Milletvekili Erol: İddiamız Elazığ’ın Sokaklarında Milletvekili Olarak Değil Bakan Olarak Gezmek

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, il yönetimi ile birlikte ilçe ve beldelerde temaslarda bulundu. Erol’un son durağı ise 10 Ocak Gazeteciler Gününde açılan basın müzesi oldu.

Milletvekili Erol: İddiamız Elazığ’ın Sokaklarında Milletvekili Olarak Değil Bakan Olarak Gezmek

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ilçe ve beldelerde temaslarda bulundu.

Milletvekili Erol’un ilk durağı Yazıkonak Beldesi oldu. İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran ve partilileriyle birlikte beldeye giden Milletvekili Erol, partisinin belde hizmet binasının açılışına katıldı.

Açılış töreninde konuşan İl Başkanı Avukat Coşkun Çağlar Duran, bundan sonraki süreçte çalışmalarının hızla devam edeceğini söyledi.

Başkan Duran, “Bundan sonraki süreçte emin olun ki çalışmalarımız aynı hızla devam edecektir. Yazıkonak beldesi bizlere daha önceki dönemlerde defaten kucak açtı bugünde bu seçimde kucak açacağına eminim. Ben belde teşkilatının açmış olduğu binanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da, genel seçimlerin ardından Elazığ’da milletvekili değil, bakan olarak dolaşmayı temenni etti.

EROL: İDDİAMIZ ELAZIĞ’IN SOKAKLARINDA MİLLETVEKİLİ OLARAK DEĞİL BAKAN OLARAK GEZMEK

Milletvekili Erol, “İddiamız gelecek ile ilgili. Önümüzdeki seçimlerde partimizi iktidar yapmak ve artık Elazığ’ın sokaklarında milletvekili olarak değil bakan olarak gezmek. Bugüne kadar Elazığ’da yaşanan sorunların çözümü bize nasip olacak. Bu kentte insanların siyasi duygularını sömürerek değil, insanlara yalan söyleyerek değil, insanların geleceğini karartarak değil, insanlar arasında ayrımcılık yaparak değil, tam tersine birliği, beraberliği, kardeşliği, hoşgörüyü savunacağız. Birlikte tüm Elazığlılara kucak açacağız. Tüm Elazığlıların gönlüne girmenin mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

2020 yılında yaşanan depremin ardından yaşanan sürece değinen Milletvekili Erol, Antalya ve Elazığ’daki TOKİ konutlarını kıyasladı.

EROL: ORADA VİLLA GİBİ BURADA GECEKONDU GİBİ

Miletvekili Erol, “Devlet buradaydı ama hükümet yoktu. Hükümet buradaki iradeyi iyi koyamadı. Geçen hafta Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Manavgat’da yangın sonrası köy evlerini hizmete açtı. Antalya’da bakan var mı? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu var. Bakanın olduğu bir ilde köy evleri kapalı alan 280 metrekare yapıldı. Altta bodrum kat üstte mekanlar odalar, salonlar 240 metre yapıldı. 80 metrekarede balkonlar var. Toplam 320 metrekare. Elazığ’daki deprem sonrası yapılan köy konutları 85 metrekare. Gecekondu gibi. Orada villa gibi burada gecekondu gibi” diye kaydetti.

Erol ve beraberindekiler daha sonra partisinin Sivrice İlçe Başkanlığı hizmet binasının açılışına katıldı.

Açılışta konuşan İl Başkanı Duran, İlçenin çok önemli olduğunu ifade etti.

Başkan Duran, “Burası aslında şehrin penceresi. Şehrin vitrini Hazarbaba tesisi ile Hazar Gölü ile turistik olarak çok önemli bir ilçe ancak uzun süre buralar sahipsiz kaldı. Deprem sonrası bir fırsattı. Bu fırsat değerlendirilemedi. Yerel aktörler gerek iktidarın devamı burada yapılan yanlış planlamaların sonucunda istediğimiz gibi olması gereken gibi hak ettiği gibi bir sivrice olamadı” diye kaydeti.

Milletvekili Gürsel Erol da, Elazığlılara kapısının hep açık olacağını belirterek, iktidara gelmeleri halinde ilçelerin potansiyeline göre desteklerini vereceklerini kaydetti.

