MİLLETVEKİLİ BULUT, KÜLLİYENİN AYRINTILARI ANLATTI

Harput’ta yapılacak olan “Harput Diyanet Eğitim Külliyesi”nin ihalesi gerçekleşti. Külliyenin Elazığ’a kazandırılması için yoğun çaba sarf eden AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, konuyla ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Bulut, Harput Külliyesi’nin Türkiye’nin imrendiği bir tesis olacağını söyledi.

MİLLETVEKİLİ BULUT, KÜLLİYENİN AYRINTILARI ANLATTI

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Harput'ta yapılacak külliye hakkında açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada Elazığ'ın büyük bir merakla beklediği, daha önce kamuoyu ile tüm detaylarının paylaşıldığı, seçim esnasında da sondajının yapıldığı Harput külliyesinin ihalesi yapıldığını dile getirdi.

“KÜLLİYE'NİN MALİYETİ YAKLAŞIK 80 MİLYON TL”

Konu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili Bulut: "Yaklaşık 15 tane firma teklifte bulunmuş, 12 tanesi yeterlilik almış ve bunlardan bir tanesi yaklaşık 80 milyon liralık bir fiyat ile Harput Külliyesi'nin ihalesini almıştır. Elazığ'ımıza, ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

“TÜRKİYE’NİN İMRENDİĞİ TESİSLERDEN BİR TANESİ OLACAK”

Türkiye’nin imrendiği bir tesis olacağını söyleyen Milletvekili Bulut, "Külliye gerçekten bizim çok önemsediğimiz projelerimizden bir tanesi ve bugüne kadar ilimizle alakalı gerçekten sayısız projenin gerçekleştirilmesinde tüm milletvekili arkadaşlarımızın katkısı oldu. Ama bu projeyi çok önemsiyor ve yerinin ayrı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Elazığ'ın sosyal kodlarına dokuna bilecek düzeyde çok önemli yatırımlardan bir tanesi. Elazığ'ı bu işin merkezi yapabilecek, gerçekten İslami Araştırmalar Merkezi statüsünde hizmet verebilecek, içerisinde 200 kişinin aynı anda konaklayabileceği, Türkiye'nin özendiği imrendiği tesislerden bir tanesi olacak” ifadelerini kullandı.

“ÇOK AMAÇLI TAM DONANIMLI BİR TESİS OLACAK”

Külliyenin içeriği hakkında bilgi veren Milletvekili Bulut, "İçerisinde çok amaçlı büyük bir kütüphane, çok amaçlı salonlar, spor salonu, sahalar olacak ve Harput'ta yaklaşık 25 dönüm üzerine kurulu bir alanda inşa edilecek. Mimari açıdan da Elazığ'ın estetiğine renk katacak, koku katacak eserlerden bir tanesi olacak” dedi.

“BAKANLIĞIMIZ BİZLERİ KIRMADI VE İHALESİ YAPILDI”

Bakanlıklarla sürekli irtibat halinde olduklarını vurgulayan Milletvekili Metin Bulut, “Mimarisi ile alakalı 26. Dönem milletvekili arkadaşlarımız ile birlikte de üzerinde çok çalışmıştık. Bu dönemde de ihalenin bir an önce yapılması ile alakalı sürekli bakanlıklarla irtibat halinde olduk. Malumunuz bu tasarruf tedbirlerinden dolayı, başlanmamış olan tesislerin başlanmama durumu söz konusuydu, ihalesi olmama söz konusuydu. Ama biz bunun Elazığ'ımız açısından ne kadar önemli olduğunu ne kadar kıymetli olduğunu bir an önce ihalesinin yapılması gerektiğini ortaya koyunca bakanlığımız da bu konuda bizleri kırmadı ve ihalesi yapıldı" şeklinde konuştu.

“900 GÜN SONRA KURDELESİNİ HEP BİRLİKTE KESECEĞİZ”

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, yapılacak olan Külliye'nin yaklaşık 900 günlük bir süre içerisinde biteceğini tahmin ettiklerini ve nasip olursa 900 gün sonra kurdelesini hep birlikte kesip bu Türkiye'nin özeneceği tesisi Elazığ'a kazandıracaklarını dile getirdi.

VİDEO:

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137