AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Hicret Mahallesi Sosyal Tesisleri ve İyilik Evi’ni gezdi.

Sosyal Tesislerde devam eden halk eğitim kursları ile el becerilerini artıran ve meslek edinen kadınlarla sohbet eden Milletvekili Balık, kadınlardan gelen sorun ve talepleri dinledi.

Milletvekili Balık, sosyal tesislerdeki çocuklarla yakından ilgilendi.

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, yeni sezon kurslarının açıldığını kaydetti. 

Muhtar Gülbasan, “Yeni sezon kurslarımız açıldı. İlk ziyaretçimiz oldular. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik kurslar açıyoruz. Tabi bu hizmetleri yaparken sizleri arkamızda görmekten dolayı biz gerçekten çok mutlu oluyoruz” dedi


AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, halk eğitim kurslarının kadınlar için önem taşıdığını belirterek, iyilik evinden iyiliğin yükselmesini temenni etti.

BALIK: BÜTÜN MAHALLELERİNE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM

Milletvekili Balık, “Öncelikle halk eğitim kurslarımız hakikaten kadınlarımızı bir araya toplayan kadınlara iş ve meslek edinmesi adına çok önemli. 10 dalda kursumuz var. Yaklaşık 250 tane kadın kursiyerimiz var. Bununla birlikte bu kadınlarımız çocukları ile gelerek hem burada hem eğitim alabiliyorlar hem dönemlerinin sonunda sergiler ile açtıkları kermeslerle yaptıkları bütün dönem boyunca öğrendikleri ile yaptıklarıyla ailelerine maddi katkı da sağlıyorlar. İyilik evinden iyiliğin yayılarak artmasına bütün mahallelerine örnek olmasını diliyorum” dedi.