Milletvekili Bulut: Darbecinin İyisi Kötüsü Olmaz

AK Parti Elazığ Milletvekili, MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yarımcısı Metin Bulut, Türk siyasi tarihine "postmodern darbe" olarak geçen 28 Şubat sürecinin 24'üncü yılı dolayısıyla açıklama yaparak, “28 Şubat Darbe Süreci AK Parti ile birlikte tarihin çöplüğünde hak ettiği yeri almıştır” dedi.

Milletvekili Bulut: Darbecinin İyisi Kötüsü Olmaz

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 28 Şubat sürecinin yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı.

Milletvekili Bulut, açıklamasında şunları söyledi;

1960 Askeri darbesinden 28 Şubat Post Modern Darbesine oligarşi her on yılda bir yönetime el koyarak bu ülkede darbeler kuşağı oluşturdu. Darbe korkusu Demokles’in Kılıcı gibi siyasetin üzerinde sallanıp durdu. Mesaj açıktı: Bizim istediğimiz kadar yöneteceksiniz!

 

Bunun için işler kontrollerinden çıktığı anda darbeye uygun ortamlar hazırladılar. Gerekli şartları oluşturmak için toplumsal gerilim ve çatışmalardan imtina etmediler. Hiçbir darbe iki gün içinde tasarlanıp gerçekleştirilmez. Darbeye giden yollar bir mühendislik ürünüdür.

 

12 Eylül öncesi olaylar ve oligarşinin süreci kontrollü izlemesi, büyütmesi, darbe için şartların olgunlaşmasını beklemesi açık bir darbe mühendisliğiydi. Darbe öncesi ve sonrası yaşanılan tüm acılar ve ölümler bu mühendisliğin tasarımıdır. Darbeciler hedefe kilitli robotlardır.

 

Her darbe uzun yıllar yönetmek üzere kurgulanır. 28 Şubat bin yıllığına yapılmıştı. Milletin inanç değerleri bin yıllığına baskılanacaktı. Milleti kontrol altına almak istiyorlardı. Bunlar ve sahipleri milleti neden bin yıllığına prangaya vurmak istiyordu?

 

Neden korkuyorlardı?

 

28 Şubat kökü dışarıda kolları içeri de bir darbe mühendisliğidir. 28 Şubat Darbesi kamu idaresini, siyaseti, eğitim hakkını, inanç özgürlüğünü, ticari faaliyetleri, sivil toplum faaliyetlerini hedef alan uzun soluklu bir darbe tasarımıydı.

 

28 Şubat darbe tasarımı kurgulanmış olaylar, sahte ve transfer edilmiş kişilikler üzerine oturtuldu. Önceki darbelerde perde arkasında duran sermaye, medya ve darbe sever siyasiler ve bürokratlar en ön safta konumlanmıştı.

 

28 Şubat oligarşinin halka karşı topyekün kalkışmasıydı. Millete, onun derununa güvenmiyorlardı. Bu toprakların evlatlarına hiçbir darbeci ve destekçisi asla güvenmez. O’nun kendisiyle yeniden buluşmasını engellemek ister. Tüm darbeciler için millet sadece yığındır. Tüm refleksleri ve tepkileri dikkatle izlenmesi gereken yığın.

 

Darbe gerçekleşti. Yasaklar, baskılar, kovuşturmalar başladı. Zulme ve adaletsizliğe karşı hakkı tutup kaldıran, şiddetten uzak nümayişler de eş zamanlı başladı. Hak arama tarihinin en seviyeli ve en güzel örnekleri arasında gösterilebilecek nümayişler gerçekleştirildi.

 

Darbe ile birlikte muhafazakar kesim üzerinde baskılar da artmıştı. Toplum çok boyutlu bir saldırı ve tazyik altındaydı. Yeni arayışlar, hicretleri getirmişti. Eğitimini tamamlamak için yurt dışına giden gençler, gün gelecek ciddi bir birikim ile yurtlarına döneceklerdi.

 

Baskılar, siyasi yasaklar, saldırılar, ticari işletmeleri batırma hamleleri, hicretler, cezaevi süreçleri bir süreç olumlu-olumsuz tüm etkileriyle birlikte yaşanıyordu. Millet şiddetten uzak durarak, örnek bir duruşla haklarını talep ederek önemli bir sınavdan geçiyordu.

 

28 Şubat’ın bize maliyeti 400 milyar dolar (ölçülebildiği kadarıyla). 28 Şubat ile bankaların içi boşaltıldı. Bu yönü ile 28 Şubat Türkiye’ye karşı yapılmış büyük bir operasyondur. İki ayaklı bir operasyon; önce inanç değerlerine, sonra ekonomisine yönelik ciddi bir operasyon.

 

28 Şubat uygulama ve etkileriyle ülkemizi yıkımın eşiğine getirmişti. Pansuman tedaviler cevap vermiyordu. İthal kişi ve çözümler krizi derinleştiriyordu. Süreç yönetilemez bir safhaya evrilmişti. 28 Şubat darbecileri bin yıllık bir hayalin altında kalmış, ülkeyi batırmışlardı.

