Ak Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut Harput Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Odası Başkanı Turan Kurnaz bir araya geldi.

KURNAZ: AMACIMIZ KARAMSAR OLAN ESNAFIMIZIN KREDİLERİNİ BİR AN ÖNCE ÖDEMEK

Gece geç saatlere kadar mesai yaptıklarını belirten Harput Esnaf ve Sanatkârlar kredi ve Kefalet Odası Başkanı Turan Kurnaz, “Esnaf kefaleti olarak, 100-150 dosyayı hazırlamış bulunmaktayız. Gece geç saatlere kadar çalışıyoruz. Amacımız karamsar olan esnafımızın kredilerini bir an önce ödemek. Depremden önce vergi levhası açık. 3 ayını doldurmayanlar kredi alamıyorlardı. Onu da Sayın Vekilim halletmiştir” dedi.

BULUT: KÜÇÜK ESNAFIMIZI KORUMAMIZ GEREKİYOR

Ak Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, “ Bizim esnafımızı muhafaza etmemiz lazım. Özellikle küçük esnafımızı bu dönemde korumamız lazım. Onun için gelen talepleri hızlıca çözmeye çalışıyoruz. Bunu çözdüğümüzde, biliyoruz ki vatandaşımızın sıkıntısını gidermiş oluyoruz. Bu bizim sorumluluğumuz. Depremden önce 3 ayını doldurmayanlar kredi kullanamıyorlardı. Fakat şimdi böyle bir sıkıntı olmayacak. Yine son 1 yıl içinde kredi kullanmış olan esnafımız bir daha kredi kullanamıyordu. Şimdi ise, esnafımızın bir daha kredi kullanmasını talep ettik. Ve bu sıkıntı giderilmiş oldu” diye keydetti.