadır. Sosyal medya hesaplarımız ortadadır. Televizyon programlarımız ortadadır ama buna rağmen emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Hassaten de sayın cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu hassasiyetinden dolayı teşekkürlerimizi arz ediyoruz ve saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2018, 15:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Sayın Baskan
Sayın Baskan - 6 yıl Önce

18 agustos 2017 günü yani patlamanın 1. yıldönümünde o alanda milliyetci sivil toplum örgütleri ilk yıldönümünde ilgili alanda toplanıp alanın ranta binaya dönmemesi gerektigini acıklamıslardı. Malesef alanda 80-100 kisi vardı!

Sayın Baskan
Sayın Baskan - 6 yıl Önce

Ve malesef o gün mhp il baskanı Oğuzhan Bey orada yoktu! Yaklasık 2 ay önce ihalesi yapıldığında cılız bir tepkisi oldu sadece. Sonuç olarak doğrusu böyleydi oldu. Kim etkili olduysa Allah razı olsun.

Sayın Baskan
Sayın Baskan - 6 yıl Önce

Keske bu kadar gecikilmeseydi, keske bugün ben yaptırdım yarısına girenler ihale edilirken dik durup karsı cıkabilseydiler. Keske tüm Elazığ ilk günden o alana sahip çıkabilseydi...

SIRADAKİ HABER

banner137