Türkiye-Litvanya Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Litvanya Dostluk Grubu Başkanı ve beraberindeki heyeti Gazi Meclis’te ağırladı.

BULUT: EYLÜL 2021 İTİBARİYLE KARŞILIKLI YATIRIMLARIMIZ TOPLAMDA 27 MİLYON DOLARA ULAŞMIŞTIR

Dostluk gruplarının iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağladığını belirten Bulut, “Pandemiye rağmen ikili ticaret hacmimiz 2020 yılında yüzde 38 oranında artış kaydetmiştir. Bu artışın diğer ürünlerin yanı sıra hububat ithalatımızdaki artıştan kaynaklandığını tespit ettik. Bu senenin ilk 3 çeyreğindeki ticaret artış oranı ise yüzde 28’dir. Eylül 2021 itibariyle karşılıklı yatırımlarımız toplamda 27 milyon dolara ulaşmıştır” ifadelerini kullandı.

BULUT: MEMNUNİYETİMİZİ İFADE ETMEK İSTİYORUM

Milletvekili Bulut, “Tatar’ların Litvanya’ya gelişinin 700’ncü yıl dönümü vesilesiyle 2021 yılının Simas tarafından Litvanya Tatarlar’ı tarihi ve kültür yılı ilan edilmesinden memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum. Litvanya’daki 4 bin civarında Tatar ve yüzlerde Karayin Türk’ü ile yaklaşık bin Azeri Türk’ünden oluşan Müslüman topluluğun ülkenizde barış ve huzur içerisinde kültürlerini ve dinlerini yaşayabilmelerinden dolayı memnuniyetimizi ifade etmek istiyoruz” dedi.