Milletvekili Bulut, Ziraat Odası’nı Ziyaret Etti

Ziraat Odasını ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ovaların susuz tarımdan sulu tarıma geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Milletvekili Bulut, Ziraat Odası’nı Ziyaret Etti

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Erdem’i ziyaret etti.

ERDEM: ÇİFTÇİ KURULUŞU BURASI

Misafirlerini odasında ağırlayan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Erdem, “Bu bize özellikle doping oldu çalışmamızla ilgili. Burası bir ziraat odası. Çiftçi kuruluşu. Burada tabi ki bizim çiftçilerimize hizmet öncelikli. Çiftçilerimiz geliyor buraya kayıtlarını yapıyoruz. ÇKS’lerini yapıyoruz. Çiftçilerimiz bizlerden memnunlar bizler onlardan. Allah razı olsun. Sizden de Allah razı olsun sayın vekilim. Buğday üretimi 140 bin ton bu yılki. 56 bin ton buğday üretimi 140 bin dekar 56 bin ton bizim hasılatımız var. Arpa üretimi 100 dekar 35 bin ton. Zaten malumunuz burada hükümetimiz fiyatı buğdayın taban fiyatını bin 650 arpaya bin 275 hakkı belirledi. Burada çiftçilerimiz hamt olsun buraya geliyorlar. Burada onlara hizmet vermekten tabi ki biz şeref duyuyoruz. Çiftçi kuruluşu burası. Tabi ki çiftçilerimiz gidecekler, gelecekler. İşlerini takip edecekler, işlerini yapacaklar. Şimdiye kadar Altınova’da sulu tarımı yapıyorduk. Şimdi susuz tarım. Eskiden dekar başına 500-600 kilogram arasında verim alırdık. Şimdi yarıdan yarıya düşüyor. Değerli milletvekillerimiz sayesinde inşallah bunu da hallediriz. Bunun neticesinde siz de mutlu olursunuz biz de mutlu oluruz” ifadelerini kullandı.

BULUT: KENDİ KENDİNE YETEN BİR ÜLKE OLMANIN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİZ O ZAMAN ANLADIK

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Ziraatın ve tarımın ne kadar önemli olduğu aslında pandemide ortaya çıktı. Kendi kendine yeten bir ülke olmanın ne anlama geldiğini biz o zaman anladık. Eğer biz kendi kendine yeten bir ülke olmasaymışız bugün gerçekten pandemi sürecini yürütemezmişiz onu gördük. Çok büyük sıkıntılar geride kaldı ama ülkemizde ne gıda tedarik zincirinde bir aksama oldu nede fiyatlarda ani bir artış oldu. Bu, Türkiye’de tarım ve hayvancılıkla alakalı gelmiş olduğumuz nokta. Eksiğimiz ve tamamlamamız gereken şeyler olabilir. Biz gördük ki herkesin dediği gibi biz bu konuda öldük bittik değilmişiz. Bu ülkenin 83 milyonunun kendine yetebilecek bir hattı varmış” şeklinde konuştu.

BULUT: ÇOK BÜYÜK BİR AŞAMA KAYDETTİK

Milletvekili Bulut, “Ovalarımızı susuz tarımdan sulu tarıma geçirmek lazım. Bununla alakalı bütün mücadelemiz devam ediyor. Gerçekten artık şu anda önümüzde ajandamızdaki en önemli meselelerden bir tanesi bu. Onunla yatıp onunla kalkıyoruz, onunla mücadele ediyoruz. Çok büyük bir aşama kaydettik. Allah nasip ederse inşallah devam gelecek ve biz bunu da tamamlayacağız. Dönüp baktığımızda da bizim arkamızda hayır kapımızı açık tutacak işlerden bir tanesi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü ova suyla buluşacak, insanlar ekecek, biçecek. Belki istihdam sorununu ortadan kaldıracağız. Yeni gelir kaynakları oluşturacağız. Bu minvalde de çok önemli. İnşallah onu tamamlayacağız” dedi.

BULUT: YAPMAMIZ GEREKEN İŞLERDEN BİR TANESİ BİRLİK VE BERABERLİK

Milletvekili Metin Bulut, “Artık Türkiye hem dünya genelinde bölgesinde siyasal aktörlerden bir tanesi oldu. Hem bundan dolayı çok dikkat çeken ülkelerden bir tanesi oldu. Hem de jeopolitik konumundan dolayı herkesin gözünün üstünde olduğu, herkesin üzerinde hesap yaptığı bir ülke haline geldi. İşte bu ülkeyi muhafaza edebilmek için bizim temel yapmamız gereken işlerden bir tanesi birlik ve beraberlik. Bu olmazsa onun dışında yaptığımız ve yapacağımız hiçbir şeyin bir kıymeti harbiyesi de olmaz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
gakko
gakko - 3 yıl Önce

hayvancılık ve tarım öldü. herkeş borçlu ve icralık

Yk
Yk - 3 yıl Önce

Sayın vekile sorarım. Tarım il Müd. tarafından ödemesi yapılan vetüm resmi işlerin tarım il müd. tarafından yapılan çiftçi destek ödemelerinden yararlanmak için neden ziraat odasına para yatırılıp dekont alınıyor. Bunun açıklamasını yaparmısınız

Bekir
Bekir - 3 yıl Önce

Zülfülerin büyüğü ve küçüğü neden ziyaretlerde yok

Köy evleri
Köy evleri - 3 yıl Önce

Köylere reva görülen 75m2 evlerlemi tarım yapılacak,köylü buğdayını arpasını,odun kömürünü.hayvanını nereye koyacak. Ak partili biri olarak bu yanlıştan lütfen dönülsün sn vekilim,köylü artık mağdur olmasın.bari alt katını toprakla doldurulacağına depo yapsınlar millete.

Hüsnü
Hüsnü @Köy evleri - 3 yıl Önce

:)

Yk
Yk - 3 yıl Önce

Tarım il müdürlüğü tarafından işlemleri ve ödemeleri yapılan çiftçi destek ödemelerine baş vururken neden ziraat odasına para yatırılıp dekont alınıyor. Ne alakası var bunun bir izahını yapsınlar

SIRADAKİ HABER

banner137