Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Kurban Bayramı’nın son gününde Muhtarlar Dayanışma Derneği’nde başkan ve üyelerle bir araya geldi.

Muhtarlarla buluşan Açıkkapı, hem Kurban Bayramını kutladı; hem de muhtarların mahalle sorunlarını dinledi.

Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Murat Gülbasan,sorunları zaman zaman milletvekillerine aktardıklarını  ifade ederek, sorunların çözümü noktasında destek istediklerini söyledi.

Başkan Murat Gülbasan, “Tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Her bayram olduğu gibi Sayın vekilimizi davet ettik. Sizde bu davete icabet ettiniz. Biz zaman zaman burada toplanıyoruz arkadaşlarla. Siz değerli milletvekillerimizi davet ediyoruz. Sorunlarımızı sizlere aktarıyoruz. Sizlerde elinizden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyorsunuz. Tabi bizde mahallelere seçilmiş insanlar olarak halkın sorunları birebir bize geliyor. Bizlerde bu talepleri sizlere iletiyoruz. Bir kısmı oluyor, bir kısmı olmuyor” şeklinde konuştu.

“HİZMET ETMEK İÇİN MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ”

Murat Gülbasan, “Neticede Halka hizmet etmek için biz mücadele içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra da elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Sizlere de yardımcı olmak amacımız. Zaman zaman olabilir belki eleştiriyoruz da ama art niyetimiz kesinlikle yoktur. Sadece vatandaşa daha iyi hizmet götürebilmek için mücadele ediyoruz. Tabi siz Ankara’dasınız sürekli Elazığ’a gelip gidiyorsunuz. Biz halkla bire bir iç içe olabildiğimiz için halk sizlere ulaşamıyor ama bizlere gelip bazı taleplerde bulunuyorlar. Bizde zaman buldukça sizlere aktarıyoruz.  Geldiğiniz için size tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.

İslam Coğrafyasında Müslümanlara karşı sistematik bir katliam yapıldığına dikkat çeken Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı,Ak parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Türkiye’nin Arakan’da yaşanan zulmün sona ermesi için yaptığı girişimleri eleştirenlere tepki gösterdi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, ”Öncelikle nazik davetiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kurban bayramının başta ailemiz olmak üzere milletimize, İslam alemine ve insanlığa, barış, huzur ve kardeşlik getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu bayramı aslında biz daha bir neşeyle kutlamak isterdik ancak Dünya’nın birçok yerinde, birçok mazlum coğrafyasında İslam coğrafyasında Müslümanlara karşı sistematik bir katliam var. Soykırım var ve en son örneğinde biliyorsunuz. Myanmar’da Arakan’lı Müslüman kardeşlerimize karşı bir katliam girişimi gerçekleşti. 2 günde 3000 bine yakın Müslüman kardeşimiz katledildi. Tabi Arakan’lı Müslüman kardeşlerimize bu yapılan ilk katliam değildir. Arakan yüzyıllardır, asırlardır Müslümanların üzerinde yaşadığı ve yaklaşık 1492-1784 arasında Arakan İslam devletinin kurulduğu öncesinde de yine ha saptan kardeşlerimizin, büyüklerimizin buraya hicret ederek orayı Müslümanlaştırdığı önemli bir Müslüman coğrafyası. Uzak olmasına rağmen gönül coğrafyası olarak bize her bir Müslüman kardeşimizin yaşadığı yer yakındır. Bizler özellikle bize İslam’ın verdiği, Müslümanlığın gereği olarak bir yerde bir Müslümanın canı acıyorsa her bir Müslüman kardeşimizin de canı acıyordur hissiyatıyla hareket eden bir hükümetiz. Allah’a çok şükür bizim gerçekten her bir Müslüman için yüreği acıyan bir liderimiz var. Cumhurbaşkanımız var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Bugün Dünya’nın neresinde olursa olsun yüreği yanan, canı yanan her bir kardeşimize en az orada yaşayanlar kadar bir önem vermekte. Arakan ’la ilgili de yine Bangladeş devlet başkanıyla görüşerek oradaki Müslümanların Bangladeş’e göç etmesi konusunda yardım istemişti ve alınacak her bir kardeşimizin ihtiyaçlarını da Türkiye olarak bizim karşılayacağımızı da ifade etmişti. Yine birçok devlet başkanıyla görüşmeler yaptı. Hükümet olarak da milletvekilleri olarak da buradaki zulmün durması için ciddi girişimler yapmaktayız. İnşallah Rabbim oradaki Müslümanlara barış, huzur getirir. Suriye’deki, Irak’taki, Libya’daki, Mısır’daki Müslüman kardeşlerimize de biran önce barış ve huzur getirir” ifadelerini kullandı.

“BİZİ UNUTMAYAN ARAKAN’LILARA BİZİM GÖREVİMİZ VAR”

 Özellikle Arakan ile ilgili Arakan’daki bu Müslümanlara olan hassasiyetimize bazı çatlak sesler, niçin o kadar uzak olmasına rağmen bu hassasiyeti gösteriyorsunuz diyorlar. Geçmişte Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz hem hicaz demiryolu yapılırken, Büyük Sultan Abdülhamit Han dönemine inanılmaz bir şekilde Hicaz demir yolunun yapılmasın için kendi aralarında para toplamışlardır. 1912  yılında Balkan savaşları sırasında bizim ordumuza, askerimize, milletimize yardım toplayarak 35 bin altını bize o günkü şartlarda göndermişlerdir. Edirne’nin kurtuluşu ile büyük bir mutluluk yaşamışlardır. Dolayısıyla bizi unutmayan Arakan’lılara bugün bizim bir görevimiz vardır. Bizim de bu hassasiyeti göstermemiz gerekir. Dünya’nın her bir yerinde çok oyunlar oynanmaktadır. Bu oyunlarla o ülkeleri bölmek, parçalamak, yok etmek gibi bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.

“80 MİLYON İNSAN 15 TEMMUZ GECESİNDE ZAFER ELDE ETTİ”

 Bu zihniyet Türkiye’de de özellikle son dönemde milli Mücadele’den sonra bağımsızlığımıza yönelik olan en büyük FETÖ ihanet gecesinde büyük milletimiz bu ihanet çetelerini yerle bir ettiler gece boyunca Liderimiz, hükümetimiz, başbakanımız, milletvekillerimiz ve halkımız ile beraber hiç bir siyasi düşünce farkı gözetmeksizin 80 milyon o gece bizim bağımsızlığımıza hücum edenlere karşı büyük bir zafer elde ettiler. Özellikle bu kahramanlığı gösteren milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Geçmişten bu yana gül bahçesin girer gibi şahadet şerbeti içen bütün şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz. Rabbim bir daha da böylesi ihanet geceleriyle bizi karşı karşıya bırakmasın. Bayram günündeyiz. Çok fazla siyasete de girmeye gerek yok. Tekrar bizleri ağırladığınız için misafir ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.