AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, MÜSİAD Elazığ Şubesi’nin 21. Olağan Genel Kurul Toplantısında konuştu.

Milletvekili Bulut toplantıda ülke gündemine değinerek birlik ve beraberliğe dikkat çekti.

BULUT: ÜLKELERİN SİVİLLEŞMESİNDE ÇOK ÖNEMLİ ROL OYNAYAN YAPILAR

Sivil Toplum Kuruluşlarının önemine değinen AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Sivil Toplum Örgütleri ülkelerin kalkınmasında, ülkelerin sivilleşmesinde çok önemli rol oynayan yapılar. Bir ülkede STK’lar ne kadar güçlüyse aslında o ülke o kadar güçlüdür, devlette o kadar güçlüdür. STK’ların veya bünyesinde buldurmuş olduğu kurumların güçlü olmadığı ülkelerde ülkenin kaynaklarının dahi hiçbir işe yaramadığını hepimiz yakından müsaide ediyoruz” dedi.

BULUT: AYAKTA DURMA MÜCADELESİ VEREN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ

“Sizin asıl kaynağınız güçlü yapılarınız” diyen Milletvekili Bulut, “Son dönemde, bir hafta içerisinde gündeme daha fazla düştü, Venezüella örneğini hepimiz yakından takip ediyoruz. Dünyanın en fazla petrolünü barındıran ülkelerden bir tanesi. Şu anda petrol dünyadaki en geçer akçelerden bir tanesi. Buna baktığınızda belki dünyanın en süper güçlerinden bir tanesi olması gereken ülke. Ama bugün hakikatten beka mücadelesi veren, ayakta kalma mücadelesi veren, ayakta durma mücadelesi veren bir ülke haline geldi. Demek ki sizin kaynaklarınızın çok fazla olması sadece yeterli bir şey değil. Sizin asıl kaynağınız güçlü yapılarınız” diye kaydetti.

BULUT: BİRBİRİMİZİN HUKUKUNA RİAYET EDELİM.

Milletvekili Metin Bulut, “15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu. Herkes ondan bahsetti ama ben farklı bir yönüyle bahsedeceğim. 15 Temmuz darbe girişimi Allah’a hamd olsun bu milletin yardımıyla, bir liderin önderliğinde püskürtüldü. O gün iki şey gördük, onlarda bizim gördüğümüzü gördüler. İki şey tespit ettiler. Bu ülkenin direnç noktalarını tespit ettiler. Neydi bu ülkenin direnç noktaları? Bir, güçlü ve birbirine bağlı bir millet olduğunu gördüler. İki, güçlü bir liderin bu ülkenin başında olduğunu ve bu ülkeyi sürüklediğini gördüler. Şimdi bütün saldırılar artık bu millete yönelik ve bu lidere yönelik. O gün takla tüfekle topla yapamadıklarını bugün bu şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ondan dolayıdır ki özellikle şu süreçte istirham ediyorum, evet kendi içerimizde yarışabiliriz, kendi içerimizde mücadele edebiliriz, bundan doğal, bundan daha doğan ne olabilir ki? Ama mücadele ederken ama yarışırken Allah rızası için birbirimizin hakkına, birbirimizin hukukuna riayet edelim. Birbirimizin maddi ve manevi değerlerini yıpratmayalım. Biz bunu yıpratırken sadece kendi maddi ve manevi değerlerimizi değil, aynı zamanda bu ülkenin de maddi ve manevi değerlerine saldırıda bulunmuş oluyoruz” ifadelerinde bulundu.

BULUT: BU DÖNEM BİRBİRİMİZİ SAHİPLENMEMİZE DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Zaten bugün dünyada pek çok yerden saldırı alıyoruz. Dünyada saldırıların sekli değişti, saldırıların şekli değişti, geçmişte kılışlarla ve oklarla olan bir savaş daha sonradan konvansiyonel silahların ağırlıkla kullanıldığı bir savaşa döndü. Ondan sonra bir soğuk savaş kavramı çıktı. Soğuk savaşlar yaşanmaya başladı. Onunda ötesine geçildi. Bu dönem yaşamış olduğumuz özellikle Ortadoğu’da yaşatılan proksi for denilen vesayet savaşlarının yaşatıldığı bir dönem. Onun ötesinde de bugün aslında siber saldırıların her daim olduğu, belki şu anda da olduğu finansal atakların her daim olduğu, dünyanın her zamana böyle bir mücadelede olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde birliğimize ve beraberliğimize çok daha fazla ihtiyacımız var. Bu dönem birbirimizi sahiplenmemize daha fazla ihtiyacımız var” açıklamalarında bulundu.

HABER: KEVSER ÖZ