Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi Derneği’nin düzenlediği programda AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık kadın girişimcilerle buluştu.

Aromatik bitkilerle ilgili projeleri Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunduklarını aktaran Tarım ve Orman Şube Müdürü Mustafa Küçükgün, çiftçilere ve besicilere yönelik sağlanan destekleri paylaştı.

Küçükgün, “2023 yılı için projeler bakanlığa sunduk. Bu projelerin salep ve bir bitki üzerinden bakanlığa bir proje sunuldu. O da inşallah 2023 yılı içerisinde desteklenecek. Bunun üzerine de baskı kuruyoruz. Size ücretsiz fideler ile teslim edeceğiz. Lavanta üzerinden de inşallah paketlemesi noktasında yağının çıkarılması noktasında da desteklerimiz devam edecek” dedi.

Kırmızı Montlular Gönüllülük Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit, toplantının üreticilere faydalı olmasını dileyerek “Türkiye milli tarımda da çok önemli bir seviyeye gelecek. “dedi.

Başkan Eğit, “İnşallah buradan güzel sonuçlar çıkacak. İlimizin için güzel hizmetler geliştireceğiz. Bu toplantı sonrasında aramızdaki birçok üretici yaşamında güzel üretimlere başlayacak. Umut ediyoruz ki Türkiye milli savunmada çok önemli bir noktaya geldiği gibi milli tarımda da çok önemli bir yere gelecek” ifadelerini kullandı.

Elazığ Valiliği Açıkladı Operasyon Başlatıldı! Elazığ Valiliği Açıkladı Operasyon Başlatıldı!

Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, kadın girişimcilerin her daim sahada olmasını ve üretime katkı sunmalarını istedi.

Canbay, “Arı Yetiştiricileri Birliği adına sizleri bir üretici olarak orada görmek istiyorum. Bizler böyle kadın girişimcileri nadir ve erdem görürüz. Ben Türkiye portföyü üzerinden baktığımız zaman hemen hemen 81 il vilayet içerisinde de bu tasarrufa ve tecrübeye sahibiz. Bu kadar kadın girişimcinin bir arada olduğu çok nadirdir” diye kaydetti.

Kadın Kooperatiflerinde Elazığ’ın geride olduğunu ve destek verilmesi gerektiğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, kooperatifleşmede kadınların birlik içinde olmaları gerektiğini ifade etti.

BALIK: KADINLARIMIZ ÇOK BECERİKLİLER

Milletvekili Balık, “Birinci önceliğimiz kooperatifleşme. Biz kadın kooperatifi konusunda hala öbür illerden daha aşağıdayız. Sayın valimiz ile de görüşmelerimiz üzerine daha çok kadın kooperatifi ile daha çok destek alabileceğiz. Birkaç tane çok başarılı kadın kooperatifimiz var. Kooperatif açtığınız da markalaşabiliyorsunuz da. Elazığ’da bütün kadınlarımız çok becerikliler. Kendi tarlasını kendi yapıyor, kendi bağını kendileri çeviriyor, kendi kurutmalığını kendi yapıyor ama bunu pazarlarken çok sıkıntı çekiyor. Çünkü komşusu da aynı şeyi yapıyor satıyor dolayısıyla kooperatifleştiğiniz de onun hem satımı hem sunumu hem de markalaşmanız çok daha kolay olacak. TKDK Müdürümüzün, Tarım Müdürümüzün, Özel İdare’nin, Arıcılar Birliği Başkanımızın kapıları sizlere sonuna kadar açık siz yeter ki ben üretmek istiyorum deyin. Ancak şu bir gerçek ki ferdi üretimlerinizin toplu üretimleriniz kadar başarılı olması mümkün değil önce kooperatifleşeceğiz sonra da devlet destekleriyle biz işimizi büyüteceğiz ve markalaşacağız. Ben bu konuda her zaman sizlerin arkanızda olacağım ama yalnız Kadın milletvekili olduğum için söylemiyorum bunu her şeyden önce Cumhurbaşkanımız sizin arkanızda” ifadelerini kullandı.