AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile birlikte Müstakil ve Sanayi İşadamları Derneği Elazığ Şubesini ziyaret etti.


 

GÜRKAN: DAHA ETKİN ROL ALMASI İÇİN ÖZEL BİR GAYRET GÖSTERECEĞİMİZİ İFADE ETMEK İSTİYORUM

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen kongrede başkanlığa seçilen Tekin Gürkan, “Değerli milletvekilimiz bir iş kadını olarak iş dünyasının içerisinden gelmektedir. Kendisi bir milletvekili olarak her zaman iş dünyasının sorunlarına yakın ilgi göstermektedir. Bu vesile ile kendisine hem ilgilerinden hem de ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kıymetli il başkanımız değerli abim büyüğüm MÜSİAD ailesinin çok değerli bir üyesidir. Kendisi uzun yıllardır hem siyasal anlamda hem iş dünyasında şehrimize hizmet etmeye gayret etmektedir. Hem hizmetleri hem de ziyaretleri dolayısıyla kendisine de teşekkür ediyorum. Sayın milletvekilim, değerli il başkanım şehirlerin kalkınmasında ve gelişmesinde kadınların ekonomik yaşama katılımı çok önemlidir. Elazığ nüfusunun yüzde 50.43’ü kadındır. Bir başka ifadeyle nüfusumuzun yarısını kadınlar oluşturmaktadır. İş dünyası olarak bu demografik yapımızdan kaynaklı gücümüzü şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için harekete geçirmemiz gerekmektedir. Bizler önümüzdeki süreçte iş kadınlarının hem ekonomik yaşamda hem de MÜSİAD bünyesinde daha etkin rol alması için özel bir gayret göstereceğimizi ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPACAĞINDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK

Gürkan’a hayırlı olsun temennisinde bulunan AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “MÜSİAD bizim için her zaman önemli bir sivil toplum kuruluşu olmuştur. Benim de çok çeşitli zamanlarda hem yöneticiliğini yaptığım, yönetim kurulu üyeliğini yaptığım hem de üyeliğini yaptığım önemli bir kuruluşumuz. 2000’li yıllardan belli bu ülkede hizmet etmekte. İş adamları topluluğu anlamında ama özel hassasiyetleri olan bir kuruluşumuzdur. Dolayısıyla bu tür kuruluşların daima bizim için her zaman için önemli olmuştur. Öyle de devam edecektir. Burada çok güzel birlikteliklerimiz olmuştur. Bizden sonra da o birlikteliklerin devam ettiğini görmek beni son derece mutlu ediyor. Tekin kardeşime bu önemli ve zorlu görevinden dolayı kendisine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başarılı çalışmalar yapacağından hiç şüphem yok. Tekrar hayırlı olsun, Rabbim mahcup etmesin” şeklinde konuştu.

BALIK: İŞ İNSANLARIMIZIN TALEPLERİ DOĞRULTUSUNDA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Milletvekili Sermin Balık da, “MÜSİAD Elazığ’da 1996 yılında kuruldu. O günden beri de biz yol arkadaşı olarak, çözüm partneri olarak ve iş insanlarımızın sorunlarını çözme noktasında hep birlikte yol aldık ve bize gerçekten iş insanlarımızın eksiklerini, ihtiyaçlarını çok doğru olarak anlatarak bizimle çok güzel yol partnerliği, yol arkadaşlığı yaptılar. Ben bugüne kadar emeği geçen bütün başkanlarıma, bütün yönetimlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki süreçte de yeni seçilen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu yol arkadaşlığının, bu çözüm ortaklığının sürmesini temenni ediyorum. Başkanım kadın istihdamıyla ya da kadın iş insanlarıyla ilgili beklentilerini dile getirdi. Bende de aynı dilekler ve aynı beklentiler var. Çünkü Elazığ artık kendi kabuklarını kırmış, iş insanlarıyla, kadınıyla, erkeğiyle başarıya koşan, büyümeye çalışan bir şehir. Elbette ki pandeminin Elazığ’da da tüm dünyada olduğu gibi Elazığ’da da olumsuz yönleriyle karşılaştık. İş insanlarımız şüphesiz ki bundan zarar gördüler. Ancak biz büyük bir ülkeyiz. Biz güçlü bir ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün dünya pandemi sürecini yönetmezken biz hem sağlık açısından hem de sanayi, iş insanlarımız açısından en doğru şekilde bu işi bugüne kadar yürütmeye ve yönetmeye çalıştık. İş insanlarımıza çeşitli imkanlar tanıdık. Bununla birlikte elbette ki bu ilelebet sürecek bir süreç değil. Bu pandemi sürecini bütün dünyayla birlikte Türkiye’de de sona erdiğinde Elazığ başkanımızın başkanlığında, iş insanlarımızın talepleri doğrultusunda büyümeye devam edecek” dedi.