Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi üyeleri görev süresi dolan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışanlar için çağrısını yineledi.

MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Osman Dilek ve MHP’li meclis üyesi Raif Arslan, alınan personellerin iş akitlerinin uzatılmasını talep etti.

DİLEK: DEVLETİMİZİN ALAKASIYLA ŞEFKATİYLE İYİLEŞTİRİLEBİLİR

Grup Başkan Vekili Dilek, “Depremin hemen ardından 5 Şubat 2020 tarihinde 300 kişilik birinci dilim 2 Mart 2020 tarihinde ise 550 kişilik ikinci dilim olmak üzere toplam 850 kişi İl Özel İdaresi bünyesinde TYP kapsamında işe başlamıştır. Bugüne kadar verilen görevlerini yerine getiren bu arkadaşlarımız birinci dilimdekilerinin görevleri 2 Ağustos tarihinde bitmiştir. İkinci dönemdeki arkadaşlarımızın ise 31 Ağustos tarihlerinde sözleşme akitleri sona erecektir. Buradan bu çağrıda bulunmak istiyoruz; diyoruz ki devletimizin Elazığ’da depremin hemen ardından yaraların sarılmasından ortaya koyduğu gibi bir devlettir. İnsanlarımızın barınma sorunlarının giderilmesi, yardım yapılması kadar iş imkanları sağlanması da önemlidir. Elazığ’ın iş hayatı ve ekonomisi depremde büyük yara almıştır. Sosyal devlet olmanın bir gereği de bu; yaraları iyileşene kadar hasta ayağa kadar ona bakmaktır. Devletimizin ilgili birimlerinin makamlara ve siyasi iradeye bu konuda işsizlik, aşsızlık konusunda biraz daha hassas davranmaları, ya bu arkadaşlarımızın görev süresinin uzatılmasına ya da yeni TYP programının hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisi hassas davranarak il yönetimimizde dahil olmak üzere bu arkadaşlarımızın bu sürelerinin uzatılarak bu sosyal alanın kapatılması noktasında bu arkadaşlarımızın sürelerinin uzatılmasını sonuna kadar destekliyoruz. Devletimizin büyüklüğüne yakışan budur. Bu konu insanlarımıza yaklaşan kış öncesinde yeni konutlarına kavuşturmak hatta belki bu konu ondan daha da önemlidir. Elazığ henüz yaralarını sarmamıştır. İşsizlik yarası, ekmek mücadelesi ancak ve ancak devletimizin alakasıyla şefkatiyle iyileştirilebilir” ifadelerini kullandı.

DİLEK: BU KONUDA ÇABA SARF ETMELERİNİ BEKLİYORUZ

Osman Dilek, “İl Özel İdaremizin bahsi geçen 850 TYP çalışanımızın da tüm maaş sosyal hakları gibi iş ve işlemleri de bu süreçte yerine getirilmiştir. Devletimizin ilgililerinden bu yükü sadece üzerlerimize yüklememelerini, yani TYP alımlarını söz konusu olması halinde her kurumun kendi ihtiyacı kadar kendi personellerinin kendisinin sağlamasını beklemekteyiz. Bu toplumsal bir yarayı çözmek için özellikle devlet büyüklerimizden istirham ediyoruz; bizim yerel siyasetçilerimizin Elazığ’daki yerel siyasetçilerimizin ne hikmetse bu konuyla ilgili bir hassa 4 tane milletvekilimiz bu konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmamaktadırlar. Ben bunları duyarsız olarak adlandırmak istemiyorum fakat bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilip bu mesajların gerekli yerlere iletilmesi noktasında bunlarında desteğine, bu arkadaşlarımızdan da rica ediyorum bu konuyu üst platformlara taşıyarak, gerekli mercilere iletmelerini ve bu konuda çaba sarf etmelerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.