 

Darbecinin iyisi kötüsü olmaz. 15 Temmuz darbecileri darbeci atalarından ilham alarak kalkışmayı başlattılar. Kökü dışarda olmayan darbeci yoktur. Her darbeci hedefine kilitlenmiş bir robottur. Kimseye acımaz. Muhatabının rengine, diline, inancına bakmaz.

 

28 Şubat Darbe Süreci AK Parti ile birlikte tarihin çöplüğünde hak ettiği yeri almıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının kararlı duruşu 28 Şubat zulmünü ve uygulamalarını tedavülden kaldırmıştır.

 

28 Şubat uygulamalarını, e-muhtıra girişimlerini, oylama sayısı girişimini, suikast vb.. girişimleri, 15 Temmuz alçak darbe girişimini milletiyle el ele vererek bertaraf eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşları “Bu Ülke”nin en büyük teminatıdır.

 

Sn. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi: Bizler, unutmadığımız ve unutturmadığımız müddetçe 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz gibi acı hatıralar tekrarlanmayacaktır.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2021, 16:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yusuf
Yusuf - 3 yıl Önce

Elazığ , her alanda bölgesinde lider ilken her alanda bölgenin gerisine getirdiniz, Elazığ’ı sahipsiz bıraktınız, size mi kaldı ülke siyaseti...

Kaya
Kaya - 3 yıl Önce

Bide siz tarihin çöplüğünde yer alsanız ne güzel olacak.aziz şehri mahvettiniz..

-_-
-_- @Kaya - 3 yıl Önce

Vefa erdogana yakisir :))))))))))))))))

Vefa erdogana yakisir
Vefa erdogana yakisir @Kaya - 3 yıl Önce

O günü Rabbim size göstermez inşaAllah .sonuna kadar Erdoğan sonsuza kadar Erdoğan .Allah gecinden versin erdogan olmassa bile onu unutturacak tarihi kimse yazamaz yazdırmayacağız .hadi şu açikta kalan bir taraflarinizi kapatinda üşuyünce böyle olmayacak rüyalar görmeyin

Bozo23
Bozo23 - 3 yıl Önce

Bu darbelerin, başörtüsü sorununun 20 yıl iyi ekmeğini yediniz. Gerçek olan Elazığ da işsizlik, deprem, pandemi, esnaf sorunu olan vatandaşlar için ne yaptığınız. Yan gelip yattiniz yıllarca. Yandaşları zengin ettiniz. Ali Baba ve 4 haremisi olarak en yakın zamanda buraları terk etmeniz dileğiyle.

Savaş
Savaş - 3 yıl Önce

O ÇÖPLÜK Bİ HAYR İŞLESE SİZLERİDE BAŞIMIZDAN ALIP TEZ VAKİTTE GÖTÜRSE BİZDE RAHAT EDERDİK ...

Elazığ23
Elazığ23 - 3 yıl Önce

Vefa erdogana yakışır başlıklı hemşehrim din dediniz iman dediniz türban dediniz ülkenin anasını s........ Daha ne olsun. İndirilmiş dini uydurulmuş dine çevirdiniz
Baştakine peygamber dediniz İslami peygamberin kim olduğunu unuttunuz sizi gidi çakma müslümanlar sizi nasıl bir yerleriniz sıkışınca ya pkk fetö yada dış güçlerin oyunu bahanesi ne sığınıp yaka kurtarıyorsunuz. Uydurulmuş din ile dewam edin siz ayrıca bu ülkede akpkk lılar olduğu sürece her daim hainlik hazır kıta. Suriyeliler ile kolkola gezin bizde orada genç kardeşlerimizi şehit verelim birde tutturmuşsunuz müslüman kardeşlerimiz diye yalakalıktan dilsiz şeytan lıktan başka yapılan hiç bir şey yok

Vrk.
Vrk. - 3 yıl Önce

Tamam. Tarihin çöplüğüne gitti de.O zulmü yapan,paşalar,bürokratlar,para baronları ve daha önemlisi bunların tetikciligini yapan doğan medyası nerede?Avrupa'da keyif çatıyor.Hani bunlara ne oldu! Çekenin yanına kar kaldı.Ondan ne haber?

Yiğit aslan
Yiğit aslan - 3 yıl Önce

Ben o yıllarda dogukente düğün salonunda çalışan işşiz bir biyologdum.

Vefa Erdoğan'a yakışır
Vefa Erdoğan'a yakışır - 3 yıl Önce

Ağzına,gönlüne sağlık kardeşim,okuyunca ,başka yorum gerekmez dedim.Fakat bazılarının kuyruğuna basmışsın ciyakliyorlar,kör ve sagira izah zordur.Bazilari istemesede yola devam.Debelensin dursunlar.


SIRADAKİ HABER

banner137