CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, DSİ 9.Bölge Müdürlüğüne ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne daimi işçi alımıyla ilgili yaptığı paylaşım hakkında açıklamalarda bulundu.

EROL: BİR PARTİ AYRIMI GÖZETMEDEN YÜRÜTMEK BORCUMUZDUR

Milletvekili Erol,  “Geçtiğimiz günlerde, Elazığ DSİ 9.Bölge Müdürlüğüne ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne daimi işçi alımı yapılacağını Elazığ kamuoyu ile paylaşmıştım. İşe alım sürecini herhangi bir parti ayrımı gözetmeden yürütmek, hemşerilerimizin kamuda hakkaniyetli bir şekilde istihdamını sağlamak biz siyasetçilerin işsizliğin en büyük problem olduğu Elazığ’da hemşehrilerimize borcumuzdur. Yapılacak personel alımlarının noter huzurunda kura yöntemiyle, şeffaf bir şekilde yapılması gerektiğini defalarca dile getirdim” diye kaydetti.

EROL: TERCİHLERİ VE REFERANSLARI İLE BELİRLENECEK

Milletvekili Erol, “Operatör alımı için uygulamalı mülakat yapılması anlaşılabilir, ancak burada da objektif kriterlerin olması gerekmektedir. Ama görüyoruz ki alım yapılacak personel sayısının 4 katı oranında aday kurallar belirlenmiş.  Görünen o ki mülakatla alınacak personel AKP’li siyasilerin tercihleri ve referansları ile belirlenecek.  Bizim ısrarla dile getirdiğimiz gibi kura sonrası alımlarda adaylar herhangi bir şaibe yaratmamak adına mülakata tabii tutulmamalıydı. İşe alımlarda mülakata tabii tutulan adayların objektif kriterlerle seçilmediği zaten kamuoyunun malumudur. Gençlerimizi geleceksizliğe ve umutsuzluğa sürükleyen, liyakatı ve adaleti ortadan kaldıran, haksızlık yaratan bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Bilinmelidir ki; “Torpili olmayan,” yalnızca adalet isteyen hemşehrilerimin hakkına sahip çıkmaya devam edeceğim” dedi.

MİLLETVEKİLİ GÜRSL EROL, EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI TEBRİK ETTİ

Öte yandan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının İlköğretim Haftasının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Cumhuriyet  Halk Partisi Elazığ  Milletvekili Gürsel Erol yaptığı açıklamada ''Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, Atatürk’ün ilke ve inkilaplarına bağlı Cumhuriyetimizi yaşatacak bir neslin yetiştirilmesi dileğiyle geleceğimizin teminatı öğrencilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize başarı dolu bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum'' dedi.