AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 24 Ocak’ta meydana gelen depremin ardından yapımına başlanan deprem konutları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BULUT: ELAZIĞ ÖZELDE ÇOK DAHA SIKINTILI GÜNLERDEN VE SÜREÇLERDEN GEÇİYOR

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut konuşmasında, “Değerli Elazığlı hemşehrilerim Ramazan ayınızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum. İnşallah bu ay tüm sıkıntılardan kurtulmamıza vesile olur. Malumunuz Elazığ’da 24 Ocak’ta şiddetli bir deprem meydana geldi. Henüz depremin yaraları sarılmamışken akabinde COVİT-19 (Koronavirüs) belası hem ilimize hem ülkemize hem de dünyaya musallat oldu. Gerçekten dünya, ülkemiz ve ilimiz son dönemlerde zor günlerden geçiyor. Elazığ özelde çok daha sıkıntılı günlerden ve süreçlerden geçiyor. Hepimiz bunun farkındayız ama inanıyoruz ki biz birlikte güçlü bir şekilde bugüne kadar nasıl zorlukları atlattıysak bundan sonraki süreçte de inşallah bu zorluğun üstesinden geleceğiz diye ümit ediyoruz” dedi.

BULUT: TOPLU KONUT İDARESİ ÇOK HASSAS BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Deprem konutlarının ihale ve yapım sürelerinin devam ettiğini söyleyen Milletvekili Bulut, “Depremden hemen sonra COVİT-19 ile mücadele ve pandemi ilan edilmesiyle birlikte Elazığ’da mevcut çalışmaların akamete uğrayacağıyla ilgili bir endişe hasıl olmuştu. Biz o dönemde de böyle bir endişeye gerek olmadığını değerli Elazığlı hemşehrilermize ifade etmiştik. Süreçte hem Bakanlıklarımız hem Toplu Konut İdaresi çok hassas bir şekilde çalışıyor. Önümüz gene kış, bir yıl içerisinde evini kaybeden vatandaşlarımızın evlerine yerleşe bilmesi için konutların hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BULUT: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Sürecin planlandığından daha hızlı işlediğini ifade eden AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ihalesi gerçekleştirilen konutlarla ilgili bilgiler vererek, “Süreç planlandığından daha iyi bir şekilde işliyor. Şuana kadar 5224 konutun ihalesi yapıldı. Merkez Sürsürü Mahallemizde 174 Konut, Yazıkonak Beldemizde 381 Konut, Yemişlik Bölgesinde 781 konut, Aksaray Mahallemizde 301 konut, Karşıyaka Mahallemizde 439 konut, Akçakiraz Beldesinde 111 konut, Mustafapaşa ilk etap ihalesi yapıldı 353 konut, Çatalçeşme Mahallemizde 1017 konut, Köylerimizde 265 konut, Abullahpaşa ilk etap ihalesi yapıldı 141 konut, Gene Yemişlik Bölgesinde 1072 konut ve Gümüşkavak Mahallemizde 184 konut’un ihalesi gerçekleşti. Yakın zamanda da 3709 adet konutun daha ihalesi gerçekleştirilecek. Mayıs ayının 14’üne kadar olan süreçte toplam 8933 konutun ihalesini geçekleştirmiş olacağız. Toplamda Elazığ’da 19168 adet konut yapılacak bunun 8933 tanesinin ihalesini gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah vadettiğimiz zamandan önce biz bu konutların hepsini bitirip vatandaşlarımıza teslim etmek istiyoruz, depreme kış ayında yakalanmıştık kış ayında açıkta kalmanın ne kadar büyük bir sıkıntı olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki dönemde de vatandaşlarımız bu sıkıntıyı yaşamasın istiyoruz her ne kadar evi olmayan vatandaşlarımız çadırlardan kurtarılmış, konteyner kentlerde ikame ettiriliyorlar ise de biz istiyoruz ki vatandaşlarımız kalıcı konutlarına biran önce kavuşsunlar. Ben ve diğer Milletvekili arkadaşlarım süreci yakından takip ediyoruz” dedi.