Milletvekili Ağar, Uluova Sulama Projesiyle İlgili Açıklama Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ’daki proje için Bakanlara ve Milletvekillerine talimat verdi. Bu konuyla ilgili AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar yazılı basın açıklaması yayımladı.

Milletvekili Ağar, Uluova Sulama Projesiyle İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ’daki proje için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakanlara ve Milletvekillerine talimatta verdi.

Elazığ tarımının can damarı olan Uluova’nın biran önce suya kavuşması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, Uluova’da yaşanan sulama sorununun çözümü noktasında yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Ağar, yaptığı açıklamada, Uluova Sulama Projesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek destek istediklerini belirtti.

Milletvekili Ağar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın projeyle yakından ilgilendiğini ve konuyla ilgilenilmesi için ilgili bakanlıklara talimat verdiğini aktardı.

Gelinen sürçte bakanlıklarla yapılan görüşmelerin olumlu bir şekilde sürdüğünü belirten Ağar, proje için gerekli olan ödeneğin kısa zaman içerisinde hazırlanacağını belirtti.

“BÖLGEYE VE EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK”

Bu yıl için 13 Milyon TL, önümüzdeki sene için de 225 Milyon TL ödeneğin hazırlanmasının ardından projeye başlanacağını ifade eden Ağar, Uluova Sulama projesinin tamamlanmasının ardından bölgedeki köylerin ve tarım arazilerinin tekrar verimli topraklar alarak bölgeye ve ekonomiye katkı sağlayacak” dedi.

“ÖDENEK HAZIRLANIYOR”

Milletvekili Ağar, “Uluova Sulama Projesi konusunda milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bir sunum hazırladık. Bu sunumu hazırladıktan sonra sayın bakanımız Berat Albayrak ile görüştük. Hazırladığımız sunumu anlattım kendisine. Çok hoşuna gitti. İstihdama yönelik ve ekonomiye katkı sağlayacak bir proje olduğu için kendisinin bununla yakından ilgileneceğini, istihdama yönelik olduğu için mutlaka bir kolaylık sağlayacağını belirtti. Ondan sonra ben aldım bunu Tarım Bakanlığımızı taşıdık” ifadelerine yer verdi.

“SAYIN BAKANIMIZA KONUYU TAŞIDIM”

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “En son Kızılcahamam’da gerçekleştirilen AK Parti Kampında diğer vekil arkadaşlarımızla beraber Sayın Cumhurbaşkanımızla baş başa bir görüşme yaptık. Bu da çok keyifli bir görüşme oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da gayet hoşuna gitti. Ekonomiye yönelik bir projeyi anlattığımız için Sayın Cumhurbaşkanımız da yakından ilgilendi. Yakından ilgilenmesi konusunda hem bizlere hem özel kalem aracılığı ile bakanlığa iletti. Ondan sonra tekrar bunu Tarım Bakanı Sayın Pakdemirli Elazığ’a geldiği zaman, bunu sayın Bakanımıza arz ettik. Sonra ben tekrar Sayın Bakanımıza konuyu taşıdım. Kendisine de buna olumlu görüş verdi. İnşallah şuan yazılarımız hazırlanıyor. Bu sen için 13 Milyon TL, önümüzdeki sene için de 225 Milyon TL ödenek bizim için hazırlanıyor. İnşallah Uluova’ya da başlamış olacağız. Bu ödenek hazırlanıp kısa zamanda onaylandıktan sonra bu konuda basın açıklaması yapıp müjdeyi vereceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Behzat
Behzat - 5 yıl Önce

Seçim yaklaştıkça kayıp vekiller bir bir ortaya çıkıyor

Oy Avcıları
Oy Avcıları - 5 yıl Önce

Siyasilerin sadece 'Allah Birdir' sözünden başka bir sözlerine asla inanmam.

inanmik
inanmik - 5 yıl Önce

bence 2023 e kadar bitirmezler seçim vaadi olarak saklanabilir...

SIRADAKİ HABER

banner137