CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve partilileri 24 Ocak depreminde 14 kişinin hayatını kaybettiği dilek sitesi önüne karanfil bıraktı.

EROL: DEPREMDE EN FAZLA CAN KAYBININ OLDUĞU BİNANIN ÖNÜNDEYİZ

Deprem büyük bir çaresizlik diyen Milletvekili Erol, “İhmallerden kaynaklı da olsa sonuçta depremin yarattığı etkiden de olsa bir daha o günlerin yaşanmaması lazım. Depremin aslında ne derecede büyük bir afet olduğunu e kadar büyük bir çaresizlik olduğunu eliniz, kolunuz istediğiniz kadar teknolojik şeye sahip olun ama eliniz kolunuz kırılıyor. Yani sonuçta insan gücüyle yine müdahale etmek zorunda kalıyorsunuz. İnsanların çaresizliğini görüyorsunuz. İnsanların umutla bekleyişini görüyorsunuz. Kötü anlardı, kötü anlar yaşadık. Elazığ kötü anlar yaşadı. Kötü zamanlar yaşadı. Bir daha o anları yaşamak istemiyoruz ama o anları da unutmamak lazım. Buradaki insanların çaresiz şekilde bekleyişini, orada ölen insanlarımızın anılarını unutmamak lazım. Onları yaşatmak için depremimizin birinci anma gününde en fazla cenazenin çıktığı depremde en fazla can kaybının olduğu binanın önündeyiz. Bugün burada tabi onun yerine yapılan yeni yapılar var. Vatandaşlarımızın bu yapılarla ilgili de kendilerine göre herkesin beklentisi sorunu, talepleri farklı" ifadelerini kullandı.

EROL: ELAZIĞ’DA DEPREM SONRASI İYİ ŞEYLER YAPILDI

Depremin yıl dönümünde geçen süreci değerlendiren Milletvekili Erol, “24 Ocak gecesi de buradaydık. Deprem haberini alır almaz ben ilk aşamada 02.00 gibi gece Elazığ’a ulaşmıştım. Buraya geldiğimizde burada bir enkaz vardı. Enkazın altında sağ kurtarılmayı bekleyen ailelerin yakınları vardı. Göçük altından insanlar çıkarılıyordu. Gerçekten o anları yaşamak hepimiz için çok üzüntü verici günlerdi, çok üzüntü verici anlardı. Ama sonuç itibariyle tabi ki deprem yaşandıktan sonra insanların bu sefer mülkiyet haklarıyla ilgili, yeni bir şehrin planlanması ile ilgili yeniden kafalarını sokacakları bir yuva ihtiyaçları ile ilgili beklentileri vardı. Tabi Elazığ’da deprem sonrası iyi şeyler yapıldı mı iyi şeyler de yapıldı ama eksikler de var. Bununla ilgili yarın Sayın Cumhurbaşkanımız Elazığ’da. Bizim beklentimiz bende Sayın Cumhurbaşkanıyla devlet protokolünde karşılamaya gideceğim. Bizim beklentimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın Elazığ’da yaşanan sorunlarla ilgili, vatandaşın mağduriyetleriyle ilgili, vatandaşların mülkiyet haklarıyla ilgili yaşanan sorunlara çözüm bulması, çözüm getirmesi” şeklinde konuştu.

EROL: ALLAH BİR DAHA O ACI GÜNLERİ BİZE YAŞATMASIN

Milletvekili Gürsel Erol, “Gerçekten depremi yaşadık, depremin yarattığı bir mağduriyet var Elazığ’da. Bu mağduriyeti yalnızca konutların olması olarak değerlendirmeyin. Ekonomik kayıplar var, esnafın kayıpları var, insanların psikolojik sorunları yaşadı burada, sosyal denge bozuldu. Depremi yeniden bir fırsata çevirebilirdik. Ama çeviremedik. En azından bunlardan ders çıkarıp ileriki süreçte bir deprem olasılığına karşı önceden tedbir almaya yönelik kenti yeniden planlayabiliriz, nüfus yoğunluğunu yeniden dağıtabiliriz. Şehrin ihtiyaçlarına göre yeniden burada bir takım girişimlerde bulunabiliriz diye düşünüyorum. Burada tabi önce 24 Ocak gecesi hayatını kaybeden 37 yurttaşımıza Allah’tan tekrar rahmet diliyoruz, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Halen tedavi gören, halen psikolojik tedavi gören, fizik tedavisi gören enkazdan çıkan hemşehrilerimiz var. Onların bir kaçıyla da ben bizzat görüşüyorum. Allah bir daha o acı günleri bize yaşatmasın. O zor günleri bize yaşatmasın. Ama tabi Allah bunları yaşatmasın derken de olabileceğini düşünerek de önceden tedbirler almak lazım. Sorun yalnızca depremden sonra devletin varlığını hissetmek değil. Aynı zamanda deprem olmadan da devletin varlığını hissedip olası bir deprem karşısında önlemler alınarak can kayıplarının düşürülmesi, mülkiyet sorunlarının çözülmesi gibi vatandaşların beklentileri de var. Bu beklentileri de gündeme getireceğiz. Ama en büyük beklentimiz yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın Elazığ kamuoyuna yaşanan sorunlarla ilgili, vatandaşın beklentileri ile ilgili mülkiyet hakları ile ilgili sevindirici haberler vermesi. Çünkü sonuçta devletin başkanı, devletin başı. Devletin başının devletin imkanlarını, devletin vatandaşa karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesi ile ilgili beklentilerimiz olacak. Biz de fırsat bulursak Elazığ’daki sorunları kendisine aktaracağız” dedi.

EROL: DEVLETİM ADINA SEVİNÇLİYİM, O GÜN HERKES BURADAYDI

Deprem büyük bir çaresizlik diyen Erol, “Bana ilginç gelen şuydu; Sayın Genel Başkanımın Elazığ ziyaretinde depremden sağ çıkarılan hemşehrilerimizi ziyaret ettiğimizde depremzedelerden birisi dedi ki ‘bir an bir ışık parladı ve ben ışığa döndüm, baktım Gürsel Bey’i gördüm’ dedi. Televizyonun projektörü röportaj verirken  kamerayla yansıyınca oradan bir ışık sızıntısı görmüş. Oradan beni görmüş. Bunlar anlamlı şeyler tabi. Bunları gerçekten o anları Allah hiç kimseye yaşatmasın. Yalnızca Elazığ’a değil. Ülkemizde hiç kimseye yaşatmasın. Dünyada hiç kimseye yaşatmasın. İnanılmaz bir çaresizlikti. O çaresizliği bir daha yaşamayalım. Ama devletim adına sevinçliyim. Çünkü 24 Ocak gecesi devlet Elazığ’daydı. Yani 83 milyon yurttaşımız siyasi parti ayrımı yapmaksızın bütün siyasi partiler bütün belediyeler, Cumhurbaşkanı, bakanlar… herkes buradaydı. Ama sonuç itibariyle doğal olarak o acıları bir daha yaşamamak için devletin önceden tedbir alması lazım” diye konuştu.