Pandemi sürecinde Elazığ Valiliği Koordinesinde İl Özel İdaresi, Fırat Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İpekyolu Çocuk ve Gençlik Vakfı ortaklığı tarafından ücretsiz 2 milyon fide üretimi yapılmaya başlandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, fide üretiminin yapıldığı alanı gezerek, fide almaya gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Paydaş kurumlarla birlikte İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin, pandemi döneminde önemi bir çalışma yaptığını kaydetti.

BULUT: MANEVİ DEĞERİNİN ÇOK KIYMETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ BİR ÇALIŞMA

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bu pandemi döneminde özellikle hakikaten maddi değeri çok çok fazla olmasa da manevi değerinin çok kıymetli olduğunu düşündüğümüz bir çalışma içerisine girdi. İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi multi disiplinsel çalışma içerisinde Tarım İl Müdürlüğümüzün bulunduğu özellikle İl Özel İdaremizin bulunduğu İpek Yolumuzun içerisinde olduğu tabi desteklerinde Sanayi Bakanlığı ve kalkınma ajansından geldiği çok örnek bir çalışma sergiledi arkadaşlarımız bu çalışmadan dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu dönemde vatandaşların bağ ve bahçesinde vakit geçirdiğini ifade eden Bulut, fidelerin tamamının yerli tohumlarla üretildiğini söyledi.

BULUT: BİZ BURADA SADECE İNSANLAR BAĞINA BAHÇESİNE SEBZE EKSİN İSTEMEDİK

Milletvekili Bulut, “Özellikle ifade ettim pandemi sürecinde insanların bağına bahçesine daha çok gittiği önem verdiği bahçesinde zaman geçirdiği bir dönem içerisinde 2 milyona yakın fide üretmiş olduk. 2 milyon fideyi biz burada 65 yaşının üstündeki vatandaşlarımız ile aşladık ama sayı çok fazla olunca isteyen herkese vermeye başladık. Biz burada sadece insanlar bağına bahçesine sebze eksin istemedik Elazığ’ın yerli kendine has biberi onun tohumunu ektik onu çoğalttık onu eksin istedik domates de yine yerli domatesi eksin istedik” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Bulut, tohumların yerli ve çok kıymetli olduğunun da altını çizdi.