Mil Diyanet Sen Elazığ İl Başkanı Halil Gül Yaşanan Olayı Kınadı

Mil Diyanet sen Elazığ İl Başkanı Halil Gül Elazığ’da bir muhtarın, cami imamını dövdüğünü, gerekli yasal işlemleri başlattığını açıkladı.

Mil Diyanet Sen Elazığ İl Başkanı Halil Gül Yaşanan Olayı Kınadı

Elazığ’da bir köy muhtarının köy imamını dövdüğünü açıklayan Mil Diyanet sen Elazığ İl Başkanı Halil Gül yaşanan olayı kınadı.

GÜL: HUKUKİ İŞLEMLERİ BAŞLATTIK

Mil Diyanet sen Elazığ İl Başkanı Halil Gül yaptığı açıklamada, “Elazığ merkez Bölüklü köyü camii imam hatibi Ömer Sönmez önceki gün cami içinde yaz Kur’an kursu öğrencilerine Kur’an eğitimi verirken, köy muhtarı Hasan Koçak, oğlu ve yakınları tarafından cami içerisinde ve öğrencilerinin gözü önünde saldırıya uğrayarak ciddi şekilde darp edilerek hastanelik oldu. Mil Diyanet Sen Elazığ il başkanımızın bu çirkin saldırı hadisesini genel merkezimize bildirmesi sonrasında, İvedilikle tüm yasal ve hukuki işlemleri başlattık. Din görevlisi kardeşimizin hastaneden aldığı darp raporu vb. evraklar avukatlarımız tarafından ilgili savcılıklar nezdinde dava açılarak yasal işlemler başlatılmıştır. Dolayısıyla din görevlisi kardeşimiz Ömer Sönmez’i arayarak hem geçmiş olsun dileklerinde bulunduk, hem de avukatlarımızı harekete geçirerek gerekli hukuki iş ve işlemleri başlattık.

GÜL: DİN GÖREVLİLERİMİZ ŞAMAR OĞLANI MI?

Başkan Gül, “Son yıllarda özellikle bazı cami dernek başkanlarının ve muhtarların ciddi saldırılarına maruz kalan din görevlilerimiz adeta şamar oğlanı yapılarak, toplum nezdinde itibar kaybına uğratılmak istenmektedir. Hemen hemen her gün bir il veya ilçemizden bu kabil saldırı haberleri almaya başladık” dedi.

GÜL: DERNEK TERÖRÜNE ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Halil Gül, “Din görevlilerimize yönelik yapılan bu çirkin saldırıların önüne geçmek için birkaç ay önce Diyanet İşleri Başkanlığımıza sendika olarak bir çözüm dosyası sunduk. O dosyada gerek dernek terörünün önlenmesine yönelik ve gerek muhtarların bu pervasız davranışlarını önlemeye yönelik çözüm önerilerimiz vardı. Üzülerek ifade edeyim ki konu hakkında atılmış henüz ciddi bir adım yok” ifadelerine yer verdi.

GÜL: DİYANET GÖREVLİSİNE SAHİP ÇIKMALIDIR

Diyanet İşleri Başkanlığı, bünyesinde çalıştırdığı personeline özellikle de din görevlisine sahip çıkmalı, onu korumalı ve değer vermelidir. Bu minvalde atılacak ilk adım, dernek terörünü önlemek için sunduğumuz çözüm önerilerini hayata geçirmek, aynı zamanda da valilikler ve kaymakamlıklar nezdinde girişimlerde bulunarak muhtarların din görevlilerine yönelik baskı, tehdit ve darp edilmelerinin önü alınmalıdır” diye ifade etti.

GÜL: DİN GÖREVLİSİNE ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR

Başkan Gül, “Basın kuruluşları maalesef meslekler arasında çifte standart uygulaması yapmaktadırlar. Darp edilen bir öğretmen veya doktor olunca kıyameti kopartan haber bültenleri, gazete ve sosyal mecralar, konu din görevlisi olunca kibrit kutusu kadar dahi haber yapmamakta ve gündeme getirmemektedirler. Bir sokak köpeğinin bile dramını haberleştiren basın kuruluşları, konu din görevlisi olunca malesef üç maymunu oynamaktadırlar” dedi.

