Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’daki temaslarını sürdürüyor. Erol’un ilk durağı, depremde evleri hasar gören vatandaşlar için tahsis edilen Elazığ Eski Devlet Hastanesi oldu.

EROL: ÇADIRLARDA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZ BURAYA YÖNLENDİRİLECEK

Hastanede incelemelerde bulunan Milletvekili Erol, hastanenin çadırda kalanlara tahsis edilmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Valiliğimizin ve bakanlığımızın girişimleriyle devlet hastanesinde evi yıkılan, depremde mağdur olan vatandaşlarımız, çadırda yaşayan insanların mağduriyetinin giderilmesi için burada bakım, onarım çalışmaları başladı. 20 gün sonra burası, yaklaşık 1500’e yakın çadırlarda yaşayan vatandaşlarımız buraya yönlendirilecek. Bu gerçekten çok güzel bir hizmet. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çünkü çadırları gezince gördüğümüz mağduriyet çok acı. Gerçekten devletimiz vatandaşın yanında. Mağdur olan vatandaşlarımıza sonuna kadar sahip çıktı. Yanında oldu, elinden gelen her türlü katkıyı verdi. Vatandaşlarımız da devlete olan inancını asla yitirmesinler. Devlete olan bağlılıklarını asla yitirmesinler. Aksaklıklar, eksiklikler olabilir bunlarda zamanla çözülüyor. Bu sorunların çözümünün en güzel yerlerinden biriside devlet hastanesidir” dedi.

EROL: ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR HIZLI HAREKET EDİP, BEKLENTİLERİNE CEVAP VERMEK ZORUNDAYIZ

Hastanede vatandaşların konforunun en üst seviyede düşünüldüğünü kaydeden CHP Elazığ Milletvekili Erol, “Burası koğuş sistemine göre ailelere odalar tahsis edilecek. Günde 3 öğün yemekler çıkacak. Ayrıca çocukların oynayabileceği oyun alanları olacak. Akşam saatlerinde televizyon izlemeleri için televizyon alanları var. Güzel bir organizasyon. Eski SGK hastanesi de aynı şekilde dönüştürülecek. Ben bunu ilk günde rapor halinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Meclis gündemine de getireceğim. Aslında deprem sonrası müdahaleleri elimizden geldiği kadarıyla hızlı hareket edip karşılamak zorundayız. Elimizden geldiği kadar hızlı hareket edip, beklentilerine cevap vermek zorundayız. Bu bir gerçek olarak görüldü ki, depremde insanların hemen barınabilecekleri sıcak, kontrol edile bilinecekleri yerlere taşımak lazım. Yaz aylarında çadırlar uygun olabilir ama özellikle kış aylarında bu yerler daha sağlıklı olur. Bu Elazığ için bir deneyim oldu.  ” diye kaydetti.

Milletvekili, daha sonra gazi caddesi esnafı ile bir araya geldi,

Toplu taşıma aracını kullanan Erol, otobüsteki vatandaşlarla sohbet etti, dertlerini dinledi.

Milletvekili Erol’un bir sonraki durağı ise Sürsürü Mahallesi’nde bulunan Çadır Kent oldu.

Çadır kentte Çiğili Belediyesi’nin sunduğu kişisel bakım hizmet aracını gezen Erol, burada önemli bir hizmetin yapıldığını kaydetti.

Günışığı Gazetesini de ziyaret eden Milletvekili Erol’un son durağı ise bir kahvehane oldu..