Milletvekili Erol Elazığlıları Koronavirüse Karşı Uyardı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Koranavirüs’e karşı vatandaşları hijyen, maske ve mesafe kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Milletvekili Erol Elazığlıları Koronavirüse Karşı Uyardı

Milletvekili Erol açıklamasında, “Tüm Türkiye’de Koronavirüs vakalarında artış endişe verici boyutlara ulaştı. Vakayı sıfırlamadan kaldırılan kısıtlamalar, getirilen normalleşme ülkenin her yerinden endişe verici haberler gelmesine sebep oldu. Şu an 2’inci dalgayı yaşamaya başladık gibi Grafik eğrimiz pik yapmaya doğru harekete geçti. Yaz sezonu ile birlikte özellikle günlük hayat akışımız virüsün adeta yayılım sürecini hızlandırdı günlük yaşamı düzenleyici alınan önlemlerin devam ettirilmesi gerekiyordu. Normalleşme sürecinde düğün merasimleri, toplu etkinlikler günlük yaşam alışkanlıklarımız asker uğurlama ve cenaze törenleri yayılımın en hızlı yaşandığı yerler oldu. Elazığ’da sokak düğünleri yasaklandı, köy düğünleri kolluk güçlerinin izni ile ve diğer salon düğünleri 3 saat ile sınırlı tutuldu. Vatandaşlar kafeler başta olmak üzere ortak alanlarda hiçbir şey yokmuş gibi yaşıyor. Toplu taşıma araçları adeta insan istifi yapıyor. Onun yanı sıra Elazığ’da 14 gün kuralı kaldırıldı. Yaz aylarıyla birlikte birçok insan yurt içinden ve dışından ilimize geliyor. Yayılımın bu derece vahim olması son derece normaldi.   Eğer yeni tedbirler hayata geçirilmezse ülke olarak ağır bedeller ödeyeceğiz. Son baharda Türkiye’de büyük karantina uygulamalarını görmemiz mümkün olacak. Bu salgın hep birlikte mücadele edilmesi gereken bir salgındır. Burada herkese iş düşüyor. Ama en büyük sorumluluk vatandaşın kendisine düşüyor. Vatandaşlarımız hijyen, maske ve mesafe kurallarına kesinlikle uymaları gerekiyor. Sadece kendinizi düşünmeyin sevdiklerinizi de düşünün” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 14:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Salıbabalı Texas23
Salıbabalı Texas23 - 4 yıl Önce

Senin Allahına Gurban Vekilim İyiki Varsın Seni Seviyoruz...

Tk.
Tk. - 4 yıl Önce

Bilmediğin konuda konuşmasan daha hayrına olur.Bu konuda lise mezunu birinin fikir yürütmesi,tıp bilimine,mikrobiyoloji ye hakaret olur.Hic bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?

Tk.
Tk. @Tk. - 4 yıl Önce

Sana mı soracaktı Tk.

Karşıyakalı
Karşıyakalı - 4 yıl Önce

Gürsel Erola Saygılar Sevgiler

SIRADAKİ HABER

banner137