Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Merkeze bağlı Çağlar Köyü’ne gitti, Beritan Aşireti mensuplarının sorunlarını dinledi.

EROL: ALIN TERİ DÖKEREK KAZANAN BİR AŞİRETSİNİZ

Beritan ve Şavak Aşiretlerinin sorunlarını mecliste sürekli dile getirdiğini ifade eden Erol, iki aşiretin kendi ayakları üzerinde duran toplum olduğunu ifade ederek, “Bu ülkede yüzyıllardır geleneklerine bağlı, emeğiyle, bedeniyle, ruhuyla çalışarak kazandığını alın teri dökerek kazanan bir aşiretsiniz. Gerçekten emekçisiniz emeğinize saygı duymamak takdir etmemek mümkün değil. Ben zaman zaman mecliste sizlerin ve Şavaklıların bu yayla ve hayvancılık sorunlarıyla ilgili devleti sizleri niye sahiplenmesi gerektiği konusuyla ilgili düşüncelerimi gündeme getiriyorum.” dedi.

EROL: BU KENTİN KENDİNE GÖRE GERÇEKLERİ VAR

Aşiretin çocuklarının eğitim sorununu çözeceklerini belirten Milletvekili Erol, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Çocuklarınızın eğitim sorunlarını çözeceğiz. Çocuk eğer yayladaysa yaylaya gezici öğretmen gelecek oradaki çocuğun eğitimini verecek. Yaylalarda ücret alınmayacak. Kimin hangi yaylaya gideceği belli olacak. Birbirimizin inancına, değerine, kültürüne, yaşam tarzına saygı duyalım. Hepimizin geldiği bir kültür var. hepimizin soyu, sopu namusu ve şerefidir. Bir insan kendi soyunu sopunu inkar ediyorsa ondan adamda olmaz. Ama herkes birbirinin inancına kültürüne, yaşam tarzına saygı duyacak. Hepimizin geldiği yer belli. Bu kentin kendine göre gerçekleri var. Bu şehir kadim bir şehir” diye kaydetti.

EROL: SİYASİ BİR MESELE DEĞİLDİR

Milletvekili Erol, Beritan ve Şavak aşiretlerinin sorunlarına sahip çıkmasında siyasi bir malzeme aranmaması gerektiğini kaydederek, “Beritan ve Şavak aşiretlerinin sorunlarına sahip çıkmamız siyasi bir mesele değildir. Ben onları mağduriyetçi görüyorum. Sadece Beritan ve Şavak aşiretlerini değil depremzedeleri gündeme getiriyorum. Bu ülkedeki siyasetin tekelleşmesini bürokrasinin tekelleşmesini gündeme getiriyorum. Ama sizin şöyle bir farkınız var. Siz üreten, emek verensiniz. Ben sizlerin hangi şartlarda çalıştığını ve o zorlukları nasıl yendiğinizi biliyorum.” İfadelerini kullandı.

ÖLÇÜCÜOĞLU: SORUNLARIMIZI ÇÖZMENİZ İLE İLGİLİ UMUTLUYUZ

İş İnsanı Celal Ölçücüoğlu da, Milletvekili Gürsel Erol’unda sürekli yanlarında olduğunu vurgulayarak, “Siz Beritan Aşireti için öncü ve önder olarak Beritanlıların özellikle bu sorunlarımızı çözmeniz ile ilgili umutluyuz. Sürekli Beritan ve Şavaklılardan bahsediyorsunuz. Beritanlıların çoğu şu anda Yazıkonak ve Çağlarda. Beritanlılar hayvancılıkla uğraştıkları için çok zor durumdalar. Kışın barınma ile ilgili yazın yaylaya gidene kadar sürekli bu sorunlarla karşılaşıyorlar” ifadelerini kullandı