Anadolu Realist Derneği, depremin ilk anında itibaren şoförler odasında mesken tutarak, yurdun dört bir yanından gelen yardımları organize ederek, ailelere dağıttı.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, dernek üyelerinin deprem gününden itibaren bugüne yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler almak üzere, şoförler odasını ziyaret ederek, dernek başkanı Erhan Eğit’ten bilgiler aldı.

DEMİRBAĞ: KASIM, ARALIK AYINDA KONUTLAR BİTİRİLECEK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, depremzedelere konutlarının en kısa sürede yapılacağını belirterek, “Konutlar hızlı bir şekilde ihale ediliyor ve müteahhitlere de 200 gün gibi bir süre veriliyor. Bu 200 gün demekte yaklaşık 7 ay. 1 ayda ek süre tanınırsa en fazla 8 ayda 3’üncü aya girdik. Dolayısıyla yılsonu itibariyle Kasım, Aralık ayında konutlar bitirilecek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Ondan sonra düzenli hayatına devam edecek hemşehrilerimiz. Bu konuda devletimizin tüm kurumları Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, üst düzel bürokratlarımız bütün kurumlarımız elinden geleni yaptı. Milletimizde çok kadirşinas, çalışmayı seven, dayanışmayı seven fedakar bir millete sahibiz. Allah razı olsun büyük yardımlar geldi. Bu yardımlar mümkün olduğunca organizeli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor” dedi.

DEMİRBAĞ: DEVLETİN YAPACAĞI YARDIMLARLA BİRLİKTE YAPILACAK

Milletvekili Demirbağ, itiraz süreci ve yıkım çalışmaları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, “Artçı depremler devam ediyor. Artçı depremler yeni bir tahribata meydan vermez ama diyelim ki orta hasarlı bir bina, ağır hasara yakın bir bina, anlaşılsın diye söylüyorum. Ağırda olabilecek bir bina,  4.5, 5 şiddetinde bir deprem olduğunda onu nispeten salladığında onun yıkılmasına sebep oluyor. Bina zaten yıkılmaya bahane arayacak durumdaki bir bina ise yıkılıyor. O yüzden tedbirli olmak lazım. İlk etapta ağır hasarlı binalar tespit edildi.  Vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz bunlara itirazda bulundu. 2’inci defa farklı ekipler tarafından incelendi, değerlendirildi. Şimdi onlarda açıklanacak onlarla kesinleşecek. Artık o kesin raporlara göre ağır hasarlı mı, yıkılması gerekiyor mu, güçlendirilmesi gerekiyor mu, o nihai karar verilecek. Ona göre gereken adımlar hem devlerimiz tarafından hem de hemşehrilerimiz tarafından devletin de yapacağı yardımlarla birlikte onlarda inşallah yapılacak, evlerine girebilecekleri duruma getirilecek” diye kaydetti.

EĞİT: DEVLETİMİZİN ADINA BİZ GELDİK DEDİK

Anadolu Realist Gençlik Derneği Başkanı Erhan Eğit, “Deprem sonrası mağdurların belirlenmesi, devlerimizin ağladığı gıda, yatak ve çeşitli yardımların iletilmesi noktasında ciddi bir kadro ile sahada Elazığ halkına ciddi bir destek verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu, Sayın Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın Elazığ ile ilgili yaptığı tasarruflara bizlerde kadrolarımızla beraber ciddi destek verdik. Devletimizin ulaşamadığı noktalara götürüp devletimizin adına biz geldik dedik ve kolileri ulaştırdık” ifadelerinde bulundu.