Elazığ Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Yavuz Oruç, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Fuat İşbilir ile birlikte Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammed Güven’i makamında ziyaret etti.

“SAĞLIK ÜSSÜ OLMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Milletvekili Balık yaptığı açıklamada, "Yaptığımız ziyaret ile Sayın Bakanımız Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcımız Sayın Muhammed Güven’e, İlimiz Ağız ve Diş Sağlığı ünitesinin, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Ağız Diş Sağlığı Hastanesi olarak ayrılması konusunda teşekkürlerimizi ilettik. Uzman hekim ihtiyacı ve sağlık alanındaki eksikliklerin giderilmesi başta olmak üzere ilimizde sağlık alanında hayata geçirilen ve gündemimizde olan bir çok proje hakkında görüşmede bulunduk. Hemşerilerimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda, sağlık hizmetlerinin nitelikli ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesi ve ilimizin sağlık alanında bölgenin sağlık üssü olması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

“GÜVENLİK SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU”

Sermin Balık, “Sağlık ve Adalet Bakanlığı iş birliği ile hizmete giren ve Elazığ Şehir Hastanemiz bünyesinde suç işlemesine rağmen ceza ehliyeti bulunmadığı için mahkemece verilen karar gereği zorunlu tedaviye tabi tutulan hükümlülerin sağlıklarına kavuşturulması için hizmet veren Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) bölümünde görev yapmakta olan sağlık personelimizin güvenli bir ortamda hizmet vermeleri amacıyla gerekli görüşmeleri yapılarak güvenlik sorunu çözüme kavuşturuldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcısı Sayın Muhammet Güven’e Elazığ İlimize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı bir kez daha teşekkür ederiz” diye konuştu.