Elazığ sorunlarının çözümü noktasında Ankara’da yoğun bir tempoyla görüşmelerini sürdüren AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut bu görüşmelerine devam ediyor.

İLK ZİYARET TEKSTİLKENT ALT YAPI İHALESİYLE İLGİLİ OLDU

Milletvekili Metin Bulut ilk olarak AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk’le birlikte Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile bir araya geldi. Ziyaretin gündeminde Elazığ’ın istihdamı ve Organize Sanayi Bölgesi için önem arz eden Tekstilkent altyapı ihalesi vardı.

TEKSTİLKENT ALTYAPI İHALESİ İSTİHDAM İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR

Elazığ OSB içerisindeki Tekstilkent ile alakalı altyapı ihalesinin yapılabilmesi için Kalkınma Ajansı Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile görüşen Milletvekili Bulut, “Tekstilkentimizin alt yapı ihalesi için gösterdiği çaba ve gayretlerinden dolayı Kalkınma Ajansı Genel Müdürüne teşekkür ediyoruz” dedi. Tekstilkent Altyapı İhalesinin tamamlanmasıyla birlikte OSB’deki tekstil firmalarının büyük bir sorunu çözüme kavuşmuş olunacak ve istihdama büyük destek sağlayan yeni tekstil fabrikalarının Elazığ’a gelmesinin de önü açılacak.

İKİNCİ ZİYARET KARAKOÇAN’IN YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN TAPU SORUNUYLA İLGİLİ

Milletvekili Metin Bulut’un ikinci durağı ise Adalet Bakanlığı oldu. AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile birlikte Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü ziyaret eden Milletvekili Bulut’un gündeminde Karakoçan ilçesinde yaşanan ve yıllardır çözülemeyen tapu sorunu vardı.

SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADALET BAKANI GÜL’DEN SÖZ ALDI

Karakoçan ilçesinin 80 yıllık sorunu olan Yenimahalle, Kırkpınar ve Karşıyaka Mahallelerinin %60’ını kapsayan 3010 dönümlük tapu sorununun çözüme kavuşması için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile bir araya gelen Milletvekili Bulut, sorunun çözümünün ilçe açısından oldukça önemli olduğunu iletti. Adalet Bakanı Gül’den sorunun çözümü için söz alan Milletvekili Bulut, “Sorunun çözümü konusunda süreci başlatacağını söyleyen Adalet Bakanımıza yakın ilgisi ve hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

SAĞLIK BAKANIYLA GÖRÜŞERECEK DEVİR SÜRECİNİ NOKTAMIŞTI

Öte yandan Milletvekili Metin Bulut geçtiğimiz günde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmüş ve eski devlet hastanesinin yerinin Milli Eğitime devri için gereken bürokratik sürecin hızlı bir şekilde noktalanmasını sağlamıştı. Bu görüşme neticesinde eski devlet hastanesinin yeri milli eğitime devredilmiş ve Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin eski devlet hastanesine taşınmasının önündeki bürokratik süreç tamamlanmıştı. Lisenin taşınmasıyla birlikte de Elazığ’a öğretmenevinin yanında büyük bir kent meydanı yapılmış olunacak.