AK Parti MKYK Üyesi, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Kanal Fırat Televizyonu’nda yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

Milletvekili Metin Bulut, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Elazığ’a geleceği tarihi ve Bakan Kurum’un Elazığ programını açıkladı.

BULUT: BAKANI ELAZIĞ’A DAVET ETTİM

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut,  “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Elazığ’a gelecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımızı bir epeydir Elazığ’da misafir etmek istiyoruz. Epeydir ağırlamak istiyoruz. Bu festivalde olunca ikisini birlikte denk getirelim dedik. Malumunuz geçen hafta sonu biz Kızılcahamam kampındaydık. Kampta ben bakanımızı davet ettim. Daha önceden de davetlerimiz söz konusuydu. Hafta içi döndüler. Bakanımız gelmek istedi. Bizde memnuniyetle bakanımızı Elazığ’da ağırlayalım dedik. Bakanımızın tek geliş gayesi festival değildi. Biz bakanımızı Elazığ’a davet etmişken ikisini birleştirme adına o tarihi seçmiştik. Ama bakanımızın geldiğinde inşallah bir mani keder çıkmazsa Cuma namazını İstanbul’da kıldıktan sonra sayın bakanımız Elazığ’a hareket edecek. Elazığ’la alakalı meseleleri gösterip de çözüm isteyeceğiz, gösterip de destek isteyeceğiz. Bunlardan bir tanesi İpek Yolu. Kamuoyunun da yakından tanıdığı, hakikatten Elazığ’ın da yüz akı olabilecek projelerden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

BULUT: HAREKETLİ VE BEREKETLİ OLMASINI DİLİYORUZ

Milletvekili Bulut, “Bakanlığımızın da çok ciddi desteğini aldık. İpek Yolu’nu gezdireceğiz. Yerinde göstereceğiz. Orayla alakalı taleplerimizi ileteceğiz. Onun dışında şehir hastanesinin bitmesi ile birlikte taşınan devlet hastanesi eğitim ve uygulama hastanesinin yerinin milli eğitime tahsisi ile alakalı konuyu defaten biz bakanlıklarımızla görüşmüştük yerinde göstereceğiz. Bunun Elazığ için ne anlama geldiğini söyleyeceğiz. Her ne kadar Sağlık Bakanlığı’na tahsisli ise de asıl mülk sahibi, mal sahibi milli emlak. O da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ait. Sayın bakanımızdan orayı isteyeceğiz. Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’nın çok ciddi hazırlıkları var. Birkaç tane milli emlak ile alakalı şehir adına almak istediği yerler söz konusu. Onları kendisinden talep edeceğiz. Valiliğimizin birkaç talebi var. Onları yerinde ileteceğiz. Bunun için biz sayın bakanımızı Elazığ’da misafir edeceğiz inşallah. Biz bütün hazırlıklarımızı yaptık. Hem zihinsel hazırlığımızı, hem bu konuda teknik hazırlığımızı yaptık. İnşallah sayın bakanımızı misafir ettiğimizde bunların hepsini yerinde talep edeceğiz. Hareketli ve bereketli olmasını diliyoruz. İnşallah bereketiyle gelecektir” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL