Ak Parti Elâzığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, son dönemlerde ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

“BÜYÜK BADİRELER ATLATTIK”

Ülkemiz AK Parti iktidarı döneminde, öncesinde de muhakkak büyük badirelerden geçti ama özellikle 2002’de AK Parti olarak hükümete geldikten sonra büyük badireler atlattık. Darbe teşebbüsünden tutunda muhtıraya kadar, partini kapatılmasına en son 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık ki dünyada hangi güçlü devlet böyle bir hadise ile karşı karşıya kalsa lideri de yönetim kadrosu da kaçardı, pes derdi. Öncesinde gezi olayları, kobani olayları, 17-25 Aralık olayları var, çok ciddi olaylardan geçti. En son olarak ta bütün bunlarda pes ettiremeyince seçimlerde bir beklentisi vardı Amerika’nın,  CIA’nın, FETÖ onların oyuncağı beslemesi zaten. Direk FETÖ’den bahsedersek olayı büyütmüş oluruz. Onların beslemesi zaten. Seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan kaybeder, dolayısıyla hükümetten uzaklaşmış olur tam böyle emrimizde hareket edecek birilerini buluruz düşüncesiyle neticeyi beklediler” dedi.

 “GEREKEN DERSİ TARİH VERECEK”

Milletvekili Demirbağ, “İnşallah seçimler biterse 4.5’un üzerindeydi 4’e iner dolar dedik. Ama tabi beklenmedik bir şey oldu. Trump açık bir şekilde ülkemizi liderimizi hedef aldı. O da sebebi ben daha önce televizyon programlarında belirmiştim, bir CIA üst düzey yetkilisi diyor ki bütün devletler liderleri geldiği zaman adeta liderlerimiz karşısında emir bekliyorlar ama Tayyip Erdoğan bizi dinlemiyor takmıyor. Bütün sıkıntıları bu. Şimdi seçimde bu neticeyi alamayınca bu kez ekonomik alarak Türkiye’yi köşeye sıkıştırıp birçok Yunanistan’da benzeri oldu, Amerika’da hala var gerçi Amerika daha da büyüyecek, o da Rusya gibi böyle bir imparatorluğun dağılması durumuna gelecek. Çünkü çok zulmetti dünyadaki mazlum insanlara devletlere. Kendisini güçlü gördüğü bütün devletlere karşı bu politikayı uyguladı. İnşallah gereken dersi tarih verecek”ifadelerinde bulundu.

“DÜNYA DEVLETLERİ VE LİDERLERİ ŞUURLANMAYA BAŞLADI”

Milletimizin de kararlı duruşuyla dolar aşağıya doğru düşmeye devam edecek diyen Milletvekili Demirbağ, “Yaşadığımız ekonomik sıkıntılara gelince biz daha öncede krizler yaşadığımızda liderimiz Recep Tayyip Erdoğan beyin bir ifadesi vardı, ‘Teğet geçecek’ diye, milletimizin bu duruşu ve iradesi ile inşallah yine teğet geçiyor, geçiyor da. O bekledikleri sıkıntıyı yaşatamadılar. Şu anda ekonomik kurmaylarımızın hedefi 5’e çekmek hatta düşürmek doları. Dolayısıyla milletimizin de bu kararlı duruşu ile birlikte dolar aşağı doğru seyretmeye başlayacak ve bu sıkıntıyı da milletçe aşacağız. Mecburuz bunu aşmaya çünkü farklı devletler üzerinde uygulanan farklı baskılar farklı neticeler aldı Amerika için. Ama son zamanda liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın gerek ‘One minute’ gerekse ‘Dünya 5’ten büyüktür’ çıkışından sonra dünya devletleri ve liderleri şuurlanmaya başladı ve eskisi gibi Amerika’yı takmıyor. Bu da Amerika’yı fazlasıyla kızdırıyor. Amerika içerisinde gerek medya da olsun toplum kesimlerinde olsun büyük tepki Var dengesiz biri. İnşallah gereken dersi alacak ve bu sıkıntıyı atlatacağız. Buna da mecburuz. Aksi halde 2002 öncesindeki duruma döneriz. IMF’ye dünya bankasına mecbur kalırız. Bir milyar dolar para bulmak için dünya liderlerinin kapılarını çalmaya başlarız, buda bize yakışmaz. Bugün o paraları biz darda kalan felaketle karşı kalan ülkelere yardımda bulunuyoruz” açıklamarında bulundu.