AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, medya grubumuzu ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile bir araya geldi.

Elazığ’da son günlerde gerçekleştirdiği ziyaretleri değerlendiren Milletvekili Bulut, ilçe ilçe, köy köy gezdiklerini belirtti.

BULUT: TÜM İLÇELERE GİTTİK ŞEHİR MERKEZİNDE GİTTİĞİMİZ NOKTALAR OLDU

Milletvekili Bulut, “Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bütün ilçelerimizin hepsini gezdik. İlçe ilçe bazı yerlerde köy köy gezdik bu bizim de bir siyasetçinin de çok haz aldığı şeylerden bir tanesi. Neticede sizin ana materyaliniz insan ve seçmen onlar sizi görünce mutlu oluyor siz onlarla buluşunca mutlu oluyorsunuz. Şöyle dolu dolu birkaç gün geçirdik tüm ilçelere gittik şehir merkezinde gittiğimiz noktalar oldu dokunmamız gereken evlere ulaştık, gittik. Bizim açımızdan fevkalade güzel bereketli bir dönem geçti. Yaz boyunca da bu devam edecek Ekim’de açılacak TBMM, o tarihe kadar benim genel merkezde ki görevlerimden dolayı dönem dönem Ankara’ya gidiş gelişlerim olacak ama onun dışında bütün zamanımızı Allah nasip ederse Elazığ’da geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ekonomide yaşanılanlara değinen ve kontrolsüz bir hayat pahalılığı olduğunu söyleyen Milletvekili Bulut,  “her karanlığın arkası aydınlık, Her gecenin arkası gündüz” dedi.

BULUT: İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN, İNSANIN OLMADIĞI YERDE DEVLET OLMAZ

Milletvekili Bulut, “ Bu bayramda normalleştiğimizi hissettik. Bunlar çok zor şeyler tabi pandemi Dünya’yı ilgilendiren bir şey sadece ülkemizi ilgilendiren bir şey değil ama Elazığ son dönemde hem pandemi hem deprem birde şimdi ekonomik bir sıkıntı yaşanıyor Dünya genelinde. Totalde bunlarla mücadele etmek çok kolay değil herkes çok ağır bir psikoloji içerisinde bunu kabul ediyoruz. Çok zorlu günlerden geçtiğimizi kabul ediyoruz ama şunu söylemek istiyorum Allah’ın izni ile her karanlığın arkası aydınlık, her gecenin arkası gündüz bunlar geride kaldı gibi. İşte pandemi bitti depremin etkilerini hemen hemen azalttık yok diyecek seviyeye getirdik az bir işimiz kaldı.  bakıyorsunuz ekonomi ile alakalı inşallah yılsonuna kadar daha bir düzelme olacak. Ekonomik bir zorluk yaşanıyor ama biz hep şöyle ifade ediyoruz diyoruz ki her ne kadar sebebi biz olmasak da çözümünden kendimizi mesul tuttuğumuz bir dönem. Biz çözümünden de kendimizi sorumlu tutuyoruz 0 yüzden devletimiz de vatandaşımızı mağdur etmeme adına elinden gelen her şeyi yapıyor. Tarihinde ilk defa bir yıl içerisinde asgari ücrete bu kadar yüklü zam gelmişti. Bunun temel sebebi hakikaten insan merkezli çalıştığımızdan dolayıdır. Yani insanı yaşat ki devlet yaşasın, insanın olmadığı yerde devlet olmaz. Fiyatlar kontrolsüz arttı hani Dünya’da petrol fiyatları arttı, döviz ülkemizde arttı hayat pahalı oldu ama hayat pahalılığı bu artışta çok daha fazla oldu. Kontrolsüz bir artış oldu buna vatandaşımızı ezdirmemek, sabit gelirliyi ezdirmemek adına ilk defa belki cumhuriyet tarihinde bir yıl içerisinde asgari ücrete yüzde doksanın üzerinde bir zam yapıldı. Bu kısmi bir rahatlama oluşturacaktır” dedi.

Milletvekili Bulut 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıl dönümü nedeniyle de değerlendirmelerde bulundu.

BULUT: BU EMANETİ SİZDEN ALMADIK Kİ SİZE TESLİM EDELİM

Milletvekili Bulut, “15 Temmuz bu ülkenin yakın tarihinde, siyasi tarihinde hiçbir zaman unutulmayacak yer işgal eden olaylardan bir tanesi olacaktır. Bizimde hayatımızda aynı şekilde çok önemli yer işgal eden önemli olaylarından bir tanesi.  O gün Allah bize şunu nasip etti devletin kaynaklarını kullanıp devletin imkanları ile okumuş eğitim görmüş daha sonra o devletin kaynaklarını kullanmış devlete ihanet eden bir kesime karşı rabbim bize o gün mücadele etme fırsatı verdi bende meclisteydim bugün hayatımdaki en gururlu anlardan bir tanesiydi ve biz o gün orada haykırdık dedik ki biz bu emaneti sizden almadık ki size teslim edelim. Hayatımız, canımız pahasına da olsa biz bu emaneti milletten aldık millete teslim ederiz. O gün devlet millet dayanışması oldu. Yani devlet ile millet gerçekten tek vücut oldu. Dünya’nın hiçbir yerinde devletine böyle sahip çıkan millet yoktur. Bu sebeple milletimizi çok seviyoruz” dedi.