Milletvekili Bulut, Külliye ile İlgili Açıklama Yaptı

Harput’un çehresini değiştirecek olan ve Elazığ için en önemli yatırımlar arasında yer alan Harput Diyanet Eğitim Külliyesi’nin Elazığ’a yapılmaması için bazı ulusal haber gazeteleri tarafından algı operasyonu başlatıldı. Sosyal medya hesaplarından da devam edilen algı üzerine Kanal Fırat Televizyonu karşı atağa geçerek Twitter’da “HarputDiyanetMerkeziOluyor” hashtag kampanyası başlattı. Konuyla ilgili AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut da bir açıklama yaparak, “Elazığ’ın kalkınması, Harput’un kalkınması, Harput’un o makûs talihini yıkması zorunuza mı gitti” dedi.

Milletvekili Bulut, Külliye ile İlgili Açıklama Yaptı

Başta Sözcü Gazetesi olmak üzere bazı ulusal haber gazeteleri 1,5 ay önce ihalesi yapılan Harput Diyanet Eğitim Külliyesi ana manşetlerine taşıyarak külliyenin Elazığ’a yapılmaması için yoğun bir algı çalışması başlattılar.

Evliyalar Diyarı Harput’un çehresini değiştirecek bu önemli projeye engel olmak isteyen bazı ulusal gazetelere sosyal medyadan da destek verildi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım başta olmak üzere çok sayıda kişi Harput’a bu yatırımın yapılmaması için sosyal medyada paylaşımlarda bulundular.

ELAZIĞ HAREKETE GEÇTİ

Bunun üzerine Kanal Fırat Televizyonu da yapılan algı çalışmalarına karşı atağa geçerek Elazığ’a yapılacak bu önemli yatırım için Elazığlıları harekete geçirdi.

Kanal Fırat ekranlarında yayınlanan “Furkan Dilaver ile Son Baskı” programında “Harput’un çehresi değişecek! Zorunuza mı gitti?” başlığı altında yapılan programda Twitter’da “HarputDiyanetMerkeziOluyor” hashtag kampanya başlatıldı.

Başta bazı il yöneticileri olmak üzere çok sayıda Elazığlı bu kampanyaya destek vererek Külliyenin Elazığ’a yapılmasını istemeyenlere tepki gösterdi.

MİLLETVEKİLİ BULUT: HASSASİYETİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Programa telefonla bağlanan AK Parti MKYK Üyesi Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut da önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Bulut, “Öncelikle hassasiyetinizden dolayı gerçekten size çok teşekkür ediyorum. Kendimizi bu haberle birlikte çok daha güçlü hissettik, çok daha sahiplenilmiş hissettik. Bu yönüyle de çok duygulandığımı ifade etmek istiyorum. Başlığınızın da çok keyifli olduğunu ifade etmek istiyorum. Hakikaten verilebilecek en iyi cevaplardan bir tanesi. Elazığ’ın kalkınması, Harput’un kalkınması, Harput’un o makûs talihini yıkması zorunuza mı gitti bende öyle başlamak istiyorum. Gerçekten bir buçuk ay önce müjdesini verdiğimiz sizinle yine bu ekranlarda birlikte kamuoyunda paylaştığımız ve akabinde kamuoyunda çok büyük heyecan oluşturan, çok büyük coşku oluşturan bir projeyle alakalı bugün şahsımız hedef alınarak bu projenin kamuoyunda bir takım güruhlar tarafından dile getirilmiş olmasını bende anlayabilmiş değilim” dedi.

“ELAZIĞ’IN KADERİNİ DEĞİŞTİREBİLECEK PROJE”

Projenin önemine değinen Milletvekili Bulut, “Allah’a hamt ediyorum ki bugün yaptığımız şeyden dolayı eleştiriliyoruz. Bir projeden dolayı eleştiriliyoruz. Deselerdi ki: hani Harput’a külliye yapacaktınız. Hani Türkiye’nin en önemli tesislerinden bir tanesini Harput’a yapacaktınız. Hani Harput’un o makûs talihini söz vermek için birtakım çalışmalar yapacaktınız. Ne oldu deselerdi belki boynumuz bükük bir şekilde cevap verecektik. Ama bugün yaptığımız arkadaşlarımızla birlikte şehrin bütün yetkilileriyle birlikte başardığımız, Elazığ’a kazandırdığımız bir proje üzerinden bizleri dövmeye çalışıyorlar. Bundan dolayı bunun hiç de zorumuza gitmediğini ifade etmek istiyorum. Bu projeyi gerçekten çok önemsiyoruz. Harput’un dolayısıyla da Elazığ’ın kaderini değiştirebilecek nitelikte olan çok önemli projelerden bir tanesi. Üzerinde çok düşünülmüş, çok kafa yorulmuş, çok emek harcanmış neticede çok büyük mücadeleler sonucunda ihalesi gerçekleştirilmiş olan çok önemli bir proje. İnşallah o belirlenen süre içerisinde de bu proje bitecek ve Elazığlımız bu güzel yapıyla kucaklaşacaktır diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“KANAL FIRAT ÇALIŞANLARINA MİNNETTARIM”

Milletvekili Bulut, “Elazığ halkının bugün bu sosyal medya üzerindeki saldırılara kayıtsız kalmamasını da gerçekten çok büyük bir gururla takip ediyorum. Dolayısıyla öncülük ettiğiniz için hem şahsınıza hem Zeki Bey’e, hem Yasemin Hanım’a, hem diğer Kanal Fırat çalışanlarına gerçekten minnettar olduğumu ifade etmek istiyorum. Dönem dönem bu tür şeyler gelecektir ama biz bunların hiçbir tanesinden gocunmuyoruz. Bunların hiçbir tanesi bize geri adım attıramaz” şeklinde konuştu.

