TBMM Başkanlığı’na yazılı soru veren MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Elazığ’ın altyapı sorunlarının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Arzu Erdem, “Bakan Kurum’un yazılı cevaplandırması için sorduğu 5 soru şöyle; Elazığ’ın kısa süreli yağışlarda dahi su birikintisi sebebiyle su baskınlarının olması hususunda bakanlığınızca tasarrufunuz nedir? Elazığ’ın altyapı sorununu gidermek adına bir çalışmanız olacak mıdır?

Şehrin altyapısının bağlı olduğu arıtma tesisinin uzun bir süredir faaliyet dışı kalması sebebiyle meydana gelen çevre kirliliğinin ve oluşan sağlıksız ortamın bir an önce giderilmesi hususunda çalışmalarınız olacak mıdır?

Elazığ’ın altyapı sorununu çözme adına kanalizasyon ve içme suyu şebekelerini değiştirmeyi planlıyor musunuz? Planlıyorsanız ne zaman bir girişimde bulunacaksınız?

Kısa süreli ve şiddetli yağışların sebep olduğu su baskınları ve sel felaketlerini engellemek, mağduriyetleri gidermek adına Elazığ ilimize yağmur suyu şebekesini ne zaman yapmayı planlıyorsunuz?

Yıllar önce ihalesi yapılan ve şehre kadar inşaatı tamamlanmış olan Hamzabey İçme Suyu Projesinin şehrin kıyısına kadar geldiği halde şehirde içme suyu şebekesinin yenilenememesi ve Elazığ’a temiz suyun verilmemesi sorunlarını gidermek adına bir çalışma yapacak mısınız?

Yapacaksanız, şehrin kıyısına kadar getirilen içme suyu projesinin zor kısmı olan isale hattı şebekesinin inşa edilip tamamlandığı halde daha küçük bir maliyetle sonlandırılacak olan şehir içi dağıtım şebekesi hattının ve evsel bağlantıların hala yapılamamasının nedenleri nelerdir?” ifadelerine yer verdi.