GÜL: ARTIK ‘MİL DİYANET SEN’ VAR!

Gül, “Din görevlilerimiz sahipsiz değildir. Artık Mil Diyanet Sen var. Ülkemizin hangi il-ilçe veya köyünde din görevlilerimize yönelik bir saldırı olursa karşılarında bizi bulacaklardır. Artık yeter. Bin bir güçlükle köylerde görev yapmaya çalışan din görevlilerimiz bu saldırılara maruz bırakılmamalıdır. Dernek başkanları tarafından sürekli şikâyet silahıyla vurulmamalı ve itibar kaybı yaşatılmamalıdır” şeklinde konuştu.

GÜL: İMAMALAR KÖYLERDE GÖREV YAPAN TEK KAMU GÖREVLİSİDİR

Başkan Halil Gül, “Ülkemizin köy ve mezralarında kamu görevlisi olarak sadece din görevlilerimiz vardır. Lojman olmadığı için ahırdan bozma evlerde veya caminin ardiyesi denilen odunluk vb mekanlarda barınmak zorunda kalan din görevlilerimiz devletten ve yöneticilerden ilgi ve alaka beklemektedirler. Bunu sağlayacak olan kurum tabii ki Diyanet İşleri Başkanlığımızdır. El ele vererek bu kabil sorunları çözmemiz gerekir” diye ifade etti.

GÜL: OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Mil Diyanet sen Elazığ İl Başkanı Halil Gül, “Elazığ’da din görevlimiz Ömer Sönmez’e yönelik gerçekleşen bu menfur olayı kınıyor, gerekli yasal ve hukuki işlemleri başlattığımızı, bu kabil saldırılar karşısında artık Mil Diyanet Sen olarak din görevlilerimizin arkasında olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Gakko
Gakko - 3 yıl Önce

Hadsiz muhtarın bir an önce gereken cezayı görmesi gerekir. Bu ne kibir, bu ne öfke

Dernek varsa, para vardır, para varsa birilerinin menaffati vardır.
Dernek varsa, para vardır, para varsa birilerinin menaffati vardır. - 3 yıl Önce

Dernek varsa, para vardır, para varsa birilerinin menaffati vardır. Ne olursa olsun. İki kamu görevlisi kavga ettiğinde, memuru döven memerluktan çıkarılır. Acilen muhtarın çıkarılması gereklidir.

Musab
Musab - 3 yıl Önce

Sebebiyle ilgili tek kelime yok.Gavur nick li yazan bir kâfir de haketmis diyor,nereden biliyorsun eşrefsiz .

Kral
Kral - 3 yıl Önce

Onu bilmem ama İmamlarin imamliktan başka her işi yaptığı görüyoruz vardır bir sebebi , doktor öğretmen inanın imamlar kadar değer görülmüyor

Zangoç  tırtıryan
Zangoç tırtıryan - 3 yıl Önce

Din düşmanı muhtar şerefsizi sen kimsin lan köpek kuran'a tekme atıp imamın aileseni küfür edip imamı dövüyorsun derhal muhtar devlet tarafından idam edilmeli cesedi domuzlara yedirilmeli din ve islam düşmanları ölmeli ...vatan haini islam düşmanı

Tırtıl
Tırtıl @Zangoç tırtıryan - 3 yıl Önce

Papaz efendi verdin yine fetvayı

Scarface
Scarface - 3 yıl Önce

Haketmiştir

Scarface
Scarface @Scarface - 3 yıl Önce

Benim kuyruk acım yokta, sen altına yattığın imam dayak yemiş diye zoruna gitmiş heralde

Fatih başar
Fatih başar @Scarface - 3 yıl Önce

Niye guyruk acın mi var ki haketmiş deyisin

Burak23
Burak23 - 3 yıl Önce

Muhtarlar külliyeye gidip geldiğinden beri kimse karışamazda görevden de alamaz

Kral sivasspor
Kral sivasspor - 3 yıl Önce

Mildiyanetseni tebrik ediyirum.nerede yetkili sendikalar???amaçları üyelerin 25 tl aidatini nasıl kaparız tek dertkeri o.


SIRADAKİ HABER

banner137