AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Bulut, Elazığ’da yürütülen projeler hakkında da bilgiler verdi.

BULUT: ÖNCE ŞAHİN BAŞKANIMIZ KONUŞTU, DAHA SONRA BEN SÖZ ALDIM

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın, Akpınar Mahallesi’nde Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait arsının satışının durdurulmasını talep ettiği 133’üncü genişletilmiş il başkanları toplantısında yaşananları anlatarak, “Geçen Çarşamba günü biz 133. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımızı yaptık. İl başkanları toplantımızın formatından bahsedeyim, İl Başkanları toplantımız teşkilat başkanlığımız tarafından yapılan bir toplantı. Buna 81 ildeki il başkanlarımız, gençlik kolları başkanlarımız, kadın kolları başkanlarımız, il genel meclisi başkanlarımız, belediye başkanlarımız katılıyor. İkinci bölümde sayın cumhurbaşkanımız divana geçer orada bu saydığımız katılımcılar illeri ile alakalı sıkıntılarını dile getirirler. Yakın zamanda Karayolları Lojmanlarının belediyeye devri ile ilgili bir sıkıntı yaşamıştık. Biliyorsunuz konuyu yakından takip ediyorsunuz. O gün o konu orada dile getirildi, önce Şahin başkanımız konuştu, daha sonra ben söz aldım, bir takım şeyler sordu cumhurbaşkanımız. Konuştuk ve o mesele çözüldü. İnşallah 9 bin 200 m2’lik bir alan Elâzığ Belediyesi’ne ya cüzi bir miktarla satılıp bir şekilde devir edilip oranın Elâzığ’ın hizmetine sunulması sağlanacak” dedi.

BULUT: HEP EVET DENİLMİŞTİ AMA MESAFE KAT EDEMEMİŞTİK

Toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Mehmet Akif Ersoy Lisesi arsasının da talep edildiğini belirten Bulut, “Yine hastane yerinin Milli Eğitim Bakanlığı’na devir ile alakalı defaten sayın bakanlarımızla konuşmuştuk. Cumhurbaşkanlarımızla konuştuk. Çok büyük bir mesafe kat edememiştik. Hep evet denilmişti ama mesafe kat edememiştik. O gün onunda talimatı verildi. İnşallah boşaltılmış olan hastane alanı Milli Eğitim Bakanlığına devredilecek. Orada yaklaşıl 300-350 derslikli bir okul yapılacak. Bu ne demek? Elazığ’ın tekli eğitim sistemine geçmesini sağlayacak. Bu yönü ile çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Sadece onunla kalmayacak; Mehmet Akif Lisesi’ni oraya eklediğimizde kent meydanını gerçekleştirmiş olacağız” diye kaydetti.

BULUT: İKİNCİ PİSTİ OLAN TEK İL ELAZIĞ OLACAK

Elazığ’da hükümetin yürüttüğü çalışmalarla ilgili de bilgiler veren MKYK Üyesi Bulut, “Havalimanında yapılan İkinci pistimizle alakalı çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bir gün hep birlikte ziyarete gideceğiz. Bu çok önemli. Niye çok önemli? Ankara’dan bu yana ikinci pisti olan tek il Elazığ olacak. Bu haliyle bile bölgenin en fazla yolcu taşıma kapasitesine sahip olan Elazığ inşallah ikinci pistinde hizmete girmesi ile bu yolcu trafiğini arttıracak ve yolcu sayısı kat kat fazla olacaktır” ifadelerine yer verdi.

BULUT: ELAZIĞ TK TAKE - OF POZİSYONUNA GEÇMİŞTİR

Elazığ’da kurulacak olan OSB’lerle ilgili gelinen aşama hakkında da bilgiler veren Bulut, “Geçen hafta OSB başkanımızla birlikte birkaç kurum ve kuruluş gezdik. Yapılan şey çok kısa zaman içinde inşallah mevcut olan OSB’ye 450 dönümlük ek bir alan kazandırdık. Yaklaşık orada 36 tane parsel çıkacak. 36 tane parsel yatırımcılara tahsis edilecek. Aciliyet gerektirdiği için böyle yaptık. Elazığ 6. Bölge kapsamına girdikten hemen sonra çok yoğun bir talep oldu. Bir talep patlaması yaşandı. Özellikle emek yoğun sektörler Elazığ’a taşımak istediler. Yakın zamanda bir lansman yaptık. Orada bir firma bittiğinde yaklaşık 3 bin 500 kişi çalışacak. OSB’nin toplam çalışanının 5 bin 500 olduğunu düşünürseniz bir firmanın 3 bin 500 kişilik bir istihdamının ne kadar kıymetli olduğunu bilirsiniz. 2. OSB ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Orada çok ciddi mesafe kat ettik. Besi Organize Sanayi Bölgemiz ile ilgili çalışmalarda aynı şekilde devam ediyor. Baskil’de planladığımız Plastik OSB bölgemiz, o da gerçekleşecek. Onunla alakalı da bakanlığımız olurunu verdi. Sera Organize Sanayi Bölgesi yapmak istiyoruz. Bununla alakalı çalışmalarda Cip Köyünde başladı. Orada biliyorsunuz Jeotermal bir kaynak bulduk. Çok önemli bir kaynak. Orada hem jeotermal turizmle alakalı bir yatırım başlatmak istiyoruz. Çok ciddi bir su. O suyu sonuna kadar kullanmak, değerlendirmek istiyoruz. Jeotermal kaynağın olduğu bölgede bir Sera Organize sanayi bölgesi yapmak istiyoruz. Allaha hamd olsun Elazığ Tk Take - Of pozisyonuna geçmiştir. Tk Take - Of uçağın kafasını kaldırdığı pozisyondur. Kafası kalkan uçağı indirmek mümkün değildir” açıklamalarını kaydetti.