Milletvekili Bulut: NATO’dan Tarihi Bir Diplomasi Zaferi Elde Ettik

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, NATO zirvesiyle elde ettiğimiz tarihi önemdeki diplomatik başarı, bir sürecin sonunda gelmiş bir başarıdır dedi.

Milletvekili Bulut: NATO’dan Tarihi Bir Diplomasi Zaferi Elde Ettik

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, NATO zirvesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Bulut, gerçekleştirilen NATO zirvesinin diplomatik bir başarı olduğunu söyledi.

BULUT: BU MÜCADELEDEKİ BÜYÜK MOTİVASYONLARINDAN BİRİSİDİR

Milletvekili Bulut açıklamasında, “Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik talebi ile başlamış olan süreç ülkemiz için bir çok alanda elverişli bir kulvar açmıştır. Şüphesiz Türkiye büyük bir zafer kazanmıştır; bu zafer diplomatik bir zaferdir. Masada kazandık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkiriz Terörle mücadeledeki kararlılığın terör örgütlerinin eylem potansiyelini kırdığına işaret eden Metin Bulut, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde devletimizin kararlı duruşu haklı dava ve taleplerimizi uluslararası platformlarda dillendirmeleri ve taleplerinizi yakından takip etmeleri bu mücadeledeki büyük motivasyonlarından birisidir” ifadelerini kullandı.

BULUT: STRATEJİ AYNI ZAMANDA İNSANLIĞI BÜYÜK TERÖR TEHLİKESİNE KARŞISINDA UYARMA VE KORUMA MÜCADELESİDİR

Milletvekili Metin Bulut, “Terörle mücadele de atılan adımların doğru adımlar olduğuna dikkat çeken Ak Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut,” Terörle mücadelede biz sonuna kadar haklıyız. Bugün teröre destek veren, omuz veren ülke ve yapılar yarın mutlaka terörün mağdur olacaklardır. Bu yönüyle bizim teröre karşı yürüttüğümüz mücadele ve strateji aynı zamanda insanlığı büyük terör tehlikesine karşısında uyarma ve koruma mücadelesidir” şeklinde konuştu.

BULUT: ERDOĞANA MÜTEŞEKKİRİZ

NATO zirvesiyle elde edilen başarının tarihi öneme sahip olduğuna işaret eden Bulut, “Diplomatik başarı bir sürecin sonunda gelmiş bir başarıdır. Finlandiya ve İsveç’in Nato üyelik talebi ile başlamış olan süreç ülkemiz için bir çok alanda elverişli bir kulvar açmıştır. Yıllardır terör örgütlerine ev sahipliği yapan silah ve lojistik anlamında destekleyen iki ülke olması gereken noktaya bu diplomatik atağımızda gelmiştir. Şüphesiz Türkiye büyük bir zafer kazanmıştır; bu zafer diplomatik bir zaferdir. Masada kazandık. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkiriz. Dışişleri kadrolarımızı, bürokratlarımızı, terörle mücadele stratejisini yöneten kadrolarımızı tebrik ediyorum.. NATO zirvesinde kazanmış olduğumuz bu yeni mevzi bu yolda bize başka mevzilerin önünü ve imkanını açacaktır. Teröre destek veren ülkeler terörle aralarına mesafe koymak zorundadırlar. Türkiye cumhuriyeti devleti bu hakikati her platformda ve bulduğu imkanda savunacak ve muhataplarına hatırlatacaktır. Nato zirvesinde kazanmış olduğumuz diplomatik zaferin etkileri ve önemi önümüzdeki süreçte çok daha net anlaşılacak. Dışişlerinde silik sönük, el bağlama politikalarından, oyun kurucu ve belirleyici bir ülke olma noktasına geldik. Bugünkü diplomatik zaferimiz dahil Türkiye’nin gelmiş olduğu bu büyük potansiyel yirmi yıllık bir emeğin ve kararlılığının sonucunda oluşmuştur. Ortada yirmi yılda adım adım büyümüş büyük bir başarı hikayesi var. Ve bu başarı hikayesinin başkahramanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137