“TASARRUFLA DEĞERLENDİRİLMİŞ OLMASI CEHALETİN TA KENDİSİDİR”

Harput Diyanet Eğitim Külliyesi’nin geç kalınmış bir proje olduğunu belirten Milletvekili Bulut, “Tasarrufu bahane ediyorlar. Efendim tasarruf tedbirleri söz konusu iken neden böyle bir projeye girdiniz diyorlar. Bakın tasarruf neden yapılır biliyor musunuz? Tasarruf öncelik arz etmeyen, aciliyet sırasına koyduğunuzda geride kalan şeylerle alakalı yapılır. Bu bizim önceliğimiz. Bunun öncelik aciliyet gerektirdiğini düşünüyoruz. Bunun Elazığ açısından ertelenmemesi gereken çok önemli yapılardan çok önemli projelerden bir tanesi. Hatta geç kalınmış projelerden birisi olarak düşünüyoruz. Bundan dolayı böyle bir şeyin tasarrufla değerlendirilmiş olması gerçekten cehaletin ta kendisidir. Eğer bunu kamuoyuna sunsanız halk oylaması yapıp sorsanız, Harput’a bir Külliye yapılsın mı yapılmasın mı diye oy çokluğuyla değil oy birliği ile Elazığ’a böyle bir külliye kesinlikle yapılmalı, acilen yapılmalı diye karar çıkar. Ve Elazığ’da böyle bir külliyenin yapılmasının kararını 3-5 tane sosyal medyada yazan insan değil Elazığ halkının kendisi verecektir. Bunun muhatabı Elazığ’dır bunun muhatabı Elazığlıdır. Bu yüzden kimin ne haddine ki oturduğu yerden, belki de hayatı boyunca Elazığ’ı hiç görmemiş olan belki de hayatı boyunca Elazığ’a gelmemiş olan, Harput’un manevi hayatını teneffüs etmemiş olan bir kişinin kalkıp Elazığ’da Harput’ta yapılacak olan bir külliyenin gereksiz olduğunu ortaya koyması ne kadar acıdır. Gerçekten ne kadar can yakıcı ve inciticidir. Bundan dolayı ben eminim ki sosyal medya üzerinde sizin bu çağrınızla birlikte çok büyük bir destek gelecektir. Elazığ halkı ve Elazığlı hemşehrilerim şahsımız da başlatılan bu saldırıya gereken cevabı en iyi şekilde verecektir diye düşünüyorum” dedi.

“HİÇ BİR ZAMAN BOŞ KALMAYACAK”

Milletvekili Bulut, “200 tane kursiyerin aynı anda konaklayabileceği, 200 tane aile de olabilir bu. Konaklayacağı bir şekilde dizayn edilmiş Türkiye’nin hatta dünyanın her yerinden insanların gelip eğitim alacağı bir yapıdan bahsediyoruz. Bu Elazığ’ımızı hem Türkiye’ye tanıtacak hem de bütün İslam ülkeleri nezdinde Elazığ’ımza itibar katabilecek çok önemli projelerden bir tanesi. İçerisinde sosyal donatı alanları olacak, konaklama alanı olacak. Gelen insanlar çocuklarıyla geldiğinde çocuklarının faydalanacağı alanlar olacak. Dün daha Özel İdaredeki yetkililerle yazıştık. Hatta eğitim olmadığı süre içerisinde Harput’ta Diyanet evi öğretmenevlerinin yaptığı gibi konaklama evi şeklinde de çalışabilecek. Hiçbir zaman boş kalmayacak. Yazın çalışmadığı dönemde Harput’a gelen turistlerin konaklayabileceği bir otel hürriyetinde olabilecek bir yapı inşa etmek istiyoruz. Onun yazışmalarını da Diyanet İşlerimizle başlattın. İl Özel İdaresi işle birlikte. Sayın valimize de çok teşekkür ediyorum bu konuda. Onlardan da olumlu cevap aldık” ifadelerini kullandı.

“BİZ FAYDALI NE YAPARSAK BUNLAR KARŞI ÇIKIYORLAR”

Milletvekili Metin Bulut, “Her dem 12 ay Elazığ’a katkı sağlayabilecek fevkalade güzel bir tesis. Böyle bir tesis insanı neden rahatsız eder? Elâzığ’ın hakikatten çehresini değiştirecek olan bir yapı insanı neden rahatsız eder? Harput’un çehresini değiştirecek olan böylesi anlamlı güzel bir külliye insanı neden rahatsız eder ben bunu anlayabilmiş değilim. Geçmişte de böyle şeyler yaptılar, Marmaray yapılırken karşı çıktılar, 3. Boğaz Köprüsü yapılırken karşı çıktılar, şuradan anlıyoruz ki biz faydalı ne yaparsak bunlar buna karşı çıkıyorlar ve karşı çıkacaklar. Bizler vekaletimiz gereği, üstlendiğimiz görev gereği ve sorumluluğumuz gereği Allah nasip ederse gücümüz yettiği sürede bu tür şeylerin peşini bırakmayacağız, kovalayacağız. Konuşmalara ve saldırılara mahal vermeyeceğiz. Allah’ın izniyle en iyisini de yapmaya ve gerçekleştirmeye çalışacağız. Sizlerin desteğiyle, Elazığ halkının desteğiyle, kamuoyunun desteğiyle ve bu konuda taleplerimizi geri çevirmeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle ve ilgili bakanlıkların desteğiyle inşallah bu güzellikleri inşa etmeye devam edeceğiz. Ben gerçekten Kanal Fırat’a çok teşekkür ediyorum. bugün gazetede böyle bir haber gördüğümde azıcık yüreğim burkulmuştu. Ama akabinde sizin desteğinizi görünce o burukluk büyük bir coşkuya söndü” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137