Rize’nin afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ depreminin ilk gününde itibaren sürecin doğru planlanması ve şehrin Afete maruz bölge ilan edilmesi gerektiğini söylediklerini ifade etti.

Milletvekili Erol, selin yaşandığı bölgeye giderek, bölgede yürütülen çalışmaları yerinde gördüğünü söyledi.  

Erol, Elazığ’la ilgili afet bölgesi kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

EROL: EĞER GİRESUN'DA VERİYORSANIZ ELAZIĞ'DA DA HİBE VERECEKSİNİZ DEMİŞTİK

Milletvekili Erol, “Giresun'un Dereli ilçesinde gittim. Gerçekten devlet orada varlığını göstermiş, ilçenin yeniden planlanması ile ilgili, sorunların çözümü ile ilgili yeni bir sistem ve yeni bir düzenin kurulmasına yönelik orada devlet üzerine düşeni yapmış. Hatırlayın o süreçte Giresun'da esnafa 50 bin lira hibe verilmişti. Elazığ'da ise esnafa 50 bin lira kredi verilmişti. Biz kalktık dedik ki Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sıfatını kazanan insanlar arasında devlet ayrım yapamaz. Eğer Giresun'da veriyorsanız Elazığ'da da hibe vereceksiniz demiştik. O zaman yine AK Parti'nin milletvekilleri demişlerdi ki efendim Giresun'da mağduru sayısı az, Elazığ'da mağdur sayısı fazla olduğu için Elazığ'a kredi verildi, Giresun'a Dereli'ye hibe verildi. Aslında tam tersi olması lazım. Yani bir yerde ne kadar fazla mağduriyet varsa devletin imkânlarının ve olanaklarının o derecede daha yüksek olması lazım” dedi.

Erol, afet bölgesi ile ilgili açıklamalarını sürdürdü

EROL: BİR KEZ DAHA ANLADIM Kİ ELAZIĞ SAHİPSİZ BİR ŞEHİR

Milletvekili Erol, “Ama inanın ben Dereli'yi ve Güneysu'yu gezince, görünce, yapılan TOKİ'nin evlerini, metrekarelerini, fiyatlarını, şehrin gelişimini görünce bir kez daha anladım ki Elazığ sahipsiz bir şehir. Bunu üzülerek söylüyorum. Niye sahipsiz şehir? Çünkü bugüne kadar yalan dolanla siyaset yapanlar, vatandaşın duygularını sömürenler, yalan söyleyenler, kanunları bile farklı yorumlayanlar Sayın Cumhurbaşkanının Güneysu'da yaşanan sel felaketinden sonra ilin milletvekillerinin ve şu anda Güneysu'da görevlendirilen bakanların bilgisi dahilinde, teklifi doğrultusunda burada afet bölgesi ilan ediyoruz dedikten sonra ben Elazığlı siyasetçilere soruyorum. İşte sizin Elazığ'da yarattığınız gücünde, desteğinde sonucu Elazığ'ın mağdur edilmesi. Demek ki afet bölgesi ilan edilebiliyor, demek ki Cumhurbaşkanı müjde olarak burası afet bölgesi ilan edildi diyebiliyor. Peki Güneysu'daki mağduriyetle Elazığ'daki mağduriyeti değerlendirin inanın Elazığ'da yaşanan mağduriyet, mal kaybı, mülk kaybı Güneysu'daki yaşanan mal ve mülk kaybının en az 10 katı” diye ifade etti.

Erol, Elazığ’la ilgili afet bölgesi kararın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

EROL: CUMHURBAŞKANI YALNIZCA BİR BÖLGEYE KARŞI KENDİNİ FARKLI SORUMLU HİSSEDEMEZ

Erol, “Ama bu kentin, halkın değerleri üzerinden, fakir fukaranın rızkı üzerinden siyaset yapan, siyaset yaptığını sananlar şimdi cesaretleri varsa Gazi Caddesi'nde gezsinler, Sayın Cumhurbaşkanının Rize için teklif ettiği afet bölgesinin Elazığ'da niye uygulanmadığı konusunda vatandaşlara hesap versinler. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına da seslenmek istiyorum. Bu ülkenin ve Elazığ milletvekili olarak sesleniyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, bir Cumhurbaşkanı devletin başkanıdır, bir Cumhurbaşkanı yalnızca bir bölgeye karşı kendini farklı sorumlu hissedemez. Bir Cumhurbaşkanı Türkiye'de yaşayan 84 milyon yurttaşımızın hakkını, adaletini ve anayasal yurttaşlık hakkını korumakla sorumludur” dedi.