Milletvekili Bulut: “Hasarlı yapılar yeniden incelenecek”

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, orta hasarlı ve az hasarlı yapıların yeniden inceleceğini söyledi.

Milletvekili Bulut: “Hasarlı yapılar yeniden incelenecek”

Elazığ’da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardında Kanal Fırat Canlı Yayınına bağlanan AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, geçmiş olsun dileklerini ileterek, değerlendirmelerde bulundu..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüklerini belirten Bulut, depremin ardından Elazığ’daki yeni bir komisyonun kurulacağını ve binalarda yeniden hasar tespit çalışmalarını yapılacağını kaydetti.

Orta hasarlı ve az hasarlı binalarda incelemelerin yeniden yapılacağını belirten Milletvekili Bulut, hasarsız binalarda ise vatandaşların talebi doğrultusunda incelemelerin yapılacağını söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un açıklamaları şöyle;

“VATANDAŞLARIMIZDAN GELEN TALEPLERLE İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPILACAK”

“Evinde hasar oluştuğunu düşünen bütün vatandaşlarımızın başvurduğu halde yeniden bir tespit yapılacak ve düzenleme yapılacak. Orta hasarlılar yeniden incelenecek. Az hasarlı olan ve korkuyorum benim evimi incelensin diyen vatandaşlarında evi incelenecek. Ama ben evimde hasar yok ben güçlendirme yapmak istiyorum diyenler için yapılmayacak. Yazılı veya sözlü hemen hızlı olacak şekilde yapılacak. 13 bin orta hasarlı konuttan ve vatandaşlarımızdan gelen taleplerle ilgili değerlendirme yapılacak.

BUNUNLA İLGİLİ BİR SİSTEM KURULABİLİR”

Genel bir tarama değil telefonla yapılan başvuru dahi dikkate alınacak. O zaman bile inceleme olacak. Orta hasarlılar elimizde mevcut ama az hasarlılarda talepte bulunabilir. Bununla ilgili bir sistem kurulabilir. Takip ediyoruz. Vatandaşımız müsterih olsun. Devletin bütün kademeleri sahada.”

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2020, 12:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ahmet çavuş
Ahmet çavuş - 3 yıl Önce

Metin efendi önceki depremden sonra bir yıl geçti bir yılda şehirler kurulur ne oldu Deprem konutları bu kış günü millet hala konteyner kentte senin cumhurbaşkanım 40 günde bilmem biz kac yataklı tam teşekküllü hastahane yaptık diye övünüyor bir yilda da Deprem konutlarını bitirseydi bari

Hadi bakalım
Hadi bakalım - 3 yıl Önce

Acaba nereleri kapatsam arsa olarak aslında Pertek yoluna yatırım yapmak mantıklı idi ama birileri oralarida kapatmış acaba kim ola ki

N. K.
N. K. - 3 yıl Önce

6.8 lik depremden sonra önce imar revizyonu ile vatandaş eski evinin yerine yenisini yapamaz hale geldi. Sonra müteahhitlik kanunu ile şehr-i bir kaç muteahhite teslim ettiniz. Sonra da vatandaşa evini yık yap diyorsunuz. Elaziga ayrıcalık verilsin

Huzeyfe
Huzeyfe - 3 yıl Önce

Şimdi bir acikla bakalım,hangi kanun hangi yönetmeliğe göre yeniden tesbit yapacaksın.Dayanagin ne ? Diyelim ki dayanaksız yaptırdın,ne ifade eder?Gündemi savmadan öteye gitmeyen toplumun gazını alma çabaları olarak görüyorum.Ama nereye kadar.

H.kayaalmis
H.kayaalmis - 3 yıl Önce

24 Ocak depreinde ağır hasarlı oalan evlermizi on gün önce yıkıldı ne zaman yapılacak konteynır verdiler elektrik vermediler nasıl olacak hailimiz

Cemil
Cemil - 3 yıl Önce

Bu deprem sonrası orta hasarlı binalar öncelikli ele alınmalı

SIRADAKİ HABER

banner137