AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hafta sonunu köy ziyaretleri ile geçirdi.

Milletvekili Bulut ve Başkan Şerifoğulları, 24 Ocak depremi sonrası köylerde Toplu Konut İdaresi ve AFAD işbirliği ile yapılan konutlarda incelemelerde bulundu..

İncelemelere katılan AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı, Koçkale, İçme, Değirmenönü, Sarıkamış ve Gezin köylerinde yapımı devam eden konutlarla ilgili bilgiler verdi.

Ziyarette Bulut ve Şerifoğulları, vatandaşların sorun ve taleplerine de kulak verdi, işçilerle çay yudumladı.

BULUT: KISA ZAMAN İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Milletvekili Bulut, “Çelik konstrüksiyon, çelik yapılar olduğu için tamamlanma süreleri çok kısa zamanda gerçekleşiyor. Çok hızlı inşaatı ilerleyen köy konutları. Bazı yerlerde tabi arazi şartlarından dolayı aslında konuttan çok daha fazlasını yapmış oluyor. Şu ana kadar bin 300 tane yaklaşık ihalesini yaptığımız, başladığımız konutumuz var köy konutumuz. Toplamda 3 bin tane yapacağız inşallah tamamlayacağız. Ama bunun bir kısmı yaklaşık 400-450 tanesi şu anda hemen hemen bitme aşamasında ve neredeyse bir ay içerisinde teslim aşamasına gelmiş durumda. İnşallah onları çok hızlı bir şekilde teslim edeceğiz. Yeni başlanan çelik konstrüksiyon evlerde onlarda kısa zaman içerisinde teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

BULUT: DAHA ESTETİK BİR ELAZIĞ’LA KARŞI KARŞIYA KALMIŞ OLACAĞIZ

Değirmenönü, İçme, Sarıkamış konutlarının bitme aşamasına gelindiğini belirten Milletvekili Bulut, “Değirmenönü’nden başladık. Oradaki konutlar bitmişti. Daha sonra İçme’ye geldik. Oradaki konutlarda bitmişti. Oradaki konutlarda tamamlanmıştı. Sarıkamış’taki konutlarımıza gittik. Onlar da tamamen bitmişti. Oradan Gezin’e geldik. Gezin’de yeni başlanmasına rağmen hakikatten çok hummalı çalışma, 100’ün üzerinde şu anda köy evi, çelik konstrüksiyonlu. Muhtarımız da yanımda onlar da takip ediyor. Çok hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Baktığınızda da eşsiz bir manzaraya sahip. Belki Elazığ’ın yeni gözde mekanlarından bir tanesi olacak yeni bir yerleşim alanı oluşmuş. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta hakikatten depremden hemen sonra sahiplenen Elazığ’ı sahiplenen Cumhurbaşkanımıza Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Sürekli gündeminde Elazığ olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a çok teşekkür ediyorum. Yine aynı şekilde Süleyman Soylu Bakan’ımıza ki AFAD’la alakalı bütün çalışmalar onun kontrolünde gidiyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. AFAD İl Müdürlüğümüze, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İnşallah bittiğinde ki yazın ortasında öyle tahmin ediyorum ki başlamış olduğumuz 20 bin konutla birlikte bunların hepsi de bitmiş olacak. Şöyle dönüp baktığımızda daha güvenli, daha huzurlu, daha estetik bir Elazığ’la karşı karşıya kalmış olacağız” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI: TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İLİMİZDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, “Şehrimizin merkezinde 18 bin konutun yapılması, şehrimizdeki yapı stoklarının yenilenmesi ve depreme dayanıklı konutların yapılması şehrimiz adına hem mutluluk verici hem de gurur verici bir olay. Depremin hemen akabinde 3 saat sonra 3 bakanımızın ilimize gelmesi ve 1 ay boyunca ilimizin her karış toprağını adım adım gezmeleri, şehrimizin yeniden yapılanması noktasındaki çalışmaları gerçekten taktire şayandı. Türkiye tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesi ilimizde gerçekleştiriliyor” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: TESLİMATLARINI HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPIYORUZ

Başkan Şerifoğulları, “Eski tapı stoklarının yenilenmesi noktasındaki hem İçişleri Bakanlığı’mızın hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın bu eski yapı stoklarının ortadan kaldırılması, depreme dayanıklı binaların yapılması noktasındaki öz verili, gayretli çalışmalarından dolayı biz kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Bizler depremin hemen akabinde Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile birlikte 1 ay boyunca şehrimizin her noktasını adım adım gezdik. Şehrimizin yeniden planlanması noktasında milletvekillerimizle, valimizle birlikte sürekli istişarelerde bulunduk. Çatalçeşme Bölgesi, aynı zamanda Yemişlik, Bizmişen ve Zafran Bölgesi’nde rezerv alanlar oluşturarak buralarda konutlar inşa edildi. Ayrı zamanda AFAD konutlarıyla birlikte şehrimiz kentsel dönüşüm eliyle yenilenmesi adına da yerinde dönüşüm diye tabir ettiğimiz Abdullahpaşa Mahallesi, Sürsürü ve Karşıyaka Mahaşllesi, Aksaray Mahallesi buralarda ciddi manada kentsel dönüşüm eliyle konutlarımız yenilendi. İnşaat çalışmaları başladı ve devam ediyor. Bir yandan bu çalışmalar devam ederken bir yandan da biten konutların teslimatlarını hızlı bir şekilde yapıyoruz” diye ifade etti.

EROĞLU: EVLERİMİZ YAPILMAK ÜZERE

Gezin Köyü Muhtarı Turgut Eroğlu, “Şu anda bulunduğumuz mevkide yüz tane hak sahipliği için çelik konstrüksiyonlu evlerimiz yapılmak üzeredir. Allah nasip ederse bir şekilde Nisan’da vatandaşlarımız evlerine gelecektir. Depremin başlangıcından bugüne kadar başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, Elazığ Milletvekilimiz Sayın Metin Bulut hiçbir zaman ilgilerini buradan eksik etmediler” diye konuştu.