Milletvekili Erol: Elazığ Sorunlu ve Sahipsiz Bir Kent

23 Haziran seçimleri için İstanbul’da bulunan CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol Esenyurt Elazığ Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen “Elazığlılar buluşması ”programına katıldı. Milletvekili Erol’un gündeminde Elazığ’daki siyaset anlayışı vardı.

Milletvekili Erol: Elazığ Sorunlu ve Sahipsiz Bir Kent

Esenyurt Elazığ Kalkındırma Derneği tarafından “Elazığlılar Buluşması” programı düzenlendi.

Düzenlenen programa CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’da katıldı.

EROL: TÜRKİYE’DEKİ ELAZIĞLILARIN HEPSİNİN MİLLETVEKİLİYİM

Programda konuşan Milletvekili Erol, “Biz İstanbul seçimleri buradayız. Ama İstanbul seçimlerine gelmeden önce size bir Elazığ’ı anlatmak isterim. Elazığ’daki son durum endir, Elazığ’ın sorunları nedir, biz oralarda nasıl bir Milletvekilliği yapıyoruz, siyaset tarzımızın sokaktaki yansıması nedir? Sizleri bilgilendirmek istiyorum. Çünkü ben seçildiğim günden bugüne kadar hep şunu söylüyorum; ister bana oy vermiş olun ister oy vermemiş olun. Ben 24 Haziran gecesi seçildikten sonra artık Elazığ’da yaşayan ve Türkiye’deki Elazığlıların hepsinin Milletvekiliyim. Ben salonların değil, sokakların milletvekiliyim, halkın milletvekiliyim. Kimsesizlerin kimsesi olmaya, Elazığ’da yaşanan soruınları sahiplenmeye, orada tekelleşen siyaseti kırmaya, tekelleşen ticareti kırmaya, tekelleşen kamuoyu yatırımlarını kırmaya, tekelleşen işçi alımlarını, personel alımlarını kırmaya geldim” ifadelerini kullandı.

EROL: ELAZIĞ HAKİKATTEN SAHİPSİZ BİR KENT

Milletvekili Erol, “Elazığ’a geldim, köyleri gezmeye başladım, ilçeleri gezmeye başladım, mahalleleri geziyorum. Sivil toplum örgütlerini geziyorum. Gördüğüm tablo şu; bunu bütün samimiyetimle söylüyorum Tunceli Elazığ’a göre nur nimet. Elazığ daha sorunlu bir kent, daha sorunlarla iç içe yaşayan bir kent ve Elazığ hakikatten sahipsiz bir kent. Eğer bir kentte siyaset tek taraflı tekelleşirse, kutuplaşırsa oradaki seçmenin bir daha ki seçimlerde oyunu almak için ‘biz bu kente nasıl bir yatırım yapalım, bu kentin sorunlarını nasıl çözelim, bu kentin nelere ihtiyacı var’ arayışı yerine demişler ki nasılsa Elazığ çantada keklik, biz Ahmet’i de milletvekili adayı yapsak, Mehmet’i de yapsak Elazığlılar bize oy veriyor. Vermişler mi? Vallahi vermişler. Çünkü bugüne kadar tablo o. Onun için de seçilen Milletvekilleri halka karşı kendilerini sorumlu duymak yerine kendilerini Milletvekili yapan iradeye karşı sorumlu görmüşler. Özel statünün devlet memuru gibi. Yalnızca işleri; mecliste el kaldır el indir” şeklinde konuştu.

EROL: YERLERİMİZ VAR AMA ELAZIĞ BİR TURİZM KENTİ DEĞİL

Turizm potansiyeline fazlasıyla sahip olan bir kentimiz var ama turizm kenti değiliz diyen Milletvekili Erol, “Elazığ’da turizm potansiyeli olan Haza Baba gibi, Sivrice gibi, Palu gibi, Harput gibi yerlerimiz var ama Elazığ bir turizm kenti değil. Elazığ’da ovalarımız var. Elazığ bir tarım kenti değil. Kendi kaderine terk edilmiş, oradaki vatandaşın kendi emeğiyle hangi noktaya getirmişse işini orada kısıtlı kalmış ve Türkiye’de Elazığ’daki Gazi Caddesi gibi başla hiçbir caddeyi başka hiçbir yerde göremezsiniz. Günde en az 15-20 bin tane bir sağa gidiyor bir sola. Çünkü yapacak bir şey yok. Zaman öldürüyor” dedi.

EROL: BENİM İÇİN ÖNCELİK; DEVLET, VATAN VE MİLLETTİR

CHP Elazığ Milletvekili Erol, “Ama Elazığ’la gurur duyuyorum. Niye gurur duyuyorum? Elazığ hakikatten kendi değerleriyle, kültürüyle, gelenekleriyle bölgede yine farklılık gösteren bir kent. Asla ve asla insanları etnik kökene göre ayırmayan, siyasi düşüncesine göre ayırmayan, insanı adam olduğunu gördüğü zaman sarılan, tutan, destekleyen e arkasında dik duran yapıya sahip. Bu ülkede yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşıdır, Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşlık belgesini, kimlik kartını cebinde taşıyan herkesin görevi de devletine, vatanına, milletine önce şartsız ve koşulsuz sahip çıkmaktır. Ben bu değerlerden geliyorum. Ben devlet geleneklerinden gelen, Cumhuriyetin değerlerine sahip olan bir aileden geldiğim için ve o ailenin geleneklerine sahip çıkarak siyaset yaptığım için benim için öncelik; devlet, vatan ve millettir” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137