EROL: ELAZIĞ BİZE HEM GÖNLÜNÜ AÇTI HEM KAPISINI AÇTI

Erol, “Elazığlıların bizi sahipsiz bırakmayacağını gördüğüm için rahat bir kampanya düzenledik. Elazığ’da 41 yıl aradan sonra milletvekili seçildik. 41 yıl sonra beni seçtiniz. Yaşadığım en büyük onurlardan birini yaşattınız. Beni milletvekili olarak Ankara’ya gönderdiniz. Biz nerede, ne zaman, hangi sıfatla olursak olalım ister partideki sıfatımız ister devletteki sıfatımız. Nerede olursak olalım yetkimiz görevimiz sorumluluğumuz ne olursa olsun Elazığ’dan gelen herkese hem gönlümüz açık olacak hem kapımız açık olacak. Çünkü Elazığ bize hem gönlünü açtı hem kapısını açtı. İktidarımızda Elazığ’ın her köşesine, köyüne, beldesine, ilçesine hizmet edeceğiz. Ama her ilçemizin kendi potansiyelini ön plana çıkaracağız. İlçelere yatırımımızı o ilçelerin doğal kaynaklarına göre vereceğiz” dedi.

Milletvekili Erol açılışın ardından İlçede yapımı tamamlanan çarşıyı gezdi. Çarşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Erol, yanlış planlamalarla yapılan yatırımların anlam taşımadığını söyledi.

EROL: VATANDAŞ BU HİZMETİ YETERLİ GÖRMÜYORSA YAPILAN YATIRIMDA HİÇBİR ANLAMI YOK

Milletvekili Erol, “Ankara’dan planlanarak yapılan projelerin sonu bu. Bugün kapalı çarşıdayız. Gördüğünüz gibi Kapalıçarşı kapalı. Esnaf yok. Esnaf buraya gelmemiş. Çünkü yol yok, yol yapılmamış. Yalnızca dükkanlar yapılmış. Yazık devlet buraya dünyanın parasını aktarmış. Buraya harcanan para ülkenin milli serveti. Sonuç itibariyle vatandaşın memnuniyeti yok ise vatandaş bundan memnun değilse ve vatandaş bu hizmeti yeterli görmüyorsa yapılan yatırımda hiçbir anlamı yok” diye kaydetti.  

Milletvekilinin temasları ilçe esnafı ziyareti ile son buldu. Ziyarette Sivrice İlçesi Uslu Köyü Muhtarı Mustafa Doğan, köy konutlarında ahır yapılmamasını eleştirdi.

Milletvekili Erol, CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da bölgeye ve Elazığ’a özel bir ilgisi olduğunu söyledi.

Milletvekili Erol, “İnşallah Genel Başkanımız cumhurbaşkanı olur. Genel Başkanımızın bu bölgeye özel ilgisi var. Diyor ki; ben Elazığ’ın ekmeğini yedim suyunu içtim kültürünü bilirim. Bu bölgeden bir bakanın, cumhurbaşkanının çıkması sorunların hepsinin çözümüdür” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un son durağı ise 10 Ocak tarihinde hizmete açılan Basın Müzesi oldu.

Harput’ta Sağır Müftü Konağı’nda hizmete açılan müzeyi gezen Erol, Harput’a yeni bir vizyon getirme yolunda güzel işlerin yapıldığını söyledi.

EROL: HARPUT MÜTHİŞ BİR KÜLTÜR ZENGİNLİĞİNE SAHİP

Erol, “Önce emeği geçen herkese teşekkür ederim. Müthiş bir tasarım, sunum ve kültür zenginliğini yansıtan tarihi eser süreci ile birlikte materyaller ve sunumlar çok başarılı olmuş. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’nı kutluyorum. Harput’a yeni bir vizyon ve bakış açısı getirme yolunda güzel ve doğru işler yapılıyor. Harput uzun bir süre yalnızca mezarlıkların ziyaret edildiği kebap yemek için misafirlerin getirildiği bir yerdi. Harput’un bu özelliğinin dışında farklı özellikleri var. Harput müthiş bir kültür zenginliğine sahip. Bütün medeniyetlerin geldiği, geçtiği ve yaşadığı bir yerdir. Bugün burayı gezerken ben son derece mutlu oldum. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen bürokrat arkadaşlarıma teşekkür ederim. Harput’un her yapısına böyle fonksiyon verilmesi lazım. Harput mezarlıklar yeri veya kebap yeri olarak değil de müzeler bölgesi olmalı” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137