Milletvekili Bulut, Arkeopark için ilk adımı attı!

AK Parti MKYK Üyesi, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Sivrice ilçesinde bulunan Batıkken’in Arkeopark olması adına Ankara’da bir toplantı düzenledi. Milletvekili Bulut, Hazar Gölü altındaki bu değeri tüm dünyaya tanıtma gayretinde olduklarını ifade etti.

Milletvekili Bulut, Arkeopark için ilk adımı attı!

AK Parti MKYK Üyesi Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, geçtiğimiz hafta Sivrice ilçesinde Batıkkent’e yapmış olduğu dalış sonrası bu alanın Arkeopark olması adına Ankara’da bir toplantı düzenledi.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın da özellikle Batıkkent’in turizme kazandırılması adına yakın ilgi alaka gösterdiği Arkeopark’la ilgili olarak Milletvekili Metin Bulut’un öncülüğünde Sivrice Hazar Kültür Derneği Başkanı Ali Evirgen, Maden Tetkik Arama Genel Müdürü Cengiz Erdem ve ODTÜ Arkeoloji ekibi bir araya geldi.

BULUT: BUNDAN SONRAKİ AMACIMIZ BU GÜZELLİĞİ TÜM DÜNYAYA TANITMAK

Hazar gölünde yer alan Batıkkent’e Arkeopark yapılmasıyla alakalı yapılan toplantıda konunun çeşitli boyutlarıyla ele alındığı ve önümüzde süreçte daha geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirilmesi görüş birliğine varılırken, konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Hazar Gölü altındaki bu değeri tüm dünyaya tanıtma gayretinde olduklarını ifade ederek, “Dalış turizmi adına insanlar kilometrelerce yol kat edip, örneğin Kızıldeniz’e ya da dünyanın farklı ülkelerine seyahat edip bu yerleşim yerlerine para kazandırıyorlar. O alanların tanıtımını yapıyorlar. Ya da bir bölgede dalış turizmi gerçekleştirmek adına kişiler çeşitli nesneleri, uçak veya gemi gibi batırıp burada dalış turizmi gerçekleştiriyorlar. Bizim elimizdeyse dünyada eşine az rastlanacak olan bir Batıkkent var, daha önceden yapmış olduğumuz girişimlerle buradaki dalış yasağını Sayın Valimizin de destekleriyle kaldırmış bulunuyoruz. Bundan sonraki amacımız bu güzelliği tüm dünyaya tanıtmak. Bunun içinde Arkeopark yapılması adına girişimlerimize başlayarak ilk toplantımızı yaptık. Konu ile ilgili önümüzdeki süreçte daha geniş katılımlı bir toplantı yapacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2018, 11:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137