AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri medya grubumuzu ziyaret etti.

Milletvekili Bulut, “Elazığ’a geldiklerinde vatandaşlara dokunabildiğimiz kadar dokunmaya çalışıyoruz” diyerek Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan çalışmaları önemsediklerini söyledi.

BULUT: İKİNCİ OSB’MİZİ AÇMAYA BAŞLADIK

Milletvekil Bulut, “Meclis tatil olduğunda diğer zamanların çoğunu seçim bölgesi hasebiyle Elazığ’da geçiriyoruz. Geldiğimizin zamanda hakikaten efektif bir çalışma ortaya koymaya çalışıyoruz. O yüzden dokunabildiğimiz noktaya kadar dokunmaya çalışıyoruz. Ben ilk seçildiğimde de ifade ettim. Kişiye duyarsız kalmayacağım. Ekonomisine ve sosyal meselelerine duyarsız kalmayacağım demiştim. O günden bugüne benim önemsediğim şeylerden bir tanesi organize sanayi bölgesi. Çünkü bir ilin kalkınmasının yolu hakikaten kazanmasına başlamasından geçiyor. Son dönemde hamd olsun organize sanayi bölgemiz istediğimiz duruma geldi. Geçmişte en çok konuşulan şeylerden bir tanesi OSB’de kapalı alanların arkasında işte bin metrekare kapalı alan yapmışsanız diğer 49 bin metrekareye üzüm bağı ekmişlerdi. Meyve bahçesi yapmışlardı. Ama şimdi öyle değil OSB’de şuanda çekme mesafelerinin dahi kapalı alana dönüştüğü bir duruma geldik. Artık OSB’miz yetmiyor. İkinci OSB’mizi açmaya başladık. Onu açtık onunla devam edeceğiz inşallah. Bizde istiyoruz ki Elazığ üreten, ürettikçe istihdam sağlayan bu konuda kimsenin iş sıkıntısı çekmediği istihdam sıkıntısı çekmediği illerden bir tanesi olsun. Biz pek çok sanayi kentinde bunu yaşıyoruz. Vakit buldukça OSB’ye gidip hem moral ve motivasyon açısından onlara destek olmak hem onların sıkıntılarını orada dinlemek, çözebildiklerimizi çözme adına OSB’ye gidiyorum. Belki seçim zamanına girmemiz ile birlikte diğer siyasi partilerde bu saatten sonra sahaya inecektir diye düşünüyoruz. Bu da bir hareketlilik oluşturacaktır diyor ” ifadelerini kullandı.

Elazığ’ın teşvikte tekrar 6. bölge imkanlarından faydalanacak olmasını değerlendiren Milletvekili Bulut, “Uzun bir süre 6. Bölge teşviklerinden faydalanmış olacağız” dedi.

BULUT: BÖLGE TEŞVİKLERİNDEN FAYDALANMIŞ OLACAĞIZ

Metin Bulut, “Bizim hayatımızda geriye dönüp baktığımızda bizi en çok mutlu eden şeylerden bir tanesi. Biz milletvekili olduğumuzda bize onu söylüyorlardı. Elazığ 6. Bölge teşviklerinden istifade etsin. Biz sizden başkada bir şey istemiyoruz diyorlardı. Biz bunun mücadelesi uzun bir dönem yoğun bir şekilde verdik. Bugün Muvaffak olduk. Bu sadece tek başıma altından kalktığım bir şey değil. Bir ekiple birlikte yaptık. Ama biz bunun öncülüğünü yaptık. 2 yıl üst üste teşvik bölgesi bitince uzatılması ile ilgi talepler geldi. Her MKYK’da süreç geldiğinde biz kalkıp bunu cumhurbaşkanımıza gerekçeleriyle anlattık. O da Bizi kırmadı. Bu dönemde aynı şekilde süresince uzattık. Biz kefaletimizi ortaya koyduk. Son dönemlerde büyük yatırımcılar Elazığ’a gelsin diye gittik. Onları ikna ettik. Bu teşvikleri anlattık. Onların hepsi bize inandı. Elazığ’da çok büyük tesislerin temelini attı. Onların bir kısmı bitti. Bu uzamamış olsaydı burada bir mağduriyet olacaktı. Elazığ bu teşviklerden çok uzun bir süre 6. Bölge teşviklerinden faydalanmış olacağız” dedi.