Şanlı ordumuz Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat’ın doğusunda başlattığı “Barış Pınarı Harekatı”nı başarı ile sürdürürken; bir yandan da yöneticiler ve siyasiler, açıklamaları ile harekatın neden gerekli olduğunu dünya kamuoyu ile paylaşıyor.

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın gündemin de de şanlı ordumuzun gerçekleştirdiği harekat vardı.

DEMİRBAĞ: İKİSİ DE AMERİKA’NIN PARALI ASKERİ

Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaretinde konuşan Zülfü Demirbağ, “İşid zaten o zaman medya gündemine geldi. İnsanları kesen, doğrayan vahşi bir örgüt. Bunların da onlardan bir farkı yok. İkisi de Amerika’nın paralı askeri. İşid’i de El Kaide’si de PKK’sı da, YPG’si de aynı tornadan çıkan terör örgütleri. FETÖ’sü de öyle. Her birine bir görev verilmiş. Feytullah Gülen’e demiş git Müslümanları kandır, cemaat edin demişler. Belli senelerdir faaliyetlerini yürütmüş bunu yapmış. Özellikle de Müslüman ülkelerinde okullar kurmak üzere oradaki zeki öğrencileri devletin üst düzey yetkililerin çocuklarını orada okutmak suretiyle devlete sızan, devleti ele geçiren bir örgüt. PKK malum; 30-40 senedir kurulduğunda MİT’in emrinde güdümünde olan o günkü derin devletin kullandığı bir Abdullah Öcalan böyle biri. Daha sonra güçlendikten sonra Amerika’nın, İsrail’in, Suriye’nin, İran’ın, farklı devletlerin güdümüne giren, Avrupa’nın güdümüne giren, onların emrine giren taşeron örgüt. Şimdi değişen ismi YPG İşid’de aynı şekilde. Orada bir kasaba oluşturmuşlar, tecdit etmişler orada yaşıyor” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: BU YÜKÜ KİMSE KALDIRAMAZ

Suriye’deki huzursuzluğun ve sınır hattımızda oluşturulacak terör yuvalarının Türkiye’yi etkilediğini ifade eden Demirbağ, “Bizim derdimiz onların bir yerde bulunması, bir bakıma değil. Elbette Suriye’yi huzursuz eden örgütler bunlar. O huzursuzluğun neticesinde de bunun ıstırabını, sıkıntısını biz çekiyoruz ülke olarak. Dört milyona yakın Suriyeli ülkemizde. Yeni İdlib’e yapılacak Suriye’nin, Esed’in yaptığı saldırılar neticesinde bunun önünü kesmezsek belki de Türkiye olacak Suriye. Türkiye Suriye ortaklığı bir devlet olacak. Bu yükü kimse kaldıramaz. Ne Avrupa’sı ne Amerika’sı. 500 tane mülteciyi kabul etmiyorlar. 500 kişiyi bin kişiyi kabul etmezken biz burada 3 buçuk milyona yıllardır sahip çıkıyoruz. Artık bir yerde dur dememiz lazım. Bunu da Cerablus tarafına 350 bin civarında yanılmıyorsam Suriyeli yerleşti, vatanlarına döndüler. Şimdi 30 kilometre derinlikteki harekat yaptığımız bölgeyi de temizlersek yakında zamanda Allah’ın izniyle fazla kayıp vermeden temizlersek burada inşallah 2 milyon civarında Suriyeliyi orada yeni şehirler, yeni kasabalar kurmak suretiyle oraya yerleştirmek, yükümüzü de hafifletmek. İkincisi de sınır güvenliğimizi sağlamak” şeklinde konuştu.

DEMİRBAĞ: ORDUMUZ KARŞISINDA DİRENECEK DURUMLARI YOK

Milletvekili Demirbağ, “Bunların ordumuz karşısında direnecek durumları yok. Zaten Amerika’nın verdiği tırlar dolusu silahları bırakarak kaçıyorlar. Yapacakları o. Ordumuzun karşısında duramazlar. O silahlara, Amerika’ya güvenerek şu ana kadar hava atıyorlardı. Boy gösteriyorlardı. Şimdi kendi İHA’larımızı, SİHA’larımızı, roketlerimizi, güdümlü füzelerimizi kendimiz imal edince o beton 2 metre kalınlığında betonarme tünelleri de dahil darmadağın edip gidiyoruz. Karşımızda Allah’ın izniyle duramazlar. Trump’ın da açıklaması diyor ki ’YPG’nin niyeti 30 kilometrenin dışına çıkmak. Zaten uçağı olan bir devlete karşı direnemezler’ diyor. ‘En doğrusu bırakıp çıkmaları’ diyorBir nevi çıkın gidin demek istiyor. PKK’nın, YPG’nın ifadesiyle sattı. Amerika her zaman satar” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL