Milletvekili Bulut, TBMM'de Maden'le İlgili Konuştu

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, TBMM’de söz alarak, CHP’nin maden ile ilgili verdiği önerge aleyhinde söz aldı. Metin Bulut, CHP’nin verdiği önergenin Maden ile ilgilisi olmadığını belirterek, Maden üzerinden özelleştirilmeyle hesaplaşmak için verildiğini kaydetti.

Milletvekili Bulut, TBMM'de Maden'le İlgili Konuştu

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, CHP’nin maden ile ilgili verdiği TBMM’de partisi adına söz aldı.

Maden ilçesinde yaşanan heyelan riskini anlatan Metin Bulut, bölge milletvekilleri olarak teyakkuz halinde olduklarını belirterek, önceliklerinin can güvenliği olduğunu söyledi.

BULUT: VATANDAŞLARIMIZIN TAHLİYESİYLE ALAKALI TÜM TEDBİRLER ALINMIŞTIR

Önceliklerinin vatandaşın can güvenliği olduğunu söyleyen Milletvekili Bulut, “Elazığ Maden ilçemizde bir heyelan tehlikesiyle karşı karşıyayız. İlimiz açısından kıymetli bir ilçemiz olan Madenimiz de böyle bir heyelan tehlikesinin olması hepimizi derinden üzmüştür. Yakın zamanda İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla 278 konut ve 232 işyerinin tahliye kararı alınmıştır. Önceliğimizin vatandaşımızın can ve mal emniyetidir. Bunun için bütün kurum ve kuruluşlarımız teyakkuz halindedir. Bütün milletvekili arkadaşlarımızın da yakın takibindedir. Vatandaşlarımızın tahliyesiyle alakalı tüm tedbirler alınmıştır. Vatandaşımız taşındığı andan itibaren bütün kirası devlet tarafından karşılanacak ve vatandaşlarımızın istediği yerde kendilerine toplu konut yapılacaktır” dedi.

BULUT: KEŞKE ÖNERİNİN İÇERİĞİ DE AYNI ŞEKİLDE ANLAMLI OLSAYDI

CHP’nin verdiği önerinin Maden İlçesi ile hiçbir alakası olmadığını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “CHP’nin Grup Önerisini dinledik. Muhalefetin bir il ile ilçe ile alakalı vermiş olduğu grup önerisini anlamlı bulurum. Keşke önerinin içeriği de aynı şekilde anlamlı olsaydı. Sadra şifa, Madenlinin derdine derman olsaydı. CHP’nin 20 Milletvekili imzasıyla vermiş olduğu grup önerisi şöyle; İhale usulü özel sektöre satılan, Elazığ ili maden ilçesinde kurulu bakır madeni işletmelerinin özelleştirilmesinden doğan mağduriyetin ekonomiye ve istihdama etkilerinin araştırılması ve gereken önlemlerin alınarak yeniden kamu işletmesine dönüştürülmesi amacıyla Anayasanın 98, İç Tüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca Meclis araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim. Şimdi madenli kardeşlerimiz bizi izliyor ve eminim ki şöyle diyor; “Bunun bizim derdimiz ile ne alakası var?”. Bu önerinin Maden ile hiçbir alakası olmadığını düşünüyorum. Örneğin Maden kelimesini çıkartıp Kütahya Emet yazsanız değişen bir şeyin olmadığını göreceksiniz” diye kaydetti.

BULUT: BU ÖNERİ MADENLİNİN DERDİNE DEVA DEĞİL

AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bu öneri Madenlinin derdine deva değil, özelleştirme ile hesaplaşmadır. Maden’i siyasi bir hesaplaşmanın parçası yapmak doğru değildir. Madenin ve madenlinin acısı üzerine siyaset yapmak doğru değildir. Vaktin vacibi Maden’e ve Madenliye sahip çıkmadır. Madenli kardeşlerimiz müsterih olsunlar. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesiyle yola çıkmış bir siyasi hareketiz. Merkeze sadece insanı koyarız” ifadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Alp
Alp - 5 yıl Önce

CHP önerisi gayet açık ve net. Anlamamak için beyin kaşıntısı olmaması lazım. Siz özelleştirdiniz ama bunun ilçe halkına dezavantajları oldu. Bunun araştırılıp mağduriyetlerin giderilmesi lazım

Erdem
Erdem - 5 yıl Önce

CHPnin verdiği önerge sonuna kadar doğru.Siyaset yapan sizsiniz.Özelleştirme adı altında yaptığınız yanlışları söylemişler.Özelleştirildiği içinde Madenin geldiği durum ortada.

ercan
ercan - 5 yıl Önce

Metin Bulut hangi ilin vekili? Elazığ'a çalışmayan insanlar bilerek seçtiriliyor. Geçmişte Zülfü Demirbağ'ın Elazığ'ın teşvik yasasından yararlanmamasındaki tutumunu da hatırlıyoruz. Elazığ'ın CHP milletvekili dışında hiç bir vekili çalışmıyor.

okan
okan - 5 yıl Önce

Birisi şuraya akp hükümetinini özelleştirdiği fabrikaları ve işletmelerin listesini yazsa keşke...Özelleştirme ile tabiki hesaplaşacak. ne sandınız hesaplaşmasınmı?özelleştirdiğiniz için Maden şuan bu halde. Kalkmışsınız verilen önerge hakkında konuşuyosunuz.arkadaş derdine deva değilse hükümet sizsiniz derde deva olun o zaman. olmayacağınızda aşikar zaten.sizi vekilimiz olarak görmüyoruz.sizde bizi halkınız olarak görmeyin.Keşke CHP kadar halkın yanında olabilseydiniz..

Egedeki Elazığlı
Egedeki Elazığlı - 5 yıl Önce

haberi okudum ve sonunda sadece gülümsedim. sonra dedimki " vah elazığım vah yazık sana " yok yok demedim şaka yapıyorum. yazık falan değil herkes hak ettiği gibi yönetiliyor.. Mutluluklar sana Elazığ

Sinan
Sinan - 5 yıl Önce

Evet yine görünce okumadan geçtiğim bir haber daha.. . ama yorum yapayım. Ben Sayın Gürsel Erol Beyefendiye oy verdim. iyikide vermişim. İki dönem aynı kişileri seçen Elazığlılar düşünsün.

Sabır taşı
Sabır taşı - 5 yıl Önce

Bu metin bulut tolga ağar sermin balık ömer serdar mücahit yanılmaz ramazan gürgöze familyası bu şehri sabır taşına döndürdü ama bu şehrinde elbet bir gün sabrı taşar

Sabır taşı
Sabır taşı - 5 yıl Önce

Bu metin bulut tolga ağar sermin balık ömer serdar mücahit yanılmaz ramazan gürgöze familyası bu şehri sabır taşına döndürdü ama bu şehrinde elbet bir gün sabrı taşar


SIRADAKİ HABER

banner137