Milletvekili Erol: “Elazığspor’a destek bekliyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2021 bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda Elazığspor’u gündeme getirdi.

Milletvekili Erol: “Elazığspor’a destek bekliyoruz”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un açıklamaları şu şekilde;

“SİZDEN TALEBİM VE BEKLENTİM VAR”

“Şu anda Elazığ’da bir kadın basketbol takımımız süper ligde, bir kadın hentbol takımımız süper ligde. Yani Elazığ gibi Anadolu kentlerinde kadın takımlarının, kadın spor kulüplerinin süper ligde, şampiyonluk liglerinde etkin olması, faaliyet göstermesi önemlidir. Ben Elazığspor’un maçlarına gittiğim zaman, Elazığspor’un maçlarına yalnızca gençlerin ilgi duyduğunu görürken, kadın basketbol takımının ve kadın hentbol takımının maçlarına gittiğim zaman insanların çocuklarını alarak, aileleriyle gelip orada farklı duygular yaşaması ayrı bir önem taşıyor. Bu anlamda Elazığ’daki bu kadın takımlarımızın da, hem basketbol hem hentbol takımımızın desteklenmesi anlamında sizden talebim ve beklentim var.

“AYNI ŞEKİLDE ELAZIĞSPOR KATKI ALAMADI”

Diğer taraftan Sayın Bakanım, doğal olarak Elazığ’da 24 Ocak’ta bir deprem yaşadık, depremin sıkıntıları hâlâ devam ediyor. Yani bu depremin sıkıntıları yalnızca mülkiyet haklarının korunması değil, depremden kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesi değil aynı zamanda yaşam devam ettiği için de oradaki birtakım hayatın devamlılığıyla ilgili, normal yaş ama geçişle ilgili ve yaşamın devam etmesi konusunda sizden birtakım taleplerimiz olacak; mesela Giresun’da sel baskınından sonra Giresunspor’a 23 milyon lira katkı verildi. Bu doğrudur yani doğal olarak bir kentte sosyal dengeyi oluşturmak adına bir afet yaşanmışsa, bu afetin yaralarının sarılması yalnızca afetin yarattığı mağduriyetlerin giderilmesi değil aynı zamanda oradaki yaşam akışına da katkı vermektir. Bu doğru bir iştir ama aynı şekilde Elazığspor katkı alamadı.

“O BÖLGELERE BİRAZ ÖZEL İLGİ VE ALAKA GÖSTERMENİZ LAZIM”

Elazığspor ekonomik olarak son derece zor durumda, futbolcularının sözleşme bedellerini ödeyemez durumda. Bunula ilgili de Giresun‘da yapıldığı gibi Elazığspor ‘a da destrk bekliyoruz. Yine Elazığspor’un maçlarını oynadığı ve merkezde olan, bizim 70’li yıllarda yapılan bir stadımız vardı. Bu stadımız yenilenme amacıyla yıkıldı, sanıyorum 2017 yılında yıkıldı, iki yılda tamamlanması gerekirken hâlâ tamamlanmadı. Elazığ stadımızın da biran önce tamamlanmasıyla ilgili sizden talebimiz var. Dediğim gibi Sayın Bakanım, o bölgelere biraz özel ilgi ve alaka göstermeniz lazım. Terör örgütleriyle, teröristlerle mücadelede bir başarı vardır ama terörizmle mücadelede de yalnızca Gençlik ve Spor Bakanlığı, kulüpleri, dernekleri destekleyen değil oradaki gençlerin yaşama tutunmasıyla ilgili hem ekonomik hem sosyal politikaların gerçekleşmesi anlamında, oradaki sivil toplum örgütlerine, derneklere katkı vermesini bekliyorum, bütçenizin hayırlı olmasını diliyorum. Size başarılar diliyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ufuk tepe
ufuk tepe - 3 yıl Önce

doğru söze ne denir. Gürsel beye oy vermediğim için kendimi suçlu hissettim.bu memlekette illaki en az bir muhalefet partisi olması şart.

Hursit
Hursit - 3 yıl Önce

Helal sana Elazig in sesi. Digerleri biseyler kovalarken sen ses ver

Ali Haydar
Ali Haydar - 3 yıl Önce

Yalancının!Sen Elazıgspora değil,kendine destek arıyorsun,bırak bu şark kurnazlığıni.Aklinca sureti haktan görünüp Elazıgsporumuzun sırtından siyaset yapıyorsun, yemezler.Dersimsporumuza ne yaptın da , nereye geldi.Hadiiiii

Ali haydarro
Ali haydarro @Ali Haydar - 3 yıl Önce

Ali Haydar kurigi dikkat et yazdıklarına şerro

Ali Haydar zırttepe
Ali Haydar zırttepe @Ali Haydar - 3 yıl Önce

Akıllı ol adam ol yorumlarına dikkat et çekomastik

SIRADAKİ HABER

banner137