Milletvekili Erol: Bugünü Değerlendirdiğimiz Zaman Yoksulluk Var

1970’li yıllarla bugünü değerlendiren Milletvekili Erol, “O kuyruklar yoksulluktan kaynaklı kuyruklar değil, yokluktan kaynaklı kuyruklardı. Ama bugünü değerlendirdiğimiz zaman yoksulluk var” dedi.

Milletvekili Erol: Bugünü Değerlendirdiğimiz Zaman Yoksulluk Var

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un geçen sene TBMM’de yaptığı konuşma gündeme geldi.

Milletvekili Erol’un 1970’li yıllarda ki yağ kuyruğu ile bugünü karşılaştırdığı görüldü.

Erol konuşmasında , “Bugün marketlerde temin edebileceğiniz her şey var ama insanlarda para yok, alım gücü yok. Esas tehlikeli olan nokta bu. Yoksulluğu bu zihniyetle çözemezsiniz” diyerek tepki göstermişti.

Milletvekili Gürsel Erol konuşmasında, “1974 yılı ile bu iki günü ayrıca kıyaslamak isterim. Bugün son haftalarda Türkiye’nin gündemine oturan en önemli işlerden birisi, patates ve soğan dağıtılması. Her fırsatta Cumhurbaşkanı, Parti sözcünüz; Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olduğu dönemlerde kuyruklardan bahsederler. Doğru, 1970’li yıllarda kuyruklar vardı. Ama o gün olan kuyruklar yoksulluktan kaynaklı kuyruklar değil, yokluktan kaynaklı kuyruklardı. Avrupa ülkelerinin ambargosu sonucu Türkiye gelmeyen doğalgaz, petrol, yağ gibi bazı ürünler ile ilgili ulaşım sıkıntısı vardı. İnsanlar bu ürünlere ulaşmak için gerçekten kuyruklar oluşturuyordu. Ama bir fark var. Herkesin cebinde parası vardı. Alım gücü vardı. İnsanlar ihtiyaç duyduğu ürünlere ulaşabiliyorlardı ve alabiliyorlardı. Ama bugünü değerlendirdiğimiz zaman yoksulluk var. Yoklukla, yoksulluğu birbirinden ayırmamız lazım. Bugün marketlerde temin edebileceğiniz her şey var ama insanlarda para yok, alım gücü yok. Esas tehlikeli olan nokta bu. Yokluğu telafi edebilirsiniz ama yoksulluğu telafi edemezsiniz. Yoksulluğu bu zihniyetle, patates, soğan dağıtarak çözemezsiniz” demişti.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2022, 12:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cabbarcık veli beye yanıtlar
Cabbarcık veli beye yanıtlar - 2 yıl Önce

Cabbar veli,70li yıllarda ülkeye uygulanan ambargo sebebiyle yağ yoktu..insanlar çok zengin değillerdi evet ama alım güçleri vardı.ürün bulamıyorlardı.

şimdi olan kuyruklar,buna kuyruk demek yanlış aslında izdihamdır bu,insanların alım gücünün olmaması sebebiyle,zam gelecek korkusuyla marketlere hücum etmesi sebebiyle oluşuyor.zam gelirse alamayacak yani.herhangi bir savaş durumunda değiliz,ürün stoğunda veya satışında da bir sorun yok ama yine de kuyruklar var.ve cabbarcık veli beyin tek eksik olarak gördüğü şey şükretmek...inanılmaz..bu kafa işte oy kullanıyor ülkenin geleceğini belirliyor.

Cabbar Veli
Cabbar Veli - 2 yıl Önce

Gazel okumayı maşAllah çok iyi biliyorsunuz peki size sormak lazım sayın erol marketlere hucüm eden vatandaşlar 5 LT yağ alacağına 20 LT alıyor demek ki insanların alım gücü var parası var alabiliyor zamlarda olmasına rağmen kıtlıkta yok yoklukta tek eksik olan ŞÜKRETMEK YOK...

Puhahaha
Puhahaha @Cabbar Veli - 2 yıl Önce

Yağ zamlarını savunan cabbar veli.Şükredince zamlardan etkilenmeyeceğini sanan cabbar veli.Bu halle başkasına gazel okuyorsun diyen cabbar veli.Tarım ülkesinde ayçiçek yağ için kuyruk oluşturulmasını savunan cabbar veli ve türevleri

12
12 @Cabbar Veli - 2 yıl Önce

Karbonhidratı ve tahılları kes, protein ağırlıklı beslen, spora başla, bol su iç, doğa yürüyüşleri yap, kitap oku, tiyatroya ve sinemaya git, kötü alışkanlıkların varsa bırak. Umarım toparlarsın.

Elazığlı
Elazığlı - 2 yıl Önce

Bu yine zırvalamış.

Doğruya Doğru
Doğruya Doğru - 2 yıl Önce

Zülfü , Metin , tolga ve diğeri.... Aha TBMM i, çıkın 2 cümlede siz konuşun. Elazığ hakkında TBMM bi söz söylemeye dahi azîzmisiniz ? Yoksa müteahhitlerin yemek, çay sohbetindemisiniz. YÜRÜ BE KİM TUTAR SENİ GÜRSEL EROL VEKİLİM. Acıyorum elâzığın 4 muhteşem vekiline.....

SIRADAKİ HABER

banner137