Şehrin ortasında kalarak çeşitli sorunlar oluşturan ve kamuoyunun en çok şikayetçi olduğu konulardan biri olan Elazığ Çimento Fabrikası’nın kaldırılmasıyla ilgili CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol açıklama yaptı.

Çimento Fabrikası’nın önünde basın açıklaması yapan Milletvekili Gürsel Erol’a İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or ve DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan da eşlik etti.

EROL: FABRİKA ŞEHİR DIŞINA KALDIRILSIN
Kent merkezinde kalan çimento fabrikasının şehrin ve ülkenin ekonomisine önemli katkı sunduğunu belirten CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Bu fabrika 1954 yılında devlet tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin çimento talebini karşılamak amaçlı Elazığ’da yapılması planlanmış ve burada yapılmıştır. Bu fabrika, Elazığ’ın ekonomisine yıllarca süre gelen ve devam etmekte olan katkısı var. Ayrıca istihdam alanları oluşturmasına katkısı var. Elazığ Çimento Fabrikası, kurulduğu günden günümüze kadar kentimizin ekonomisine ve istihdama katkısı olmuştur. Bu fabrika, üretim değerleri üzerinden şehrin ve ülke ekonomisine katkı vermesi açısından bizim için önemli” dedi.

EROL: FABRİKA ŞU ANDA TAM ELAZIĞIN MERKEZİNE GELMİŞ BİR KONUMDA
Fabrikanın kurulduğu zaman kentin dışında olduğunu ancak zamanla kent merkezinin ortasında kaldığını anımsatan Milletvekili Erol, " Çimento fabrikası kurulduğu dönemde şehrin dışında olan bir bölgede tercih edilmiş. Ancak zaman içerisinde şehrin gelişmesine ve nüfusun artışından sonra fabrika şuanda tam Elazığ’ın merkezine gelmiş bir konumda. Etrafında yerleşim bölgeleri ve hemen üst tarafında deprem konutları var. Alt tarafta ise tarım arazileri var. Artık bu fabrikanın buradan kaldırılması lazım. Talebimiz, fabrikanın kapatılması değil, ilgili bakanlığın buradaki işletmeciye de destek vererek hem arazi tahsis yapması hem de fabrikanın taşınması ile ilgili devletin ve kamunun katkıları sağlanarak buradaki bu sorunun çözülmesi. Hatta fabrikanın kapasitesi arttırılmasını talep ediyoruz. Kapasite arttırılsın, yeni istihdam alanı oluşturulsun. Bu talebi iletmek üzere buradayız. Artık fabrikaya bir atılması gerektiği düşüncesindeyiz” ifadelerini kullandı.

DAĞHAN: SİYASETE BİR MALZEME YAPILMADAN YAPICI BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLMELİ

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan, “Yıllarca kangren olmuş bir problem. Biz bu problemi öteledikçe bizden sonraki nesiller hep bunu dile getirecektir. Amacımız, bizim enerjimizi düşüren moralimizi bozan, her gün gündeme getirilen bu problemin, siyasete bir malzeme yapılmadan yapıcı bir şekilde çözülmesi. Gerçekten ilimizde istihdam açısından çok faydaları olmuştur. Bizim de çocukluğumuz buralarda geçti. Sosyal tesislerinin bizlere de faydası oldu. Ama o zamanlar buralarda bu kadar yapılaşma yoktu. Deprem konutları Gümüşkavak’ta üst mahallerde yapılmaya başlandı. Biz Ankara’ya gittiğimiz de hiçbir şehirde Çimento Fabrikası’nın şehrin içinde kaldığını görmüyoruz” dedi.

OR: İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR

İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or ise “Gerçekten bu kanayan bir yara. 2011 seçimlerinde de özellikle dile getirildi ama iktidar tarafından söz de verilmesine rağmen şuanda 5 mahallede tamamıyla bu Çimento Fabrikası’nın tozuyla dumanıyla çok etkileniyorlar. İnsan sağlığı her şeyden önemlidir. İnsan sağlığına önem verdiği için sayın vekilim bizleri buraya topladı. Bizler de muhalefet olarak buna duyarsız kalmadık. Her şey Elazığ için. Bu fabrikanın şehir dışına taşınması yönünde özellikle hükümetin ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın duyarlı olacağına inanıyoruz. İYİ Parti olarak iyi şeylerin her zaman arkasında olacağız ifadelerini kullandı.