Milletvekili Bulut Açıklamalarda Bulundu

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ikinci OSB’de alt yapı ihalesinin beklenildiğini söyledi.

Milletvekili Bulut Açıklamalarda Bulundu

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Kanal Fırat Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Harput’ta yürütülen çalışmaları değerlendirerek, tarihi kentte şefik gül kültür evi ve bedesten yapmak isteyen hayırseverlerin olduğunu söyledi.

BULUT: KÜLTÜR BAKANLIĞI’NDAN ONAY ÇIKARTTIK

Milletvekili Metin Bulut, “Harput’la alakalı şu anda Elazığ Belediye’mizin planlama çalışmaları devam ediyor. Özelde bir takım Harput’ta Şefik Gül Evi gibi yapılmış olan eve benzer yerleri yapmak isteyen birkaç tane vatandaşımız var. Bürokraside çalışan gönüllü, hakikatten bu işlere öncülük eden, bedesten yapmak isteyen insanlar mevcut. Bir de biz Harput’un alan planını yapmak istiyoruz. Geçen yıl 2 tane bir Antalya Demir’e bir de Harput’la alakalı alan planı yapımıyla alakalı Kültür Bakanlığı’ndan olur çıkarttık. Alan yönetimi. Onu bir yandan da Elazığ Belediye’miz ile birlikte yapıyoruz inşallah başlatacağız” ifadelerini kullandı.


 

BULUT: HARPUT ESKİ GÜNLERDEKİ İHTİŞAMLI GÜNÜNE İNŞALLAH KAVUŞUR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

MKYK Üyesi Bulut, “Harput, UNESCO geçici miraslar listesinde. Bunu kalıcıya dönüşebilmesi için bir alan yönetiminin planının yapılması lazım. Bu ne demek, orada artık bu saatten sonra Harput’ta neyi nerede yapacağımızın, nasıl yapacağımızı, hangi ölçekte yapacağımızı, hangi büyüklükte yapacağınızla alakalı bir yönetim planınızın olması lazım. Niye? Çünkü artık kültürel bir miras. Bu mirasla da böyle rastgele bir yapılaşmaya gidemezsiniz. Bunu şu anda başlattık. İnşallah onu da yapınca bunların hepsini bir araya getirdiğimizde Harput geçmişteki çok eski tarihte bin 800’lü yıllar o civarlardaki ihtişamlı gününe inşallah kavuşur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

BULUT: OSB’NİN ALT YAPI İHALESİNİ DE YAPTIKTAN SONRA DİĞER HER ŞEYİ HAZIR

Elazığ’ın ekonomisini değerlendiren Milletvekili Bulut, “Büyüyoruz ve kalkınıyoruz ve gelişiyoruz. Bu inkar edilemeyecek bir şey. Pandemi sürecinde OSB’lere baktığınızda elektrik tüketimi en çok artan OSB’lerden bir tanesi Elazığ olmuş. Niye? Burada demek ki üretim miktarı artmış. Şu anda Organize Sanayi Bölgemizde yer kalmadı. Artık yeni bir OSB bölgesine ihtiyaç var. Onunla alakalı bütün aşamaları takip ediyorsunuz. İnşallah alt yapı ihalesini de yaptıktan sonra diğer her şeyi hazır. Zaten yönetim kurulu falan hepsi bunlar daha önceden belirlenmişti. İnşallah en kısa zaman içerisinde orada OSB’de arsa tahsislerine başlayacağız. Onun dışında besi OSB ile alakalı bu hafta bakanın imzasına sunmuşlardı. Beni aradılar, bende sayın bakanımıza sundum. Geçen gün çıkmıştı. Hafta içinde çıkmamışsa inşallah bitecek. Oradaki besi OSB’yi de inşallah bir an önce faaliyete geçirmiş olacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığ lı
Elazığ lı - 3 yıl Önce

Şehir hastanesi arazisi gibi 2. Organize sanayi arazi seçimini de yapmışsa kesin bir bildiği vardır !!!

Elazığ lı
Elazığ lı - 3 yıl Önce

Kemal Sunal ın inatçı filmi gibi araziyi ucuz fiyata alıp sonra yatırım yapmak imara açmak güzel bir fikir demek bu filmi izleyen çok varmış

Hakan
Hakan - 3 yıl Önce

Sizler gibiler Elazığ’a gölge etmeseydiniz Elazığ sahipsiz kalmayacaktı.

Kaya
Kaya - 3 yıl Önce

Önce arsalarını alsınlar plan proje sonra gelir.....!

Kazım
Kazım - 3 yıl Önce

İki tane antik kentimiz var harput ve Palu başka bir ilde olsa 50 tane oteli ayakta tutardı . Tur otobüsleri ile dolar bin tane işletmeyi ayakta tutardı. Ne yazıkki daha restore etmede bile çok mesafe alamamışız örneğin Harput Ulukent tarih hazinesi ama vakıflar restorasyon yapmıyor kuzey çevre yolu daha harput ulaşamadı buzluk. Ölbe vadisi. Çatalkaya içler acısı durumda

Zıbanaklı
Zıbanaklı - 3 yıl Önce

Elazığ için hedef 02.03.23 olmalı ve tüm gücümüzle şehrimiz için çalışmalıyız.

Huzeyfe
Huzeyfe - 3 yıl Önce

Sen bırak Harputu , OSB yi şehrin merkezindeki binlerce yıkık harabeyi andıran,virane halde ki bu durum ne olacak, sen ona bir çare ara, yoksa buralarda yaşayan en az 80 bin kişi seni ilgilendirmiyor mu?3-5 tane insanın fantezisine 80 bin kişi kurban mi edilecek.Ne oldu kuralar çekilmeli bir ay oldu,nerede anahtarlar,? Gerçek gündemi bırakmış,suni gundemlerle bizi oyalama arkadaş!

Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Metin bey yatırımı Pertek yoluna yapmış 2 sanayi oraya yapılacak demedi demeyin

Özer
Özer @Zaza - 3 yıl Önce

Öyle olsa Pertek yolu duble yol yapılır. Kuzey çevre yolu tamamlanır. Pertek köprüsü yapılır Dı. Öyle ola Elazığ çağ atladı.


SIRADAKİ HABER

banner137