İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz günlerde, 48 kamu personelinin KPSS şartı aranmadan alınacağı ilanı yapılmıştı.

Personel alımı ile ilgili açıklama üstüne açıklama yapılıyor.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, yapılacak olan personel alımı ile ilgili Kanal Fırat Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

AĞAR: HİÇBİR ZAMAN MÜDAHİL OLMADIĞIMIZ BİR ŞEKİLDE YÜRÜDÜ

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Başından beri bizim hiçbir şekilde kesinlikle müdahil olmadığımız bir olay. İlk seçildiğimizden beri gerek İŞKUR olsun gerekse başka kurumlar herhangi bir yer neresi olsun bunların hepsi noter huzurunda adilane bir şekilde insanların oralara başvuran vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin işe girebilmesi için bizim hiçbir zaman müdahil olmadığımız bir şekilde yürüdü. Burada İl Özel İdaresi kendi tasarlıyor. Bende medyadan öğrendim böyle bir listenin, böyle bir alımın olacağını. Çok da mutlu oldum. Zaten kendi ilanında da gördük ki kurayla çıkacak. Bizim geldiğimizden beri olması gerektiğini, adaletin vicdanlarda tecelli edebilmesi için her zaman kuranın şart olduğunu konuştuğumuz bir ortamda ne olduğu belli olmayan hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan aldığım duyumlara göre de kurum içerisinden ve dışarısından kafalarına göre bir senaryo yazıp bizleri kötülemek üzere kurulmuş olaylar. Bunlar yakışık alıyor mu?” ifadelerini kullandı.

AĞAR: BUNUN CEZASINI HERKES ÇEKER. TERBİYESİZLİK YAPMAYACAK KİMSE

2 müdürün görevden alınmasıyla ilgili soruya cevap veren Milletvekili Ağar, “Onu ben bilmem o idari kararlardır. Ben milletin vekiliyim. Arkadaşlar devlet memurları. Varsa yaptıkları bir hata onun da taktir makamı vilayettir ondan görev alınmışlardır. Onunla ilgili samimi söylüyorum bir bilgim yok. Beni de ilgileniyor açıkçası kimin ne yaptığı. Fakat şunu söylemem gerekir ki AK Parti’ye zarar vermek isteyen, bizim bütün iyi niyetimizle bütün vekil arkadaşlarımız, il teşkilatımız, il başkanımız, bundan önceki vekillerimiz. Bizim asla hiçbir zaman listeymiş, onun hakkı buna geçsin, bunun hakkı ona geçsin böyle bir şey söz konusu bile olmadı. Bunu basit bir siyasete indirmek isteyen ve bunun üzerinden prim yapmak isteyen ne oldukları belli olmayan devlet memurları bir işlere karışıyorlarsa burada da devlet var. Bunun cezasını herkes çeker. Terbiyesizlik yapmayacak kimse. Günahını da almayacak insanların. Benim Elazığ’daki herhangi bir hemşehrimin benim için hiçbir farkı yoktur. Hepsi Elazığlıdır, hepsi aynı topraklarda yaşamaktadır. Her isteyen hak ettiği işe tabi ki girmekte özgürdür. Asla benim bir yakınımın onun bunun girmesi söz konusu bile olamaz. Bu samimiyetime de inandığınızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AĞAR: BİLDİĞİM KADARIYLA 4-5 BİN KİŞİDEN BAHSEDİLİYOR

Yapılan açıklamalara değinen Milletvekili Ağar, “Bu tarz hayalleri olan arkadaşlarımız olabilir. Onları her zaman bir siyasi mecraya davet ederiz. Kapı arkasında olmalarına gerek yok. Fakat şunu söylemem gerekir ki; önemli olan o değildir, önemli olan şudur bizim üzülmemiz bize sıkıntı atılması bize bir iftira atılması önemli değildir. Önemli olan orada evine ekmek götürmek için umut bağlayan insanların hayallerine gölge düşürülmesidir. Bize kimsenin gelip bir şey söylemesine gerek yok. Bu işi yapan insanların özür dilemesine gerek yok. Burada özür dilenecek veya günahı alınan birkaç insan varsa o da o işe saf umutlarıyla başvurmuş olan bildiğim kadarıyla 4-5 bin kişiden bahsediliyor. O insanlardır. Eğer burada yapılan bir hata varsa çıkıp o insanların hayallerini yıktıkları için özür dilemeleri gerekir. Ben şahsım ve diğer milletvekillerinin adına temin ederim ki hiçbir zaman böyle bir şey olmamıştır. Bunu söylememize rağmen bunun farklı bir şekilde aks ettirilmesi de Beni ayrıca da üzmüştür” dedi.

AĞAR: KURA ÇEKİMİNİN USULLERİ BELLİDİR

Kura çekimiyle de ilgili bilgiler veren Milletvekili Ağar, “Yalancının mumu yatsıya kadar. Bunlar 10 saatlik haberler. Doğru ortaya çıktı. Kaldı ki İl Özel İdaresi’nden verilen ilandan da kura olduğu zaten beyan edilmiş açık bir şekilde yazıyor. Bunun üzerine burada listeler verilecek demek hoş olmuyor açıkçası. Devletin garantisinde olan, valiliğin garantisinde olan, İl Özel İdare’nin garantisinde olan. Mutlaka kurayı gidip te bir arkadaşın çekecek hali yok. Onun usulleri bellidir. Onun kanundaki usulü de bellidir. O şekilde de icra edilecektir. Bunun başka türlü olma şansı yok. Böyle bir şey olabilir mi yani? O şartlar neyse o şartları sağlayabilen bütün vatandaşlarımız devletin vermiş olduğu bu imkandan faydalanmakta sonuna kadar özgürdürler. Bizim bu konuda lafımız bile olamaz, yorumumuz bile olamaz. Kanal Fırat ailesine saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL